Share

Vlak voor de jaarwisseling maakte de Pro League bekend dat de kerstactie van 2022 een recordbedrag van 155.000 euro had opgebracht. In die periode werden matchwornshirts geveild ten voordele van Younited, de sociale partner van de Pro League. Er werd daarbij ook geboden op shirts van speelsters van KV Mechelen, de nieuwkomer in de Women’s Lotto Super League.

Het truitje van Ibtissam Bouharat was het meest gegeerd bij het vrouwenteam van KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Er kon geboden worden op het nummer 6 van Hanne Hellinx, op het nummer 13 van Shayna Raekelboom, op het nummer 17 van Ellen Charlier en op het nummer 42 van Ibtissam Bouharat. Voor de van een handtekening voorziene shirts van Shayna Raekelboom en Ellen Charlier werd telkens 164 euro geboden, iemand bood 189 euro voor het shirt van Hanne Hellinx terwijl het shirt van Ibtissam Bouharat voor 214 euro werd geveild. In totaal leverden die 4 shirts dus 731 euro op. Het gesigneerde shirt van Simon Mignolet bracht met 3.700 euro het meeste geld op.

KV Mechelen speelt slechts één keer thuis in januari 2023 tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Met het totaalbedrag worden zo’n 1.000 kwetsbare personen gesteund. Zij kunnen dankzij de kracht van het voetbal bouwen aan een beter leven en hun plek terugvinden in de maatschappij! Nog meegeven dat de kerstactie van de Pro League aan haar 14de editie toe was en dat er in totaal 4.418 biedingen werden gedaan uit 38 verschillende landen!

Lees nog meer hierover via:

Website Pro League

En via:

Sporza.be

En via:

Website Matchwornshirt.com

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat KV Mechelen in 2023 onder leiding van coach Farid Goreishvand begint met twee uitwedstrijden in de Women’s Lotto Super League. Het speelt op zaterdag 14 januari 2023 uit bij SV Zulte Waregem (15u30) terwijl het op zaterdag 21 januari 2023 naar SC Eendracht Aalst Ladies trekt. Op zaterdag 28 januari 2023 volgt de enige thuiswedstrijd in de maand januari 2023 namelijk tegen KRC Genk Ladies met aftrap om 19 uur!
Share