Share

Het vrouwenteam van R. Union SG is ook dit seizoen aan een sterk parcours bezig in de eerste provinciale Brabant ACFF en het lijkt op weg naar de titel maar elke wedstrijd ligt er een tegenstander op de loer die wel eens punten wil afpakken van het team dat onder leiding staat van coach Thomas Otuszewski. Dat was ook het geval voor Maccabi Brussels, dat in de heenronde op zaterdag 22 oktober 2022 op eigen veld met 1-4 onderuit ging. Het was dus uitkijken of Maccabi Brussels, voor de aftrap 13de op 14 teams met 9 punten uit 17 duels, het leider R. Union SG op zaterdag 4 februari 2023 aan de Joseph Bensstraat in Ukkel moeilijk kon maken.

U kan de samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

R. Union SG had het dus niet makkelijk tegen Maccabi Brussels dat onder leiding staat van Pasquale Sigona. Het waren ook de bezoekers die op voorsprong kwamen na een onhoudbaar schot van Rania Azbair (0-1, 9de minuut) maar iets over halfweg de eerste helft kon Yasmine Mazouzi op aangeven van Maëlle De Marche Thiry de bordjes terug in evenwicht brengen (1-1, 24ste minuut). De beslissing viel iets meer dan tien minuten voor het einde van de wedstrijd toen Nora Krami in de zestien Rossana Moreira De Abreu onderuit haalde. Charline Deswaef zette de strafschop feilloos om (2-1, 80ste minuut). De bezoekers die nog probeerden terug te komen moesten de wedstrijd met tien eindigen na een rode kaart voor Nora Krami (82ste minuut). Zo won R. Union SG uiteindelijk met 2-1 tegen Maccabi Brussels.

Rania Azbair (links) bracht met een onhoudbaar schot het bezoekende Maccabi Brussels op voorsprong! Hier wordt ze geflankeerd door Nawal Touzani (R. Union SG). Foto – (c) John Hebleut

R. Union SG blijft dus leider met nu 54 punten uit 19 wedstrijden. Het heeft 7 punten voorsprong op het provinciale team van Fémina White Star Woluwe dat later die zaterdag voor eigen publiek met 5-0 won tegen RRC Boitsfort (Bosvoorde). Op de derde plaats staat RAS Jodoigne, dat vrijdagavond de punten deelde met het team waarmee het de derde plaats deelde R. Union Lasne Ohain en dit na een spectaculaire 4-4! Beide teams hebben nu 41 punten maar RAS Jodoigne heeft nog een wedstrijd te goed. R. Ixelles SC (Elsene) staat na de 2-3-winst op bezoek bij RCS Nivellois (Nijvel) vijfde met 38 punten uit 19 duels. Onderaan blijft Maccabi Brussels 13de en voorlaatste met nu 9 punten uit 18 duels. Het heeft 4 punten achterstand op het beloftenteam van BX Brussels en 6 op het duo R. Wavre-Limel en RRC Boitsfort. Deze drie teams hebben wel allemaal een wedstrijd meer gespeeld. RCS Nivellois tenslotte is 14de en laatste zonder punten uit 19 duels.

R. Union SG boekte uiteindelijk een nieuwe overwinning dankzij een strafschopdoelpunt! van Charline Deswaef! Foto – (c) John Hebleut

Op zondag 12 februari 2023 om 11u15 in de ochtend volgt een nieuwe test voor leider R. Union SG als het op bezoek gaat bij de derde in de stand RAS Jodoigne. Het provinciale team van FWS Woluwe gaat op zaterdagavond 11 februari 2023 om 20 uur op bezoek bij Maccabi Brussels. 

Alle andere wedstrjden op deze speeldag kan U bekijken via:

Website KBVB / RBFA – Kalender 1ste provinciale vrouwen Brabant ACFF

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share