Share

KAA Gent Ladies sloot voor een goeie duizend toeschouwers het jaar af met een thuisoverwinning in de Ghelamco Arena tegen SV Zulte Waregem, een rechtstreekse concurrent voor een plaatsje in play-off 1. Amber Maximus scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd!

Beide teams betreden het veld voor de tweede vrouwelijke wedstrijd ooit in de Ghelamco Arena! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Amber Maximus prijkte enkele weken geleden al op de billboard bij de voorverkoop van tickets voor het tweede duel ooit van KAA Gent Ladies in de Ghelamco Arena. Vorig jaar op zaterdag 6 november 2021 was Club YLA nog te gast (*) maar toen speelde zij nog voor RSC Anderlecht, de club waarmee ze zowel landskampioen werd als de beker won. Dit keer mocht SV Zulte Waregem met enkele ex-speelsters aantreden in het mooie voetbalstadion van KAA Gent. En wie speciaal voor Amber Maximus naar de Arena was gekomen kreeg meteen waar voor zijn geld want in de 3de minuut al scoorde ze bij haar eerste optreden in deze tempel met rechts via de paal en op aangeven van Fleur Van Daele het doelpunt van de overwinning zo zou later blijken (1-0, 3de minuut).

Amber Maximus viert haar allereerste doelpunt voor KAA Gent Ladies in de Ghelamco Arena! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De vrouwelijke Buffalo’s zagen Alixe Bosteels op Lowiese Seynhave besluiten (9de minuut) en Jasmien Mathys geraakte ook niet voorbij de ex-doelvrouw van KAA Gent Ladies (18de minuut). Even over het halfuur vond ook Amber Maximus het sluitstuk van SV Zulte Waregem nog op haar weg (34ste minuut). SV Zulte Waregem had wel de score kunnen openen maar Lisa Lefere zag haar poging op aangeven van Laura Vervacke gestopt door Riet Maes. En het was ook Laura Vervacke die op aangeven van Talitha De Groote na twintig minuten nog eens een poging voor de bezoekers waagde. Maar voor de rest was het vooral Fleur Van Daele die in de eerste helft de kwelgeest van SV Zulte Waregem bleek met haar rushes op de rechterflank die echter niet altijd succesvol werden afgerond.

Fleur Van Daele speelde een sterke wedstrijd voor KAA Gent Ladies, hier met Amber De Priester in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de tweede helft ging SV Zulte Waregem op zoek naar de gelijkmaker maar ook nu kwam het team van coach Kenny Engels niet tot scoren ondanks pogingen van van de ingevallen Lena Hubaut (81ste minuut) en van de mee opgerukte rechtsachter Luisa Blumenthal (89ste minuut) die allebei Riet Maes onder vuur namen. Ook Imani Prez (ex-KAA Gent Ladies) probeerde het maar tot tweemaal ging haar schot veel te hoog over doel (58ste en 90ste + 3′ minuut)! KAA Gent Ladies kreeg na de rust veel minder kansen dan voor de pauze. Alleen Amber Maximus kwam even over het uur op aangeven van de ingevallen Isa Dekker dichtbij maar ze trapte met Pauline Windels en doelvrouw Lowiese Seynhave in de buurt nog over de bal (62ste minuut).

Imani Prez, hier met Emma Van Britsom op de loer, mikte bij haar eerste optreden in de Ghelamco Arena twee keer nipt over het doel van ex-team KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het bleef 1-0 en zo konden de vrouwelijke Buffalo’s zich opmaken voor een leuk kerstfeest. Met 22 punten uit 14 wedstrijden sprongen ze voorlopig over Standard naar de vijfde plaats op een punt van Club YLA en toch al met 5 punten voorsprong op SV Zulte Waregem, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft. Met slechts 11 gescoorde doelpunten in 13 wedstrijden wordt het wel bijzonder moeilijk voor het team van Kenny Engels om die play-off 1 droom te verwezenlijken.

KAA Gent Ladies was blij na de nipte overwinning tegen SV Zulte Waregem. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – 15de speeldag:

KAA Gent Ladies – SV Zulte Waregem 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 3′ Amber Maximus 1-0,

(*) KAA Gent Ladies won vorig seizoen in de Ghelamco Arena tegen Club YLA met 3-1.

Lees meer over dat duel via:

Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren en David Catry rond deze wedstrijd via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share