Share

Het ziet er naar uit dat enkel Ella De Vries België zal vertegenwoordigen op het komende WK Vrouwenvoetbal 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Volgens Arbitro Internacional, een Twitteraccount rond de arbitrage, is zij één van de zes Europese Video Assistant Referees.

Voor de UEFA gaan er in principe 11 scheidsrechters naar het WK en dat zijn Iuliana Demetrescu (Roemenië), Maria Ferrieri (Italiê), Cheryl Foster (Wales), Stéphanie Frappart (Frankrijk), Marta Huera de Aza (Spanje), Lina Lehtovaara (Finalnd), Ivana Martincic (Kroatië), Kateryna Monzul (Oekraïne), Tess Olofsson (Zweden), Esther Staubli (Zwitserland) en Rebecca Welch (Engeland).

De assistent-scheidsrechters voor Europa zijn: Natalie Aspinall (Engeland), Paulina Baranowska (Polen), Elodie Coppola (Frankrijk), Francesca Di Monte (Italië),  Polyxeni Irodotou (Cyprus), Karolin Kaivoja (Estland), Chrysoula Kourompylia (Griekenland), Susanne Kung Zwitserland), Sian Massey-Ellis (Engeland), Michelle O’Neill (Ierland), Franca Overtoom (Nederland), Guadalupe Porras Ayuso (Spanje), Katrin Rafalski (Duitsland), Lucie Ratajova (TsjechIë), Sanja Rodak (Kroatië), Maryna Striletska (Oekraïne), Mihaela Tepusa (Roemenië), Anita Vad (Hongarije) en Manuela Nicolosi (Frankrijk).

De Europese Video Assistant Referees voor het WK Vrouwenvoetbal in 2023 zijn naast Ella De Vries (België), Marco Fritz (Duitsland), Alejandro Hernandez Hernandez (Spanje), Massimiliano Irrati (ItalIê), Juan Martinez Munuera (Spanje) en Paulus Van Boekel (Nederland).

Melden we ook nog dat naast Stéphanie Frappart, die op het WK 2022 als eerste op een WK mannenvoetbal floot net als de Japanese Yamashita Yoshimi (Japan) en Salima Mukansanga (Rwanda), ook aanwezig in Qatar, geselecteerd zijn als scheidsrechter voor het WK Vrouwenvoetbal 2023. De vrouwelijke assistent-scheidsrechters van het WK 2022 in Qatar Neuza Back (Brazilië), Karen Diaz Medina (Mexico) en Kathryn Nesbitt (Verenigde Staten) mogen ook naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland afreizen.

Voor een volledige lijst met alle geselecteerden per continentale Voetbalbond kan U via deze link terecht:

Website Blogspot The Ref

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

Jana Van Laere behoort nu tot de Belgische scheidsrechters met een FIFA-badge! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

PS: Op deze donderdag 22 december 2022 werd ook bekend dat Jana Van Laere, die regelmatig fluit in de Women’s Lotto Super League, nu ook tot het groepje Belgische FIFA-referees behoort net als Caroline Lanssens en Viki De Cremer!

Lees meer via:

Website KBVB / RBFA

En via:

Sporza.be

Share