Share

Op vrijdag 13 januari 2023 hervatte de Women’s Lotto Super League meteen met een verrassing van formaat in Woluwe dat de vrouwelijke Buffalo’s kansloos naar huis stuurde. Op zaterdag 14 januari 2023 eindigde de topaffiche tussen de herfstkampioen OHL Women en titelverdediger RSC Anderlecht dan weer op een scoreloos gelijkspel terwijl SV Zulte Waregem zich opnieuw als kandidaat voor play-off 1 meldde!

Lies Bongaerts, hier in duel met Nena Retsin (KAA Gent Ladies) begon het nieuwe jaar met een dubbel en een schitterende overwinning voor Fémina White Star Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

KAA Gent Ladies had net voor de eindejaarsfeesten een schitterende zaak gedaan in de race naar play-off 1 door in de Ghelamco Arena te winnen tegen SV Zulte Waregem maar bij het begin van 2023 zette het zichzelf een hak van formaat door op bezoek bij FWS Woluwe niet bij de les te zijn. Fémina White Star Woluwe was dat wel en bij de rust was de verrassing van deze 16de speeldag al een feit want met goals van Anaêlle Wiard en de allereerste doelpunten van Lies Bongaerts voor Fémina White Star stond het toen al 3-0. Die score veranderde niet meer. Een schitterende prestatie van de enige ploeg die een vrouwelijke coach heeft in deze reeks! Wie er de finales van EK’s (laatste 7 keer op rij gewonnen door een team met een vrouwelijke coach) en WK’s (laatste 4 van de 5 winnaars waren teams met een vrouwelijke coach) op nakijkt weet dat zij de toekomst zijn in het vrouwenvoetbal!

Chiara Wielockx bracht KRC Genk Ladies zopas op voorsprong tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Het team van coach Guido Brepoels begint 2023 met een overwinning! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Nog op vrijdagavond verstevigde KRC Genk Ladies bij het begin van het nieuwe jaar de derde plaats in de Women’s Lotto Super League. Dankzij doelpunten van Chiara Wielockx vroeg in de wedstrijd en van Gwyneth Vanaenrode in het slotkwartier won het thuis met 2-0 tegen SC Eendracht Aalst Ladies! De echte test voor KRC Genk Ladies volgt komende vrijdag 20 januari 2023 op bezoek bij KAA Gent Ladies!

Sarah Wijnants (links) en Jill Janssens (rechts) waren het gevaarlijkst in de matige topaffiche tussen OHL Women en RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op een zaterdag met een pak regen en veel wind mochten OHL Women en RSC Anderlecht hun topaffiche op de Banqup Academy in Oud-Heverlee afwerken. Het werd een wedstrijd met veel inzet en voetbal vanuit een sterke organisatie maar met een gebrek aan creativiteit, vonken of vuur. Jill Janssens had twee keer kunnen scoren voor de thuisploeg maar ze mikte naast en over. Sarah Wijnants vond twee keer (in de eerste helft en op het einde van de wedstrijd) Nicky Evrard op haar weg. Shari Van Belle (nu OHL Women) redde in de toegevoegde tijd van de eerste helft ook nog een bal op de lijn van ex-ploeggenote bij KAA Gent Ladies Silke Vanwynsberghe (nu RSC Anderlecht). Dat was de topaffiche in het Belgische vrouwenvoetbal waarbij de neutrale toeschouwer op zijn honger bleef zitten. Leuk was wel dat na deze matige topper de spanning in de titelrace behouden blijft!

Anne-Lore Scherrens kreeg bloemen van teammanager Luc Declercq bij haar afscheid van SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Later in de namiddag stelde SV Zulte Waregem, dat afscheid nam van speelster Anne-Lore Scherrens, zich opnieuw kandidaat voor play-off 1 door dankzij twee vroege doelpunten thuis op ‘The Farm’ te winnen tegen KV Mechelen. Imani Prez lukte haar eerste competitiegoal van het seizoen voor SV Zulte Waregem een prachtig schot met rechts zuiver in de hoek (1-0). Even later zorgde Lisa Vanhentenrijk ongewild voor de verdubbeling van de score toen ze een voorzet vanop rechts van Luisa Blumenthal in eigen doel kopte (2-0).

Imani Prez maakte een knappe goal voor SV Zulte Waregem. Haar eerste sinds ze terugkwam van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuyllsteke

Na een doelpunt in de eerste helft van Welma Fon op aangeven van Nadège François (36ste minuut) nam Standard pas in het laatste kwartier van de wedstrijd afstand van Sporting de Charleroi. Noémie Gelders verzekerde de vrouwelijke Rouches eerst met twee doelpunten van een driepunter waarna Maud Coutereels en de ingevallen Marine Rosala de score nog opdreven tot forfaitcijfers!

Noemie Gelders, hier met Iman Saki in de rug, lukte een dubbel voor Standard tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Opmerkelijk op deze speeldag was dat er maar 4 van de 10 ploegen die in actie kwamen wisten te scoren. Zes teams waaronder herfstkampioen OHL Women en titelverdediger RSC Anderlecht deden dat dus niet en het lukte zelfs geen enkele ploeg die de wedstrijd buitenshuis speelde! 

***Hieronder kan U alle doelpuntenmakers van de zestiende speeldag bekijken:

Gespeeld op vrijdag 13 januari 2023:

KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 10′ Chiara Wielockx 1-0, 78′ Gwyneth Vanaenrode 2-0.

FWS Woluwe – KAA Gent Ladies 3-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 5′ Anaëlle Wiard 1-0, 16′ Lies Bongaerts 2-0, 45′ Lies Bongaerts 3-0.

Luister naar Lies Bongaerts (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Anaëlle Wiard (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Audrey Demoustier (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Op zaterdag 14 januari 2022:

OHL Women – RSC Anderlecht 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

SV Zulte Waregem – KV Mechelen 2-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 8′ Imani Prez 1-0, 11′ Lisa Vanhentenrijk 2-0 owngoal;

Standard – Sporting de Charleroi 5-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 36′ Welma Fon 1-0, 78′ Noémie Gelders 2-0, 85′ Noémie Gelders 3-0, 87′ Maud Coutereels 4-0, 90′ Marine Rosala 5-0.

Club YLA bye;

***U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de zestiende speeldag:

OHL Women 14-38 (48-6);

RSC Anderlecht 14-37 (50-14);

KRC Genk Ladies 14-31 (31-11);

Club YLA 14-23 (40-26);

KAA Gent Ladies 15-22 (24-26);

Standard 13-23 (30-13);

SV Zulte Waregem 14-20 (13-21);

FWS Woluwe 15-13 (18-35);

KV Mechelen 15-8 (9-37);

Sporting de Charleroi 15-6 (10-50);

SC Eendracht Aalst 13-3 (6-45);

***De topschutters na de 16de speeldag zijn:

16 goals:

Davinia Vanmechelen (Club YLA);

Davinia Vanmechelen is de topschutster in de Women’s Lotto Super League met voorlopig nog altijd 16 doelpunten achter haar naam! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

12 goals:

Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (OHL Women);

11 goals:

Noémie Gelders (Standard);

10 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

8 goals:

Marie Detruyer (OHL Women);

7 goals:

Nikée van Dijk (OHL Women), Joy Kersten (KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Perrine Balant (Sporting de Charleroi);

6 goals:

Hanne Merkelbach (Standard), Ludmila Matavkova (Club YLA);

5 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Roosa Funmilayo Ariyo (Club YLA), Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht), Lisa Petry (KRC Genk Ladies);

4 goals:

Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Welma Fon (Standard);

3 goals:

Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht),, Jill Janssens (OHL Women), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Anaëlle Wiard (FWS Woluwe);

2 goals:

Marie Bougard (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies), Kelsey Geraedts (KRC Genk Ladies), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Valesca Ampoorter (OHL Women), Zoe Van Eynde (Standard), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Celien Guns (Club YLA), Emily Steyvers (KV Mechelen), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies),, Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OHL Women), Justine Blave (Standard), Shayna Raekelboom (KV Mechelen), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Nurija van Schoonhoven (OHL Women), Lies Bongaerts (FWS Woluwe), Chiara Wielockx (KRC Genk Ladies);

1 goal:

Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Sterre Gielen (KRC Genk Ladies), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (Club YLA),, Rania Boutiebi (Club YLA), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Sari Kees (OHL Women), Tess Lameir (OHL Women), Deli Dilara Soley (Sporting de Charleroi), Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies), Emily Schapdryver (Club YLA), Jody Vangheluwe (Club YLA),, Angel Kerkhove (Club YLA), Lakeesha Eijken (Standard),, Lot De Keijzer (RSC Anderlecht), Jade Heida (Club YLA), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Siska Demoulin (KV Mechelen), Maud Coutereels (Standard), Lisa Despret (FWS Woluwe), Estée Cattoor (OHL Women), Lore Nuyens (KAA Gent Ladies), Rachel De Bruijn (SC Eendracht Aalst Ladies), Coline D’Haeyer (Sporting de Charleroi), Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Margaux Martlé (Club YLA), Matilde Drumont (KV Mechelen), Romy Camps (KRC Genk Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Celien Guns (Club YLA), Debby Coenraets (OHL Women), Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Maud Coutereels (Standard), Marine Rosala (Standard);

Owngoals:

Pauline Windels (voor KRC Genk Ladies tegen SV Zulte Waregem), Rania Boutiebi (Club YLA voor RSC Anderlecht), Femke Schamp (voor SC Eendracht Aalst tegen Club YLA), Rania Boutiebi (Club YLA voor FWS Woluwe), Michelle Colson (voor OHL Women tegen RSC Anderlecht), Catarina Leleu (Sporting de Charleroi voor KAA Gent Ladies), Lisa Vanhentenrijk (voor SV Zulte Waregem tegen KV Mechelen);

(*) De doelpunten van Welma Fon en Justine Blave uit het stopgezette duel Standard – SV Zulte Waregem van de 11de speeldag zijn niet meegeteld in deze stand!

***Dit is het programma van de 17de speeldag op vrijdag 20 januari 2023 om 20 uur:

Sporting de Charleroi – OHL Women;

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem;

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (20u30);

Op zaterdag 21 januari 2023:

Standard – Club YLA (om 13u30 en op Eleven Sports);

SC Eendracht Aalst Ladies – KV Mechelen (15u30);

FWS Woluwe bye;

***Dit is het programma van de 18de speeldag op vrijdag 27 januari 2023 om 20 uur:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht (20u);

FWS Woluwe – OHL Women (20u30);

Op zaterdag 28 januari 2023:

KAA Gent Ladies – Standard (13u30, Oostakker en op Eleven Sports);

Club YLA – SC Eendracht Aalst Ladies (16u15);

KV Mechelen – KRC Genk Ladies (19u);

***Op woensdag 1 februari 2023 om 20u30 – Inhaalwedstrijd:

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard;

***Dit is het programma van de 19de speeldag op vrijdag 3 februari 2023:

KRC Genk Ladies – Sporting de Charleroi (20u30);

Op zaterdag 4 februari 2023:

Standard – RSC Anderlecht (13u30, Eleven Sports);

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe (15u30);

Club YLA – SV Zulte Waregem (15u30);

OHL Women – KAA Gent Ladies (19u);

***Op woensdag 8 februari 2023 om 20u – Inhaalwedstrijd:

Standard – SV Zulte Waregem;

***Dit is het programma van de 20ste speeldag op vrijdag 10 februari 2023:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (20u);

KAA Gent Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies (20u30);

Op zaterdag 11 februari 2023:

FWS Woluwe – Club YLA (13u30, Eleven Sports);

SV Zulte Waregem – Standard (15u30);

KV Mechelen – OHL Women (19u);

***Vanaf donderdag 16 februari 2023:

Arnold Clark Cup voor de Belgian Red Flames met wedstrijden tegen Italië (Milton Keynes op donderdag 16 februari 2023 om 16u45 lokale tijd), tegen Zuid-Korea (Coventry op zondag 19 februari 2023 om 18u15 lokale tijd) en tegen Europees Kampioen Engeland (Bristol op woensdag 22 februari 2023 om 19u45 lokale tijd).

De wedstrijd Engeland – België in Bristol is al uitverkocht! Foto – (c) Arnold Clark Cup

***Op zaterdag 25 februari 2023 om 13u30:

Volledige 21ste speeldag;

***Op zaterdag 4 maart 2023 om 13u30:

Volledige 22ste speeldag;

Foto’s van alle wedstrijden kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share