Na vijf speeldagen heeft geen enkele ploeg nog het maximum in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. De ongeslagen leider Standard B ging immers thuis onderuit tegen het tweede vrouwenteam van KAA Gent. Lucinda Michez was dan weer de figuur van de 5de speeldag. De ex-Belgische U19-international, die het voobije seizoen nog voor RSC Anderlecht uitkwam, scoorde in het duel thuis tegen Moldavo immers 4 keer voor Kontich dat nog geen enkel punt veroverd had dit seizoen. De eerste overwinning van het seizoen werd uiteindelijk een waar doelpuntenfestival want het duel eindigde op 8-1. Ook ex-Belgian Red Flame Stefanie Van Broeck lukte helemaal op het einde nog een doelpunt net als Sanne Corten, Margot Degryse op strafschop en Annelies Van Den Bergh. Bo Schepkens redde de eer voor de bezoekers die net als de thuisploeg nog meer doelpunten hadden kunnen scoren. De ruime overwinning hield echter het bestuur van de club niet tegen om trainer Raymond Loose op maandag 28 september 2015 al te ontslaan. Kontich gaat op de volgende speeldag op bezoek bij OH Leuven B, de enige ploeg in eerste klasse die ook na het bezoek aan Massenhoven (1-0-verlies) nog zonder punten staat.

Bo Schepkens zorgde voor het eerreddende doelpunt van Moldavo op bezoek bij Kontich Foto - Mampict

Bo Schepkens zorgde voor het eerreddende doelpunt van Moldavo op bezoek bij Kontich Foto – Mampict

FWS Woluwe won verrassend op bezoek bij VC Dames Eendracht Aalst, dat zo een 0 op 6 neerzet DV Famkes Merkem en Tongeren DV bleven winnen respectievelijk thuis tegen RSC Anderlecht B en thuis tegen Lierse B. Beide teams staan nu mee aan de leiding met Standard B, dat dus in de tweede helft onderuit ging tegen het tweede vrouwenteam van de Buffalo’s die zo ook mee op kop komen. SV Zulte Waregem tenslotte maakte vlak voor en net na de rust het verschil op bezoek bij USGTH dat wel nog terugsloeg maar niet meer tot de gelijkmaker kwam.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 5de speeldag in eerste klasse:
DV Famkes Merkem – RSC Anderlecht B 3-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: Debbie Decoene 1-0, Laura Delheye 2-0, Sofie Huyghebaert 3-0.

VC Dames E. Aalst – FWS Woluwe 1-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: Annelies Van Den Steen 1-0 op strafschop, Sandy Bourtembourg 1-1, Valerie Jansen 1-2.

Massenhoven – OH Leuven B 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 30′ Marie Drezen 1-0 op strafschop.

USGTH – SV Zulte Waregem 2-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 40′ Ulrike De Frère 0-1, 49′ Ulrike De Frère 0-2, 52′ Eva Van Daele 0-3, 56′ Céline Cornez 1-3, 85′ Céline Cornez 2-3.

Kontich – VC Moldavo 8-1 (rust: 4-1);
Doelpunten: 3′ Lucinda Michez 1-0, 5′ Lucinda Michez 2-0, 15′ Sanne Corten 3-0, 30′ Bo Schepkens 3-1, 33′ Lucinda Michez 4-1, 47′ Lucinda Michez 5-1, 52′ Margot Degryse 6-1 op strafschop, 57′ Annelies Van Den Bergh 7-1, 85′ Stefanie Van Broeck 8-1.

Tongeren DV – Lierse B 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 65′ Wendy Mees 1-0, 68′ Katjana Struys 2-0.

Standard B – KAA Gent Ladies B 0-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 65′ Mariam Abdulai Toloba 0-1, 78′ Emma Van Britsom 0-2, 90′ + 1′ Elke Van De Sompel 0-3 op strafschop.
Rode kaart: Bij een stand van 0-0 in het begin van de tweede helft doelvrouw Lisa Lichtfus (fout op Elke Van De Sompel) met een strafschop tot gevolg!
Bijzonderheid Annelien Van Gansbeke trapt die strafschop naast.