Share

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023 werd er zowel competitievoetbal gespeeld in de eerste klasse, de tweede klasse A en B en de Women’s Lotto Super League. Niet alle wedstrijden vonden plaats want zowel in de tweede klasse A als in de tweede klasse B werd er een duel verplaatst naar zaterdag 1 april 2023. Hieronder kan U alle uitslagen van de andere ontmoetingen terugvinden.

Alysson Duterne ligt hier ergens onder de juichende speelsters van Sporting de Charleroi die op vrijdagavond verrassend gingen winnen bij KRC Genk Ladies in de Lotto Women’s Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Eerste klasse – 19de speeldag:

Wuustwezel – SV Zulte Waregem B 3-1;

VC Moldavo – KVK Tienen 7-1;

Kontich – KAA Gent Ladies B 4-2;

FW Diksmuide Merkem – KSK Voorwaarts Zwevezele 4-1;

Bekijk de samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

KVC Westerlo Ladies – RSC Anderlecht B 1-0;

Standard B – RFC de Liège 1-0;

Ren. AEC Mons Ladies – KRC Genk Ladies B 1-0;

ASE De Chastre – OH Leuven B 0-5;

Kontich blijft overtuigend leider met nu 49 punten uit 18 duels. Het beloftenteam van Standard won ook en staat dus nog altijd tweede met 37 punten uit 16 wedstrijden. VC Moldavo is opnieuw alleen derde met 33 punten uit 18 wedstrijden. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies volgt op een punt met evenveel gespeelde wedstrijden. Ook KSK Voorwaarts Zwevezele heeft 32 punten maar een wedstrijd meer gespeeld!

***Tweede klasse A – 17de speeldag:

Dames VK Egem – SV Noorse 3-4;

Svelta Melsele – FW Diksmuide Merkem B 2-3;

KSV Bredene – E. Mazenzele Opwijk 2-1;

SV Sottegem – Club Brugge B 0-5;

Bosdam Beveren – Olsa Brakel 5-2;

KVE Drongen – VVC Brasschaat 1-0;

KHO Wolvertem Merchtem – ASP Club Havinnes wordt pas op zaterdag 1 april 2023 gespeeld.

Het beloftenteam van Club Brugge is leider met nu 43 punten uit 17 duels. KVE Drongen volgt knap op de tweede plaats op 1 punt van de leider. KHO Wolvertem Merchtem is derde met 40 punten uit 16 wedstrijden.

***Tweede klasse B – 17de speeldag:

Sibret – FWS Woluwe B 2-6;

EFA Manhay – Ren. AEC Mons Ladies B 3-4;

Sint-Truiden VV – FC Irlande Auderghem 1-3;

KV Mechelen B – FC Alken 1-3;

Sporting de Charleroi B – KVV Vosselaar 1-3;

BX Brusssels – Standard C 0-0;

RWDM Girls – RUS Loyers werd verplaatst naar zaterdag 1 april 2023.

FC Alken blijft leider met nu 49 punten uit 17 wedstrijden. Het beloftenteam van KV Mechelen staat inmiddels op 12 punten van FC Alken. RUS Loyers is derde met 13 punten achterstand maar een wedstrijd minder gespeeld.

***Women’s Lotto Super League – 19de speeldag:

KRC Genk Ladies – Sporting de Charleroi 1-2;

Op zaterdag 4 februari 2023:

Standard – RSC Anderlecht 1-2;

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSCA TV en Eleven Sports:

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe 0-2;

Club YLA – SV Zulte Waregem 1-0;

OHL Women – KAA Gent Ladies 6-1;

KV Mechelen bye;

OHL Women blijft leider met 47 punten uit 17 duels, dat is er 1 meer dan eerste achtervolger RSC Anderlecht. KRC Genk Ladies blijft derde met 34 punten maar nu ook uit 17 wedstrijden. Club YLA is vierde met 29 punten uit 16 wedstrijden net als Standard. Beide teams hebben een gelijk doelsaldo maar Club YLA scoorde meer doelpunten. KAA Gent Ladies is 6de met 25 punten uit 18 wedstrijden. SV Zulte Waregem is 7de met 20 punten uit 16 duels. FWS Woluwe blijft 8ste met nu 16 punten uit 17 duels. KV Mechelen heeft op de 9de plaats 9 punten uit 17 duels, Sporting de Charleroi is 10de met 9 punten uit 18 wedstrijden SC Eendracht Aalst Ladies is elfde en laatste met 4 punten uit 17 wedstrijden.

***Herspelen van de stopgezette wedstrijd van de 11de speeldag op woensdag 8 februari 2023 om 20u:

Standard – SV Zulte Waregem;

Bekijk foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share