Op donderdag 20 oktober 2016 is het een drukke voetbaldag. Vier Belgische clubs komen in actie in de UEFA Europa League en de Belgian Red Flames spelen zowel met de eerste ploeg als met de U19 een interland.

Nadat Club Brugge op dinsdag 18 oktober 2016 thuis tegen FC Porto in de UEFA Champions League met 1-2 verloor is het op donderdag 20 oktober 2016 de beurt aan KAA Gent op bezoek bij Shakhtar Donetsk (18u), Standard thuis tegen Panathinaikos (19u), KRC Genk thuis tegen Athletic Bilbao (21u05) en RSC Anderlecht op bezoek bij FSV Mainz (21u05) om beter te doen. Ook de Belgian Red Flames komen in actie met een eerste oefeninterland achter gesloten deuren (en dat hoofdzakelijk om logistieke redenen, zo liet de KBVB verstaan) tegen Rusland in het Nationaal Voetbalcentrum van Tubeke terwijl de Belgian Red Flames U19 in Mogilev in Wit-Rusland hun eerste EK-kwalificatieinterland spelen tegen Litouwen.

Melden we ondertussen ook nog dat het oefenduel tussen tweedeklasser Sibret en Luxemburg op woensdagavond 19 oktober 2016 op een gelijkspel eindigde. Nadat het bij de rust nog 0-0 stond werd het uiteindelijk 2-2. Sibret kwam twee keer op voorsprong na goals van Jessica Berscheid (een vrije trap in de winkelhaak in de 48ste minuut 0-1) en van Virginie Collard met een schot onder de doelvrouw van Luxemburg door op aangeven van Pauline Mathieu (1-2, 66ste minuut). Luxemburg zelf scoorde twee keer net voor het uur (1-1, 58ste minuut) en kort voor het einde van de wedstrijd (2-2, 85ste minuut). De wedstrijd die over 2 x 40 minuten gespeeld werd stond open voor het publiek.