Share

Terwijl flink wat ploegen in de provinciale reeksen vanaf vrijdagavond 6 januari 2022 opnieuw aan de slag gaan in hun competitie is het nog een week wachten vooraleer de teams uit de Women’s Lotto Super League in actie komen. Enkele clubs spelen wel een oefenwedstrijd.

Herfstkampioen OHL Women speelt op zaterdag 7 januari 2023 op het Jeugdcomplex Bruineveld in Kessel-Lo om 13 uur tegen het Nederlandse Excelsior Rotterdam uit de Azerion Eerste Divisie. Titelverdiger RSC Anderlecht speelt op zondag 8 januari 2023 om 14u30 in Neerpede tegen KV Mechelen met aftrap om 14u30.. KRC Genk Ladies ontvangt op zaterdagmiddag om 12 uur het beloftenteam van Fortuna Sittard aan de Gouverneur Alex Galopinlaan en Club YLA trekt naar eersteklasser Ren. AEC Mons Ladies voor een duel om 17 uur. Standard oefent tegen de jongens van FC Chevron om 14 uur op de SL 16 Football Campus. SV Zulte Waregem trekt naar Eindhoven voor een oefenduel tegen het PSV van Belgian Red Flame Julie Biesmans op zaterdag 7 januari 2023 om 13 uur. SC Eendracht Aalst Ladies gaat eveneens de Nederlandse toer op met een thuiswedstrijd op zaterdag om 16 uur 30 tegen de hoofdklasser RKSV De Tukkers (op de Zandberg). Sporting de Charleroi speelt dan weer een uitwedstrijd op bezoek bij eersteklasser KVK Tienen en dat in het Bergéstadion met aftrap om 19u30.

Wel nog meegeven dat er in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal ook twee inhaalwedstrijden op het programma staan. ASE de Chastre ontvangt op zondag 8 januari 2023 om 14 uur in de eerste klasse Wuustwezel terwijl het beloftenteam van Club Brugge op zaterdag 7 januari 2023 om 14 uur het in de tweede klasse A opneemt tegen Olsa Brakel. Dat duel gaat door in Aalter!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share