Share

Na het gelijkspel op bezoek bij OHL Women ontving titelverdediger RSC Anderlecht in Zaventem SV Zulte Waregem dat, door het verlies van KAA Gent Ladies de week voordien, plots weer volop kans maakte voor een plaats in play-off 1. Wie weet kon het team van coach Kenny Engels na het scoreloos gelijkspel eerder dit seizoen thuis tegen OHL Women nu ook voor een stunt zorgen tegen vrouwelijk paars-wit nadat het mannenteam twee dagen eerder op woensdagavond 20 januari 2023 in het Lotto Park al met 2-3 was gaan winnen.

Imani Prez lukte in Zaventem tegen RSC Anderlecht haar tweede en derde competitiedoelpunt van het seizoen voor SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden grootmoeder van Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht). Kort nadien mocht Elke Van Gorp aftrappen voor de bezoekers vooraleer het stadion na vijf minuten opgeschrikt werd door een landend vliegtuig. Die passagiers waren dus echt te laat voor dit duel in Zaventem maar wie weet zagen ze vanuit hun vensterraampje toch nog de eerste kans voor de thuisploeg een kopbal van Alexis Thornton naast gaan. Vrouwelijk Essevee trok er zich niet veel van aan en Amber Bert zette van achteruit met een diepe bal richting de oprukkende Luisa Blumenthal een aanval op. De Zwitserse liep door en speelde perfect af naar het centrum waar Imani Prez centraal de zestien binnenliep om vervolgens met links binnen te trappen (0-1, 6de minuut). Jawel, na FWS Woluwe en Club YLA kwamen nu ook de Essevee Women in Zaventem op voorsprong! Vrouwelijk paars-wit begon vervolgens aan te vallen en nadat eerst Sarah Wijnants net naast besloot, vervolgens Esther Buabadi van dichtbij de weg naar het net niet vond en tenslotte ook Lowiese Seynhaeve al enkele keren had moeten tussenkomen kwam de thuisploeg dan iets over halfweg de eerste heflt toch op gelijke hoogte. Charlotte Tison zette zich door waarna de bal bij Alexis Thornton belandde en de Amerikaanse naar doel trapte. Lowiese Seynhave wist in eerste instantie nogmaals redding te brengen maar tegen de rebound over de grond met rechts van Lore Jacobs, die de door Pauline Windels weggetrapte bal in de voeten kreeg, had ze geen verhaal. De stand tussen de op Zaventem gelande vliegtuigen en opgestegen toestellen was ondertussen 6-4, tussen vrouwelijk Anderlecht en SV Zulte Waregem was het 1-1. Die laatste tussenstand wijzigde voor de rust ondanks kansen voor Sarah Wijnants (op de keeper), Laura Deloose (eveneens op de bezoekende doelvrouw) en Alexis Thornton (naast) voor de rust niet meer. Die andere tussenstand was halfweg opgelopen naar 8-7. U leest het goed. Was het niet zo donker geweest dan had dit bezoek aan Zaventem voor de fans meer weg van een airshow dan van een voetbalavond.

Lore Jacobs bracht met haar 11de competitiegoal van het seizoen titelverdediger RSC Anderlecht op gelijke hoogte in Zaventem tegen SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Terwijl het geronk van de motoren van de vliegtuigen na de rust gewoon verder ging (zou Marc Coucke nu ook hierin geïnvesteerd hebben?) moest de thuisploeg onder leiding van Dave Mattheus op zoek naar de overwinning en dus werd er gekozen voor de aanval. Tien minuten na de rust kende vrouwelijk paars-wit succes toen Alexis Thornton de bal eerder onverhoopt via de hiel van Lore Jacobs in de voeten kreeg en met rechts zuiver in de hoek besloot (2-1, 55ste minuut). Op het uur stuurde Charlotte Tison flankaanvaller Sarah Wijnants op rechts de diepte in en haar voorzet werd door de centraal inlopende Alexis Thornton met rechts via de voet van Lowiese Seynhaeve binnengetrapt (3-1, 60ste minuut). Vrouwelijk paars-wit had nog verder kunnen uitlopen maar Lore Jacobs en de ingevallen Mariam Abdulai Toloba besloten op Lowiese Seynhaeve en dan brak Essevee weer eens uit. Luisa Blumenthal speelde op links naar Elke Van Gorp. De ex-speelster van RSC Anderlecht zette voor, Laura Deloose trapte na een klein misverstand met Laura De Neve de bal per ongeluk voor de voeten van Imani Prez die met links Justien Odeurs voor een tweede keer het nakijken gaf (3-2, 78ste minuut)! Waren de bezoekers dan alsnog op weg naar een stunt?

Alexis Thornton trof in het begin van de tweede helft binnen de vijf minuten twee keer raak voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Die hoop was er even maar vier minuten later toen Mariam Abdulai Toloba de bal kreeg van Sarah Wijnants was die helemaal verdwenen. De ex-speelster van KAA Gent Ladies zette Amber De Priester op het verkeerde been en trapte dan voor de aanstormende Pauline Windels met links mooi en zuiver in de hoek! Mariam Abdulai Toloba! Zij kan dat! Was ze met de Belgian Red Flames mee naar het EK geweest dan was het haar na een invalbeurt wellicht ook gelukt! Hoe dan ook met een 4-2 voor RSC Anderlecht was de wedstrijd gespeeld en Mariam had haar goaltje voor haar overleden grootmoeder gescoord! Veel mooier kon de avond niet meer worden. RSC Anderlecht bleef op een punt van OHL Women, dat op hetzelfde moment met 0-4 won op bezoek bij Sporting de Charleroi. De strijd bovenaan het klassement richting de Belgische landstitel 2023 blijft ongewijzigd!

U kan een samenvatting van de wedstrijd bekijken via:

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – 17de speeldag:

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem 4-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 6′ Imani Prez 0-1, 24 Lore Jacobs 1-1, 55′ Alexis Thornton 2-1, 60′ Alexis Thornton 3-1, 78′ Imani Prez 3-2, 82′ Mariam Abdulai Toloba 4-2. 

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem en David Catry rond deze wedstrijd via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: In de derde wedstrijd op deze vrijdagavond won KAA Gent Ladies nog thuis met 1-0 tegen KRC Genk Ladies! Op zaterdag ontvangt SC Eendracht Aalst Ladies nog KV Mechelen in het Pierre Cornelisstadion. Standard – Club YLA is afgelast!

 

Share