Op vrijdagavond 16 december 2022 hebben Chelsea, debutant AS Roma en Paris Saint-Germain zich geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League. Op de laatste speeldag moet er nog één ticket verzilverd worden en dat in een rechtstreeks duel tussen titelverdediger Olympique Lyonnais en Juventus!

Chelsea stootte voor de vierde keer door naar de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League door in Albanië te winnen op bezoek bij Vllaznia. Sophie Ingle zette Chelsea al na 12 minuten op voorsprong toen ze een gedevieerde voorzet van Guro Reiten met rechts kon binnentrappen (0-1). Acht minuten later verdubbelde Frank Kirby de score na een snel genomen vrije trap van Jelena Cankovic (0-2, 20ste minuut). Pas in het slot van de wedstrijd nam Chelsea verder afstand eerst met een kopbal van de Tsjechische Kateřina Svitkova na een voorzet van Jelena Cankovic (0-3, 87ste minuut) en een succesvol omgezette strafschop van de Noorse Maren Mjelde na een handspel van Sara Malliqi (0-4, 90ste + 3′ minuut). Met 13 punten uit 5 duels was Chelsea zeker van een plaatsje bij de laatste acht. Vllaznia blijft ook na 5 duels in de groepsfase zonder punten achter!

Herbekijk Vllaznia – Chelsea dankzij DAZN:

AS Roma – Sankt Pölten begon met een minuut stilte voor de overleden Sinisa Mihajlovic die van 1992 tot en met 1994 voor de giallorossi uitkwam. Daarna werd het duel na iets meer dan 7 minuten stopgezet vanwege overvloedige regenval en een onder water staand veld. Bijna anderhalf uur later hervatten beide teams de wedstrijd waarin er voor de rust uiteindelijk één doelpunt viel via Annamaria Senturini die perfect de diepte werd ingestuurd door Valentina Giacinti en met rechts in de korte hoek afrondde (1-0, 34ste minuut). Daarna was AS Roma de betere ploeg maar Sankt Pölten bleef aanklampen tot Benedetta Gilonna in de 82ste minuut het tweede doelpunt tegen de netten duwde nadat Valentina Giacinta via de bezoekende doelvrouw de paal trof en zij bij de pinken was om de bal over de lijn te duwen. Twee minuten later lag het derde doelpunt tegen de netten toen Manuela Giugliano scoorde na een voorzet vanop links van Benedetta Gilonna (3-0, 84ste minuut).  Nog eens twee minuten later zorgde Manuela Giugliano zelfs voor de 4-0 (86ste minuut) en na een mooie gekruiste bal van Emilie Haavi zette Benedetta Gilonna de eindstand op het bord (5-0, 88ste minuut). Met 10 punten uit 5 duels mogen coach Alessandro Spugna en zijn team zich opmaken voor de kwartfinales! Sankt Pölten komt bij een eerste deelname aan de groepsfase met 4 punten uit 5 duels voorlopig geen ronde verder.

Herbekijk AS Roma – St. Pölten dankzij DAZN:

Ook in het Parc des Princes kon er op vrijdagavond 16 december 2022 een kwartfinalist bekend worden maar dan moest PSG wel thuis winnen tegen Real Madrid. Sandy Baltimore trof in de 5de minuut al de bovenkant van de lat en een minuut later trapte Freja Olofsson voor de bezoekers tegen de paal. De Schotse Caroline Weir mikte vervolgens voor de bezoekers met links van net buiten de zestien nog eens net naast vooraleer Elisa De Almeida een hoekschop vanop links van Ramona Bachmann binnenkopte (1-0, 15de minuut). Twee minuten later mikte Sakina Karchaoui een vrije trap voor PSG net naast waarna Athenea del Castillo, die al geel gekregen had, een minuut later aan de overkant maar net over het doel trapte (18de minuut). Net over het halfuur kwam Sandy Baltimore alleen voor het doel van Real Madrid maar Misa Rodriguez wist de bal knap uit haar doel te houden (33ste minuut). Kort daarna belandde een schot van Sandie Toletti tegen de paal (35ste minuut). PSG antwoordde met een schot van Kadidiatou Diani nipt over het doel (40ste minuut). In de 44ste minuut kreeg Caroline Weir de bal vrijstaand in de zestien toegespeeld door Sandie Toletti maar dit keer vond ze Sarah Bouhaddi op haar weg. Bij de rust stond PSG 1-0 voor. Kort na de rust trof Real Madrid een derde keer het doelhout. Na een mooie aanval via Naomi Feller en Esther Gonzalez trof Athenea del Castillo dit keer op aangeven van Caroline Weir de bovenkant van de lat (48ste minuut). Maar ook PSG trof nog eens de lat na een poging van ver met links van Sandy Baltimore (57ste minuut). En dan werd Ashley Lawrence in de zestien onderuit gehaald door Olga Carmona. Kadidiatou zette zich achter de bal en trapte op het uur met rechts eenvoudig binnen (2-0, 60ste minuut). In het laatste kwartier zette Diani nog eens Misa Rodriguez aan het werk (78ste minuut) vooraleer de ingevallen Claudia Zornoza op aangeven van Naomi Feller de aansluitingstreffer lukte (2-1, 81ste minuut). Nog geen twee minuten later mikte Athenea del Castillo in de draai de gelijkmaker net over het Parijse doel (83ste minuut). Daarna slaagde PSG erin om de resterende minuten van de reguliere speeltijd en de tien minuten van de uiteindelijk toegevoegde tijd zonder nieuw tegendoelpunt door te komen. PSG was met 10 punten uit 5 wedstrijden zeker van een plaatsje in de kwartfinales. Real Madrid geraakt in tegenstelling tot vorig seizoen dit keer met 5 punten uit 5 duels niet verder dan de groepsfase.

Herbekijk PSG – Real Madrid dankzij DAZN:

Doelvrouw Olivie Luksaova van Slavia Praag was de speelster van de wedstrijd in het duel tussen VfL Wolfsburg en de landskampioen uit Tsjechië. Zij zorgde er met enkele uitstekende reddingen waaronder een volley van Alexandra Popp voor dat deze wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0. VfL Wolfsburg was al voor het begin van de wedstrijd zeker van de kwalificatie voor de kwartfinales maar nog niet van de groepswinst. Dat kan met 11 punten uit 5 duels nog altijd mits er op de laatste ook minstens even goed wordt gedaan als AS Roma. Slavia Praag behaalde het tweede punt uit vijf wedstrijden in deze groepsfase!

Herbekijk VfL Wolfsburg – Slavia Praag dankzij DAZN:

Op woensdag 21 en op donderdag 22 december 2022 wordt de zesde en laatste speeldag van deze tweede editie van de groespfase van de UWCL afgewerkt. De loting voor de kwartfinales waarvoor naast Chelsea, AS Roma, Paris Saint-Germain, Arsenal, FC Barcelona, Bayern München en VfL Wolfsburg al geplaatst zijn zal op vrijdag 10 februari 2023 om 13 uur plaatsvinden. De kwartfinales zelf worden gespeeld op 21/22 maart 2023 (heen) en 28/29 maart 2023 (terug). De halve finales zijn voorzien op 22/23 april 2023 (heen) en 29/30 april 2023 (terug).  finale zelf is in het weekend van 3/4 juni volgend jaar in het stadion van PSV Eindhoven!