In het weekend van de finales van het WK 2022 in Qatar en de eerste echte vriestemperaturen bij ons stonden er op vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2022 competitiewedstrijden op het programma in de eerste klasse en de Women’s Lotto Super League. De tweede klasse A en B waren al aan de winterstop begonnen.

KAA Gent Ladies B – Standard B uitgesteld;

RSC Anderlecht B – ASE De Chastre Stopgezet bij 1-0 na 2 minuten in de 2de helft;

Kontich gaat de winterstop in als leider met 37 punten uit 14 wedstrijden. Het beloftenteam van Standard volgt op 3 punten. KSK Voorwaarts Zwevezele is derde met 29 punten uit 15 duels, VC Moldavo is vierde met 27 punten uit 15 wedstrijden. KVC Westerlo is vijfde met 26 punten uit 15 duels. Onderaan vinden we Wuustwezel terug op de 13de plaats met 12 punten uit 13 wedstrjden, KVK Tienen heeft op de 14de plaats ook 12 punten maar uit 15 duels en met een match minder gewonnen dan Wuustwezel. Het beloftenteam van SV Zulte Waregem heeft 10 punten uit 15 wedstrijden. ASE De Chastre is 16de en laatste nog altijd zonder punten uit 13 wedstrijden. De eerste wedstrijd na de winterstop is op zondag 8 januari 2023 en gaat tussen ASE De Chastre en Wuustwezel!

***Women’s Lotto Super League – 15de speeldag:

Gespeeld op vrijdagavond:

KRC Genk Ladies – FWS Woluwe 1-0;

KRC Genk Ladies sloot het jaar af met een overwinning en een derde plaats in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Gespeeld op zaterdag:

KAA Gent Ladies – SV Zulte Waregem 1-0;

KAA Gent Ladies won ook de tweede wedstrijd ooit in de Ghelamco Arena! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard afgelast;

KV Mechelen – Sporting de Charleroi 1-1;

Noa Corbeels (KV Mechelen) probeert Catarina Leleu (Sporting de Charleroi) bij te houden. Het bleef niettemin bij een puntendeling in dit duel! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women – Club YLA 5-1;

Bekijk de samenvatting met dank aan OHL TV en Eleven Sports:

Lees nog meer over dit duel en bekijk ook beelden via:

Sporza.be

RSC Anderlecht bye;

OHL Women sluit het jaar af in de Women’s Lotto Super League op de eerste plaats! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OHL Women, dat thuis tegen Club YLA voor een recordaantal van 1794 toeschouwers speelde, gaat de winterstop in als leider met 37 punten uit 13 wedstrijden. Titelverdediger RSC Anderlecht volgt op 1 punt. KRC Genk Ladies is derde met 28 punten uit 13 duels. Club YLA is vierde met 23 punten uit 14 duels, KAA Gent Ladies klomt naar de vijfde plaats met 22 punten uit 14 duels. Standard is zesde met 20 punten uit 12 wedstrijden. Deze teams zijn op dit moment de clubs die aan play-off 1 zouden deelnemen. SV Zulte Waregem staat 7de met 17 punten uit 13 wedstrijden. FWS Woluwe is achtste met 10 punten uit 14 duels. KV Mechelen is 9de met 8 punten uit 14 wedstrijden, Sporting de Charleroi is tiende met 6 punten uit 14 duels. SC Eendracht Aalst Ladies sluit de rij met 3 punten uit 12 duels. De eerste wedstrijden na de winterstop zijn op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari 2023!

Foto’s van alle wedstrijden kan U bekijken via:

Lionel Messi won op 18 december 2022 voor het eerst de Wereldbeker! Foto – (c) FIFA.com

PS: Op het WK 2022 in Qatar is Argentinië op zondag 18 december 2022 voor de derde keer (na 1978 en 1986) wereldkampioen geworden. Het won met 4-2 in de strafschoppenreeks tegen Frankrijk nadat het 3-3 was na verlengingen en 2-2 na de reguliere speeltijd. De doelpunten waren van Lionel Messi (1-0, 23ste minuut op strafschop), Angel Di Maria (2-0, 36ste minuut), Kylian Mbappé (2-1, 80ste minuut op strafschop), Kylian Mbappé (2-2, 81ste minuut), Lionel Messi (3-2, 108ste minuut), Kylian Mbappé (3-3, 118de minuut op strafschop). Zo verliep de strafschoppenreeks: Kylian Mbappé (0-1), Lionel Messi (1-1), Kingsley Coman (gered door Emiliano Martinez), Paulo Dybala (2-1), Aurélien Tchouaméni (naast), Leandro Paredes (3-1), Randal Kolo Muani (3-2), Gonzalo Montiel (4-2).

Kylian Mbappé scoorde 3 keer in de finale en ook nog een strafschop maar hij won geen tweede wereldbeker! Foto – (c) FIFA.com

Een dag eerder op zaterdag 17 december 2022 won Kroatië het duel met de derde plaats als inzet tegen Marokko met 2-1. De doelpunten waren van Josko Gvardiol (1-0, 7de minuut), Achraf Dari (1-1, 9de minuut) en Mislav Orsic (2-1, 42ste minuut).

Kroatië is na de tweede plaats in 2018 net als in 1998 opnieuw derde! Foto – (c) FIFA.com