Share

Donderdag 1 oktober 2015 was niet meteen een topdag wat Belgische sportprestaties betreft. In de UEFA Europa League gingen zowel RSC Anderlecht als Club Brugge onderuit, de Yellow Tigers verloren na een goeie start hun kwartfinale in de Lotto Arena tegen Servië en ook de Belgische U17 had het moeilijk tegen Azerbeidzjan op weg naar de tweede EK-kwalificatieronde.

En toch zijn het de Belgische Red Flames U17 die voor de uitschieter zorgden op deze zonnige donderdag. Nadat Tsjechië al in de vroege namiddag in Eupen afstand nam van Georgië (het werd 13-0) waardoor de kwalificatie voor de tweede EK-kwalificatieronde zo goed als binnen was lukte ook het team van bondscoach Tamara Cassimon in haar opzet om verder te gaan op weg naar het EK volgend jaar in Wit-Rusland. Het koste wel wat meer moeite dan verwacht maar uiteindelijk viel twee minuten voor het einde van de wedstrijd het verlossende doelpunt, de matchwinner van Marie Minnaert (1-0, 78ste minuut). Nu zondag 4 oktober 2015 spelen België en Tsjechië om 11 uur nog in Angleur om de groepszege! Voor de rest was het een magere dag met de uitschakeling van de Yellow Tigers tegen Servië (1-3), het verlies van RSC Anderlecht in Bakoe tegen FK Qarabag (1-0) en eveneens de nederlaag van Club Brugge thuis tegen FC Midtjylland (1-3).

Ook nog melden dat er op vrijdag 2 oktober 2015 3 wedstrijden van de 4de speeldag in de Super League op het programma staan met volgende duels vanaf 19u30:
Standard – KSK Heist;
RSC Anderlecht – DVC Eva’s Tienen;
KAA Gent Ladies – Lierse (20u30);
OH Leuven – Ladies Genk is uitgesteld vanwege het feit dat 2 speelsters van OH Leuven in de selectie van de Belgische U17 zitten. Daardoor oefent Ladies Genk op zaterdag 3 oktober 2015 om 14 uur thuis tegen eersteklasser VC Dames Eendracht Aalst.

Lees meer over België – Azerbeidzjan via:
Website UEFA EK-kwalificatie WU17

Lees meer over Tsjechië – Georgië via:
Website UEFA EK-kwalificatie WU17

Bekijk de video van België – Azerbeidzjan met dank aan de KBVB:

Share