Op zaterdag 15 oktober 2016 stond de 4de ronde in de Beker van België op het programma. Er waren nog drie tweedeklassers die streden om een plaatsje in de volgende ronde!

Club Brugge juicht na de kwalificatie voor de achtste finales van de Beker van België! Foto - (c)  TBL / Club Brugge

Club Brugge juicht na de kwalificatie voor de achtste finales van de Beker van België! Foto – (c) TBL / Club Brugge

Twee van die drie tweedeklassers hebben zich ook effectief geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België waarin ook de ploegen uit de Super League in actie zullen komen. Club Brugge, dat met een 15 op 15 in tweede klasse A begon, haalde het na strafschoppen thuis tegen Kontich (4-3). Ook KOVC Sterrebeek uit tweede klasse B zit voor het eerst in de clubgeschiedenis in die achtste finale nadat het team van trainer Guy De Bruyne op bezoek bij eersteklasser St-Ghislain (USGTH) eerst een knap 2-2-gelijkspel behaalde om vervolgens ook nog de strafschoppenepiloog te winnen (2-3). En het was ook nog bijna KV Mechelen gelukt want ook zij speelden met 9 tegen 11 nog 1-1-gelijk op SV Zulte Waregem maar in de strafschoppenreeks toonde de eersteklasser zich hier de betere (5-4). De vijf andere teams die in de achtste finales staan zijn het beloftenteam van KAA Gent, Massenhoven, DV Famkes Merkem, Dames VK Egem en VC Dames Eendracht Aalst met oudgediende en ex-Belgisch international Marijke Callebaut in de ploeg!

Tweedeklasser Sterrebeek stoot door naar de achtste finales! Foto - (c) LJA / KOVC Sterrebeek

Tweedeklasser Sterrebeek stoot door naar de achtste finales! Foto – (c) LJA / KOVC Sterrebeek

Dames VK Egem – VC Moldavo 1-0;
SV Zulte Waregem – KV Mechelen (2de klasse B) 1-1 (strafschoppen 5-4).

Ook nog melden dat het inhaalduel in tweede klasse B tussen het beloftenteam van OH Leuven en het C-team van Standard op een gelijkspel eindigde: 2-2!

PS: In Duitsland won leider Turbine Potsdam met 2-0 tegen SGS Essen en in Frankrijk won leider Lyon de allereerste Olimpico op bezoek bij Marseille met 1-6. Belgian Red Flame Sara Yüceil kwam vanwege een blessure niet in actie. Viviane Asseyi scoorde na 75 minuten het eerreddende doelpunt voor Marseille. Meteen de eerste tegengoal in de D1 Féminine dit seizoen voor Lyon dat zelf 6 keer scoorde via Camille Abily (27ste minuut), Eugénie Le Sommer (32ste en 49ste minuut), Ada Hegerberg (44ste minuut), Amel Majri (63ste minuut) en een owngoal van de ingevallen Tess Laplacette (66ste minuut).