Share

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari 2023 stonden er volledige speeldagen gepland in alle reeksen van het Belgische nationale vrouwenvoetbal maar door de hevige sneeuwval van vrijdag en de vrieskou werden er zowel in de Women’s Lotto Super League, in de eerste klasse en in de tweede klasse B wedstrijden afgelast. Alleen in de tweede klasse A vonden alle geplande wedstrijden plaats. Hieronder kan U een overzicht met alle uitslagen bekijken.

Sommige velden waren vanwege de sneeuw of het gevormde ijs onbespeelbaar! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Eerste klasse – 17de speeldag:

Wuustwezel – OH Leuven B afgelast;

VC Moldavo – RSC Anderlecht B afgelast;

SV Zulte Waregem B – RFC de Liège 0-0;

Kontich – KSK Voorwaarts Zwevezele 8-1;

FW Diksmuide Merkem -KVC Westerlo Ladies 3-0;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

Standard B – KRC Genk Ladies B is al afgelast vanwege de hevige sneeuwval in de provincie Luik;

Ren. AEC Mons Ladies -KAA Gent Ladies B 0-3;

ASE De Chastre – KVK Tienen afgelast;

Kontich won met ruime cijfers en blijft dus leider met nu 43 punten uit 16 wedstrijden. Het beloftenteam van Standard kwam niet in actie en volgt op 9 punten van de leider maar dat na 14 duels. VC Moldavo derde in de stand kwam ook al niet in actie en heeft dus nog altijd 30 punten uit 16 wedstrijden. Daarna volgen het beloftenteam van KAA Gent Ladies op de vierde plaats met 29 punten uit 16 wedstrijden en KSK Voorwaarts Zwevezele, dat zwaar onderuit ging bij Kontich, met 29 punten uit 17 duels. Onderaan heeft Wuustwezel op de 13de plaats 15 punten uit 15 wedstrijden. KVK Tienen heeft er 12 uit 15 wedstrijden. Het beloftenteam van SV Zulte Waregem heeft nu 11 punten uit 17 duels en ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 15 wedstrijden.

***Tweede klasse A – 15de speeldag:

Dames VK Egem – Club Brugge B 0-9;

VVC Brasschaat – Eendracht Mazenzele Opwijk 2-3;

Bekijk de video met dank aan VVC TV:

Svelta Melsele – KHO Wolvertem Merchtem 1-0;

Svelta Melsele na de winst tegen KHO Wolvertem Merchtem! Foto – (c) Svelta Melsele

KSV Bredene – Olsa Brakel 8-0;

SV Sottegem – FW Diksmuide Merkem B 3-1;

KVE Drongen – SV Noorse 4-0;

Bosdam Beveren –  ASP Club Havinnes 20-0;

FC Bosdam Beveren hield schietoefening thuis tegen ASP Club Havinnes! Resultaat 20-0! Foto – (c) Bosdam Beveren

Het beloftenteam van Club Brugge neemt de leiding met 37 punten uit 15 duels. Dat zijn er evenveel als KHO Wolvertem Merchtem maar hun doelsaldo is minder goed. KVE Drongen staat knap derde met 36 punten uit 15 wedstrijden. Svelta Melsele is vierde met 34 punten uit 15 duels en Eendracht Mazenzele Opwijk is vijfde met 32 punten uit 15 wedstrijden. Onderaan vinden we op de 10de plaats Dames VK Egem met 11 punten uit 15 wedstrjden samen met het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem dat een minder doelsaldo heeft en SV Noorse dat een wedstrijd minder gewonnen heeft (2 tegenover 3). Olsa Brakel is 13de met 7 punten uit 15 duels. ASP Club Havinnes sluit de rij zonder punten uit 14 wedstrijden.

***Tweede klasse B – 15de speeldag:

Sibret – FC Irlande Auderghem afgelast;

FWS Woluwe B – Standard C 0-3;

EFA Manhay – RUS Loyers afgelast;

Sint-Truiden VV – KVV Vosselaar afgelast;

KV Mechelen B – RWDM Girls 2-2;

Het beloftenteam van KV Mechelen en RWDM Girls hielden het op een gelijkspel! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

 

Sporting de Charleroi B – FC Alken 0-10;

BX Brussels – Ren. AEC Mons Ladies B 1-2;

FC Alken won met dubbele cijfers op bezoek bij het beloftenteam van Sporting de Charleroi en behield dus het maximum met nu 45 punten uit 15 duels. Het beloftenteam van KV Mechelen is na het gelijkspel tegen RWDM Girls tweede met 34 punten uit 15 wedstrijden. RUS Loyers staat op de 3de plaats met 33 punten uit 14 duels. Het derde team van Standard heeft 32 punten uit 15 wedstrijden en KVV Vosselaar is vijfde met 25 punten uit 14 duels. Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies klimt op naar de 10de plaats met nu 14 punten uit 15 wedstrijden. Sint-Truiden is 11de met 11 punten uit 14 duels. BX Brussels telt op de 12de plaats 8 punten uit 15 wedstrijden. FC Irlande Auderghem is 13de met 7 punten uit 14 wedstrijden. EFA Manhay is 14de en laatste met 4 punten uit 14 duels.

***Women’s Lotto Super League – 17de speeldag:

Sporting de Charleroi – OHL Women 0-4;

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem 4-2;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 1-0;

Op zaterdag 21 januari 2023:

Standard – Club YLA uitgesteld en verplaatst naar woensdag 1 maart 2023;

SC Eendracht Aalst Ladies – KV Mechelen 1-1;

FWS Woluwe bye;

OHL Women blijft leider met nu 41 punten uit 15 duels. Titelverdediger RSC Anderlecht volgt op 1 punt met evenveel wedstrijden. KRC Genk verloor en blijft op 31 punten maar nu uit 15 wedstrijden. KAA Gent Ladies klom naar de vierde plaats met nu 25 punten uit 16 wedstrijden. Standard is vijfde met 23 punten uit 13 wedstrijden, Club YLA staat zesde met 23 punten uit 14 duels. Dan volgt SV Zulte Waregem met 20 punten uit 15 wedstrijden. Fémina White Star Woluwe staat op de 8ste plaats met 13 punten uit 15 wedstrijden. KV Mechelen heeft als 9de nu 9 punten uit 15 wedstrijden, Sporting de Charleroi heeft als 10de 6 punten uit 15 duels. SC Eendracht Aalst Ladies speelde voor het eerst gelijk in deze competitie en het heeft nu 4 punten uit 14 duels.

Bekijk foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share