Share

Het leven loopt niet altijd zoals verhoopt. Dat was ook het geval voor Vanity Lewerissa, De sympathieke voetbalster uit Nederlandse Limburg won in BelgIë met Standard landstitels en bekers en met die club werd ze ook topschutster in de Belgische competitie vooraleer ze terug naar Nederland trok om bij PSV en Ajax te gaan voetballen. In 2017 werd ze met de Oranje Leeuwinnen Europees Kampioen in eigen land. In februari van dit jaar stond alles echter plots even stil toen de inmiddels bij de vrouwelijke Rouches teruggekeerde speelster vernam dat ze borstkanker had.

Vanity Lewerissa op zaterdag 10 mei 2014 toen ze haar tweede bekerfinale speelde met Standard tegen Club Brugge! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Kim Langeslag, Maurice De Heus en Nick Heunen maakten een aangrijpende documentaire over haar verhaal en haar strijd tegen borstkanker.

U kan deze niet te missen documentaire bekijken via:

Limburgbbvms.com

Vanity Lewerissa heeft ondertussen haar moeilijke strijd tegen borstkanker overwonnen maar die strijd gaat verder want er zijn uiteraard nog dagelijks vrouwen die dit slechte nieuws te horen krijgen.

Voor meer informatie en hulp kan U hiervoor altijd terecht via:

Website kanker.be

Lees ook nog via:

Website NOS.nl

En via:

Website AD.nl

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share