Share

Nog voor de 17de speeldag in de Women’s Lotto Super League begon was er door de hevige sneeuwval en de vriestemperaturen een wedstrijd afgelast. Het duel tussen Standard en Club YLA dat op Eleven Sports zou worden uitgezonden werd op vrijdag 20 januari 2023 al afgelast! Gevreesd werd dat ook andere duels zouden sneuvelen maar uiteindelijk bleek dat loos alarm en werden er toch vier van de vijf duels gespeeld.

Voor de aftrap in Marcinelle van links naar rechts: Noémie Fourdin (Charleroi), assistent-scheidsrechter Loris Molino, ref Simon Somville, assistent-scheidsrechter Alexandre Dussart en Sari Kees, die een dubbel zou scoren voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nurija Van Schoonhoven trapte leider OHL Women kort voor het halfuur vanop de strafschopstip op voorsprong op bezoek bij Sporting de Charleroi. Nog voor de rust verdubbelde Sari Kees met een kopbal de score na een hoekschop vanop links van Zenia Mertens. Kort na de rust zorgde Nikée Van Dijk dankzij haar doorzettingsvermogen voor het derde doelpunt van OHL vooraleer Sari Kees op aangeven van Ella Van Kerkhoven nummer vier tegen de netten tikte. Shari Van Belle mikte daarna nog een vrije trap tegen de lat. OHL Women haalde het al bij al eenvoudig in de sneeuw en de vrieskou van Marcinelle met 0-4.

Nikee Van Dijk, hier alleen voor Josephine Delvaux, zorgde op een besneeuwde grasmat voor het derde doelpunt voor leider OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Tussen de landende en opstijgende vliegtuigen door ontving RSC Anderlecht in Zaventem SV Zulte Waregem dat verrassend vroeg op voorsprong kwam. Na een diepe bal van Amber Bert richting Luisa Blumenthal rondde Imani Prez met haar tweede doelpunt in deze competitie de mooi opgezette aanval af (0-1). Na flink doorzetten van Charlotte Tison kwam de bal bij Alexis Taylor Thornton terecht. Haar schot werd nog gekeerd door Lowiese Seynhave maar Lore Jacobs trapte vervolgens met rechts kalm en beheerst de gelijkmaker tegen de netten (1-1). Nog voor het uur liep RSC Anderlecht uit dankzij een dubbel van de Amerikaanse Thornton die eerst op aangeven van Lore Jacobs scoorde (2-1) en dan nog eens na een assist van Sarah Wijnants (3-1). Vrouwelijk Essevee lukt dan toch nog de aansluitingstreffer nadat Imani Prez bij de pinken was op een slecht weggewerkte voorzet van Elke Van Gorp (3-2). Het werd uiteindelijk nog 4-2 nadat Mariam Abdulai Toloba met een schitterend schot met links in de hoek haar overleden grootmoeder eerde! Na een aangenaam kijkstuk waren de drie punten dus voor RSC Anderlecht!

Mariam Abdulai Toloba lukte een knappe goal ter ere van haar recent overleden grootmoeder! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

KAA Gent Ladies moest zich na het verlies op bezoek bij FWS Woluwe herpakken in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk Ladies. In de eerste helft zorgde Emma Van Britsom met een vrije trap bijna voor het openingsdoelpunt maar Aukje van Seijst tikte de bal nog over haar doel. Aan de andere kant had Chiara Wielockx de kans om de bezoekers op voorsprong te trappen maar alleen voor de doelvrouw van de thuisploeg hield Riet Maes haar van het doelpunt. Weinig kansen in de tweede helft maar helemaal in het slot toch nog een doelpunt en dat voor de thuisploeg. Na een slecht weggewerkte hoekschop van Emma Van Britsom stond Bodil Van den Heuvel op de goeie plaats om het belangrijke winnende doelpunt voor de vrouwelijke Buffalo’s te scoren. Met die 1-0 zette KAA Gent Ladies opnieuw een stap richting play-off 1!

Bodil Van Den Heuvel heeft gescoord tegen KRC Genk Ladies! KAA Gent Ladies is een stap dichter bij play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op zaterdag 21 januari 2023 mocht SC Eendracht Aalst Ladies voor het eerst in de Women’s Lotto Super League KV Mechelen Dames ontvangen in het Pierre Cornelisstadion. Na 27 minuten beroerde Ellen Charlier een voorzet van Sharona Tieleman en dus floot scheidsrechter Hannes De Couvreur een strafschop voor de thuisploeg maar Silke Baccarne, op bezoek bij haar ex-ploeg, devieerde de inzet van Marie Van Caesbroeck in hoekschop. Even later stond het toch 1-0 nadat Stephanie Suenens goed gevolgd was toen SIlke Baccarne een voorzet vanop links van Ulrike De Frère maar licht kon wegwerken (28ste minuut). Kort voor de rust kwam KV Mechelen bijna op gelijke hoogte toen nieuwkomer Frieke Temmerman de bal verspeelde aan Lisa Vanhentenrijk maar haar schot met rechts uiteindelijk de lat trof! Bij het ingaan van het slotkwartier kwam KV Mechelen op gelijke hoogte toen na een vrije trap van Lisa Vanhentenrijk de bal uiteindelijk via Ellen Charlier in de voeten van Louise Rillaerts belandde en zij randje buitenspel met links de weg naar de netten vond (1-1). Silke Baccarne hield daarna nog Loes Van Mullem van het winnende doelpunt voor de thuisploeg maar ook Hazel Engelen (op een schot van Hanne Hellinx), Annelies Van Loock (met een redding op de lijn bij de rebound van Lore Nuyens) en opnieuw Hazel Engelen (nu met hulp van de lat en van Annelies Van Loock bij een schot van Shayna Raekelboom) zorgden ervoor dat de bordjes in evenwicht bleven en beide teams met een punt naar huis konden!

Silke Baccarne kwam met haar nieuwe club KV Mechelen terug op bezoek bij haar ex-club SC Eendracht Aalst. Ze haalde een punt en redde ook een strafschop! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard – Club YLA tenslotte vonden met woensdagavond 1 maart 2023 een nieuwe datum voor hun al op voorhand uitgestelde wedstrijd. Het worden dus nog drukke tijden voor de vrouwelijke Rouches want zij moeten ondertussen al 3 competitiewedstrijden inhalen!

***Hieronder kan U alle doelpuntenmakers van de zeventiende speeldag bekijken:

Sporting de Charleroi – OHL Women 0-4 (rust: 0-2);

Doelpunten: 27′ Nurija Van Schoonhoven 0-1 op strafschop, 39′ Sari Kees 0-2, 50′ Nikée Van Dijk 0-3, 64′ Sari Kees 0-4.

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem 4-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 6′ Imani Prez 0-1, 24′ Lore Jacobs 1-1, 55′ Alexis Thornton 2-1, 60′ Alexis Thornton 3-1, 78′ Imani Prez 3-2, 82′ Mariam Abdulai Toloba 4-2.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 90′ Bodil Van den Heuvel 1-0.

Op zaterdag 21 januari 2023:

Standard – Club YLA uitgesteld en verplaatst naar woensdag 1 maart 2023;

SC Eendracht Aalst Ladies – KV Mechelen 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 28′ Stephanie Suenens 1-0, 76′ Louise Rillaerts 1-1.

Bijzonderheid: 28′ Silke Baccarne (KV Mechelen) redde een strafschop van Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies).

FWS Woluwe bye;

***U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de zeventiende speeldag:

OHL Women 15-41 (52-6);

RSC Anderlecht 15-40 (54-16);

KRC Genk Ladies 15-31 (31-12);

KAA Gent Ladies 16-25 (25-26);

Club YLA 14-23 (40-26);

Standard 13-23 (30-13);

SV Zulte Waregem 15-20 (15-25);

FWS Woluwe 15-13 (18-35);

KV Mechelen 16-9 (10-38);

Sporting de Charleroi 16-6 (10-54);

SC Eendracht Aalst 14-4 (7-46);

***De topschutters na de 17de speeldag zijn:

16 goals:

Davinia Vanmechelen (Club YLA);

Davinia Vanmechelen is de topschutster in de Women’s Lotto Super League met voorlopig nog altijd 16 doelpunten achter haar naam! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

12 goals:

Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (OHL Women);

11 goals:

Noémie Gelders (Standard), Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

8 goals:

Marie Detruyer (OHL Women), Nikée van Dijk (OHL Women);

7 goals:

Joy Kersten (KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Perrine Balant (Sporting de Charleroi), Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht);

6 goals:

Hanne Merkelbach (Standard), Ludmila Matavkova (Club YLA);

5 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Roosa Funmilayo Ariyo (Club YLA), Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Lisa Petry (KRC Genk Ladies);

4 goals:

Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Welma Fon (Standard);

3 goals:

Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht),, Jill Janssens (OHL Women), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Anaëlle Wiard (FWS Woluwe), Nurija van Schoonhoven (OHL Women), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Sari Kees (OHL Women), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht);

2 goals:

Marie Bougard (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies), Kelsey Geraedts (KRC Genk Ladies), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Valesca Ampoorter (OHL Women), Zoe Van Eynde (Standard), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Celien Guns (Club YLA), Emily Steyvers (KV Mechelen), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies),, Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OHL Women), Justine Blave (Standard), Shayna Raekelboom (KV Mechelen), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Lies Bongaerts (FWS Woluwe), Chiara Wielockx (KRC Genk Ladies);

1 goal:

Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Sterre Gielen (KRC Genk Ladies), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (Club YLA),, Rania Boutiebi (Club YLA), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Tess Lameir (OHL Women), Deli Dilara Soley (Sporting de Charleroi), Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies), Emily Schapdryver (Club YLA), Jody Vangheluwe (Club YLA),, Angel Kerkhove (Club YLA), Lakeesha Eijken (Standard), Lot De Keijzer (RSC Anderlecht), Jade Heida (Club YLA), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Siska Demoulin (KV Mechelen), Maud Coutereels (Standard), Lisa Despret (FWS Woluwe), Estée Cattoor (OHL Women), Lore Nuyens (KAA Gent Ladies), Rachel De Bruijn (SC Eendracht Aalst Ladies), Coline D’Haeyer (Sporting de Charleroi), Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Margaux Martlé (Club YLA), Matilde Drumont (KV Mechelen), Romy Camps (KRC Genk Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Celien Guns (Club YLA), Debby Coenraets (OHL Women), Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies), Maud Coutereels (Standard), Marine Rosala (Standard), Bodil Van den Heuvel (KAA Gent Ladies), Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies), Louise Rillaerts (KV Mechelen).

Owngoals:

Pauline Windels (voor KRC Genk Ladies tegen SV Zulte Waregem), Rania Boutiebi (Club YLA voor RSC Anderlecht), Femke Schamp (voor SC Eendracht Aalst tegen Club YLA), Rania Boutiebi (Club YLA voor FWS Woluwe), Michelle Colson (voor OHL Women tegen RSC Anderlecht), Catarina Leleu (Sporting de Charleroi voor KAA Gent Ladies), Lisa Vanhentenrijk (voor SV Zulte Waregem tegen KV Mechelen);

(*) De doelpunten van Welma Fon en Justine Blave uit het stopgezette duel Standard – SV Zulte Waregem van de 11de speeldag zijn niet meegeteld in deze stand!

***Dit is het programma van de 18de speeldag op vrijdag 27 januari 2023 om 20 uur:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht (20u);

FWS Woluwe – OHL Women (20u30);

Op zaterdag 28 januari 2023:

KAA Gent Ladies – Standard (13u30, Oostakker en op Eleven Sports);

Club YLA – SC Eendracht Aalst Ladies (16u15);

KV Mechelen – KRC Genk Ladies (19u);

***Op woensdag 1 februari 2023 om 20u30 – Inhaalwedstrijd:

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard;

***Dit is het programma van de 19de speeldag op vrijdag 3 februari 2023:

KRC Genk Ladies – Sporting de Charleroi (20u30);

Op zaterdag 4 februari 2023:

Standard – RSC Anderlecht (13u30, Eleven Sports);

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe (15u30);

Club YLA – SV Zulte Waregem (15u30);

OHL Women – KAA Gent Ladies (19u);

***Op woensdag 8 februari 2023 om 20u – Inhaalwedstrijd:

Standard – SV Zulte Waregem;

***Dit is het programma van de 20ste speeldag op vrijdag 10 februari 2023:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (20u);

KAA Gent Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies (20u30);

Op zaterdag 11 februari 2023:

FWS Woluwe – Club YLA (13u30, Eleven Sports);

SV Zulte Waregem – Standard (15u30);

KV Mechelen – OHL Women (19u);

***Vanaf donderdag 16 februari 2023:

Arnold Clark Cup voor de Belgian Red Flames met wedstrijden tegen Italië (Milton Keynes op donderdag 16 februari 2023 om 16u45 lokale tijd), tegen Zuid-Korea (Coventry op zondag 19 februari 2023 om 18u15 lokale tijd) en tegen Europees Kampioen Engeland (Bristol op woensdag 22 februari 2023 om 19u45 lokale tijd).

De wedstrijd Engeland – België in Bristol is inmiddels al uitverkocht! Foto – (c) Arnold Clark Cup

***Op zaterdag 25 februari 2023 om 13u30:

Volledige 21ste speeldag;

***Op woensdag 1 maart 2023 om 20u30 – Inhaalwedstrijd:

Standard – Club YLA

***Op zaterdag 4 maart 2023 om 13u30:

Volledige 22ste speeldag;

Foto’s van alle wedstrijden kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share