Op vrijdag 14 oktober 2016 stond er een volledige speeldag in de Super League op het programma en de Belgische landskampioen Standard, dat vrij was op deze 8ste speeldag, speelde een oefenduel op het eigen oefencomplex!

Dit waren alle uitslagen op de 8ste speeldag in de Super League:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 16′ Heleen Jaques 1-0 op strafschop, 81′ Sylke Calleeuw 1-1 op strafschop.

Bekijk de hoogtepunten met dank aan Christophe Evrard:

Bekijk de fotoreportage van Louis Evrard via:
Website RSC Anderlecht

OH Leuven – KSK Heist 3-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 74′ Jana Janssens 1-0 op strafschop, 75′ Inge Heiremans 1-1, 89′ Jana Janssens 2-1, 90′ Lore Asselberghs 3-1.
Rode kaart: 74′ Charlotte Van Bavel (KSK Heist);

KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen 6-0 (rust: 4-0);
Doelpunten: 18′ Amber Maximus 1-0, 20′ Chloé Vande Velde 2-0, 23′ Elena Dhont 3-0, 32′ Chloé Vande Velde 4-0, 58′ Amber Maximus 5-0, 67′ Elena Dhont 6-0.

PS: In de zaak Imke Courtois is er nog geen uitspraak in beroep. Lijkt het voor iedereen duidelijk dat de speelster van Standard wel degelijk niet ingeschreven was (het computersysteem van de KBVB bevestigde dat trouwens) dan vond het Sportcomité van de KBVB de zaak op dit ogenblik te moeilijk … Alle betrokkenen krijgen nu in principe de uitspraak per email op donderdag 28 oktober 2016!

Uitslag oefenduel:
Standard – Wallonia Club Sibret 6-0;
Doelpunten: Laura Gorniak 3, Davinia Vanmechelen, Valentine Hannecart en Yuna Appermont.

Nederlandse Eredivisie:
* Ajax (Davina Philtjens) – PEC Zwolle 5-0;

* PSV – Telstar 5-1:
Vanity Lewerissa (ex-Standard) maakte in de tweede helft haar rentree na een lange afwezigheid en ze scoorde de 4-1 nadat ze nog geen minuut op het veld stond!

* SC Heerenveen – Achilles ’29 6-0;
Jassina Blom scoorde in de 80ste minuut de 5-0!

*FC Twente (Lenie Onzia) speelt pas op zondag 16 oktober 2016 thuis tegen ADO Den Haag!

Jupiler Pro League – 1A:

Sporting Charleroi – Club Brugge 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 90′ Chris Bedia 1-0.

Proximus League – 1B:

Cercle Brugge – Lommel United 3-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 40′ Christophe Bertjens 0-1, 45′ Ivan Yagan 1-1 op strafschop, 73′ Tomislav Kis 2-1, 79′ Pierre Bourdin 3-1.
Rode kaart: 84′ Alhassane Soumah (Cercle Brugge).

Luister naar interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal: