Share

Zowel Portugal als Roemenië hopen het 16de en laatste ticket voor het EK 2017 in Nederland te veroveren! Maar daarvoor moeten ze de onderlinge barrage winnen. Geen van beide landen nam ooit deel aan een EK. Het is dus voor beide landenteams een enorme uitdaging.

De heenwedstrijd is op vrijdag 21 oktober 2016 in het stadion van Belenenses in Lissabon waar in 2014 de finale van de UEFA Women’s Champions League werd gespeeld tussen VfL Wolfsburg en Tyresö. Voor die wedstrijd waren er toen 11.217 toeschouwers in het Estadio do Restelo. De Portugese voetbalbond (FPF) hoopt op veel bezoekers want de toegang is gratis! Op dinsdag 25 oktober 2016 volgt de terugwedstrijd in het Stadionul Dr. Constantin Radulescu in Cluj-Napoca in Roemenië.

De voorbereiding is inmiddels begonnen en zowel de website van de Portugese voetbalbond als die van de Roemeense voetbalbond zijn volop bezig met de vooruitblik op dit voor beide landen bijzonder evenement dat overigens in beide landen rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden! Melden we nog dat De Belgian Red Flames zich vorige maand als 1 van de 6 beste tweedes plaatsten voor het UEFA Women’s Euro 2017 mede dankzij een verrassende overwinning van Portugal thuis tegen Finland, straks de grote afwezige op het EK 2017 in Nederland waar voor het eerst 16 landen op een eindronde aanwezig zullen zijn!

Luister naar deze eerste video met internationals Carole Costa (BV Cloppenburg) en Ana Borges (Chelsea):


Luister ook naar Dolores Silva (FF USV Jena – ploeggenote van Belgian Red Flame Justien Odeurs):


Lees ook nog via:

Website FPF

Lees meer over het Roemeense nationale vrouwenvoetbalteam via:
Website FRF

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share