Share

Het was een drukke dag op zaterdag 21 januari 2023 op het Sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel. In de vroege ochtend stond er al een achtste finale van de Beker van België bij de WU16 op het programma tussen R. Union SG en Standard en daarna kwam het eerste vrouwenteam van  de club aan de aftrap in de eerste provinciale Brabant ACFF tegen RCS Nivellois, voorlopig de 14de en laatste in het klassement.

R. Union SG WU16 voor hun bekerduel tegen Standard! Foto – (c) John Hebleut

Ondanks de zon was het bijzonder koud voor de ochtendwedstrijd tussen het team van Aline Deneumoustier en de ploeg van Allan Hala in een wedstrijd die over 4 x 20 minuten werd gespeeld. Terwijl de thuisploeg er alles aan deed om zich van haar beste kant te laten zien was het duidelijk dat het bezoekende team uit Luik toch al iets verder in het leerproces zat. Het was dan ook geen verrassing dat de score bij de rust al opgelopen was tot 0-3 en dat het uiteindelijk na een aangename wedstrijd 0-10 werd. Alle speelsters van beide teams, ook de speelster van de thuisploeg die iets te vroegtijdig met een tweede gele kaart naar de kant moest, hebben nog tijd om de komende weken, maanden, jaren verder vooruitgang te boeken op het voetbalveld! Het team van Standard zien we misschien later nog terug op weg naar of in de finale van deze bekercompetitie.

Standard WU16 voor de aftrap van hun achtste finale in de Beker van België! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

In de vroege namiddag ging het doelpuntenfestival verder maar nu was het de thuisploeg die aan het kanon stond. Na een hoekschop van Ryana Meylemans op rechts kopte Ariane Waegemans de bal op de bezoekende doelvrouw Audrey Devillers waarna Aurélie Stock van dichtbij binnentikte (1-0, 6de minuut). Vijf minuten later verdubbelde Aurélie Stock zelfs de score met een schot met rechts waarop de bezoekende doelvrouw zich verkeek, meteen een 100ste tegendoelpunt voor RCS Nivellois dit seizoen in deze reeks (2-0, 11de minuut). Nog voor halfweg de eerste helft werd het 3-0 nadat Charline Deswaef de bal terugspeelde en Alix Poncin ongewild in eigen doel devieerde (20ste minuut). Op het halfuur hadden de bezoekers meeval toen een poging van Yasmina Mazouzi na een aanval die begon bij Nawal Touzani en via Ryana Meylemans in haar voeten belandde via de buitenkant van de paal naast ging. Het was slechts uitstel want kort nadien trof Charline Deswaef wel raak (4-0, 32ste minuut) en even later zorgde de spits van de geelblauwen voor de 5-0 na een voorzet van Yasmina Mazouzi (35ste minuut). Nog voor de rust kopte verdediger Jordan Henrotin nog een hoekschop van Marika Winska tegen de paal!

RCS Nivellois voor hun competitiewedstrijd tegen de leider uit de reeks! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

In de tweede helft ging Union op het elan van voor de rust door maar het scoorde nu slechts drie keer terwijl het ook drie keer het doelhout trof. Eerst kopte Eleonara Bru een hoekschop van Marika Winska eigenlijk perfect binnen in het eigen doel. Ook dat was uiteraard niet de bedoeling (6-0, 53ste minuut), In de 57ste minuut was het de mee opgerukte captain Ariane Waegemans die een nieuwe hoekschop van Marika Winska vanop links binnenkopte (7-0) en nog eens vier minuten later had Ariane Waegemans zelfs een tweede keer kunnen scoren maar haar poging met rechts ging via de paal naast (61ste minuut). Romane Gille zorgde dan bij een voorzet van Charline Deswaef bijna voor de derde owngoal van de bezoekers maar doelvrouw Audrey Devillers redde dit keer de meubelen (63ste minuut). En dan was het de beurt aan Ryana Meylemans. Zij trapte in een tijdspanne van twaalf minuten twee keer een vrije trap tegen de lat (69ste en 81ste minuut). Bij die tweede poging kwam de bal terug en na een geharrewar was het uiteindelijk Charline Deswaef die de bal van nog net binnen de zestien tegen de netten trapte.

Het vrouwenteam van R. Union SG blijft knap aan de leiding in de eerste provinciale Brabant ACFF. Foto (c) John Hebleut

R. Union SG won dus met 8-0 tegen RCS Nivellois en heeft in de stand nu 48 punten uit 17 wedstrijden. Dat zijn er 7 meer dan het provinciale team van FWS Woluwe dat thuis met 7-0 won tegen R. Ixelles SC! Op zondag 29 januari 2023 gaat R. Union SG op bezoek bij RRC Boitsfort (Bosvoorde) met aftrap om 11u15 in de ochtend terwijl het provinciale team van FWS Woluwe de avond voordien op zaterdag 28 januari 2023 om 20u30 uit speelt tegen RCS Nivellois (Nijvel).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share