Share

In de eerste klasse werd het duel tussen de leider, het beloftenteam van KAA Gent Ladies en VC Dames Eendracht Aalst vanwege interlandverplichtingen afgelast en dus was het uitkijken wat de achtervolgers zouden doen op de 6de speeldag.

Fémina White Star Woluwe kwam na winst in de derby op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht langszij. Laurie Hachez opende de scoorde iets over het kwartier na een hoekschop van Carla Arbulu (0-1). Net voor het halfuur was het Sandy Bourtembourg die eveneens na een hoekschop de score verdubbelde (0-2). In de tweede helft kwam RSC Anderlecht B iets sterker voor de dag en het noopte Willeke Willems tot enkele tussenkomsten maar het was FWS Woluwe die in het laatste kwartier een derde keer scoorde via Laurie Hachez met een voor de doelvrouw van de thuisploeg onhoudbaar schot (0-3).

Ook Tongeren heeft inmiddels 13 punten nadat het thuis won met 3-0 tegen de vice-kampioen van vorig seizoen in deze reeks SV Zulte Waregem. Sigrid Bertels opende even over het uur de score met een knap schot (1-0). Vrouwelijk Essevee ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker maar het was Lore Scheepers die via een voorzetschot de score verdubbelde (2-0). Lore Scheepers scoorde ook het derde doelpunt met een mooie lob over de uitgekomen doelvrouw van de bezoekers (3-0).

Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage kon mee bovenaan komen maar dan moest het wel winnen tegen Kontich dat op 3 punten stond. Lucinda Michez bracht bij haar wederoptreden de bezoekers meteen op voorsprong (0-1) maar na een te korte terugspeelbal bij Kontich stond het 3 minuten later alweer gelijk. Gina Di Natale zorgde voor de assist, Megane Vos voor de gelijkmaker (1-1). Op het halfuur scoorde Gina Di Natale de tweede goal voor de thuisploeg op aangeven van Marie Cambier (2-1) en dit na een slecht ontzetten bij de bezoekers! In het begin van de tweede helft toonde Kontich een ander gezicht en Chiara Wielockx zorgde voor de 2-2 (52ste minuut). Drie minuten later besliste Lucinda Michez met haar tweede doelpunt van de namiddag (een knap afstandschot) de wedstrijd (2-3). USGTH ziet dus Kontich langzij komen op de 4de plaats!

Op bezoek bij Moldavo kwam rode lantaarn Massenhoven twee keer op voorsprong. Laure De Wolf zorgde al na 3 minuten voor het openingsdoelpunt (0-1) en na de gelijkmaker van Bo Schepkens op het halfuur (1-1) was het opnieuw zij die voor Massenhoven onmiddellijk na de rust een tweede goal lukte (1-2, 46ste minuut). Stephanie Van Gils zorgde echter een minuut later voor het gelijkstellende doelpunt voor Moldavo (2-2). In het laatste kwartier lukte Louise Dauwen het winnende doelpunt waardoor Moldavo omhoog klimt en Massenhoven dieper wegzakt.

Het beloftenteam van Standard kwam thuis tegen DV Famkes Merkem op voorsprong nadat Caroliena Wolters op aangeven van Maurane Marinucci de netten vond (1-0) maar nog voor de pauze was de wedstrijd helemaal gekeerd. Na een vrije trap van Sofie Huyghebaert lukte Lisa Coppein de gelijkmaker (1-1) en na een schot op de paal van Justine Deweert stond Charlotte Vandevyvere op de goede plaats om het tweede doelpunt van de bezoekers binnen te trappen (1-2). Na de rust bleef de score ongewijzigd zodat Merkem de verre terugreis met 3 punten op zak kon aanvatten!

Op zaterdag 29 oktober 2016 is het uitkijken naar FWS Woluwe – Tongeren terwijl KAA Gent Ladies B vrij is!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 6de speeldag in 1ste klasse:

USGTH – Kontich 2-3 (rust: 2-1);
Doelpunten: 9′ Lucinda Michez 0-1, 12′ Megane Vos 1-1, 30′ Gina Di Natale 2-1, 52′ Chiara Wielockx 2-2, 55′ Lucinda Michez 2-3.

VC Moldavo – Massenhoven 3-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 3′ Laure De Wolf 0-1, 30′ Bo Schepkens 1-1, 46′ Laure De Wolf 1-2, 47′ Stéphanie Van Gils 2-2, 77′ Louise Dauwen 3-2.

RSC Anderlecht B – FWS Woluwe 0-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: 16′ Laurie Hachez 0-1, 28′ Sandy Bourtembourg 0-2, 76′ Laurie Hachez 0-3.

Tongeren – SV Zulte Waregem 3-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: Sigrid Bertels 1-0, Lore Scheepers 2-0, Lore Scheepers 3-0.

Standard B – DV Famkes Merkem 1-2 (ruststand: 1-2);
Doelpunten: Caroliena Wolters 1-0, Lisa Coppein 1-1, Charlotte Vandevyvere 1-2.

KAA Gent Ladies B – VC Dames E. Aalst afgelast;

Dames VK Egem bye.

De stand na 6 speeldagen is:
1. KAA Gent Ladies B 5-13 (15-6);
2. FWS Woluwe 5-13 (11-5);
3. Tongeren 6-13 (11-6);
4. USGTH 6-10 (11-9);
5. Kontich 6-10 (16-18);
6. VC Moldavo 6-8 (11-10);
7. VC Dames E. Aalst 4-6 (8-4);
8. SV Zulte Waregem 4-6 (5-9);
9. DV Famkes Merkem 5-6 (7-12);
10.Dames VK Egem 5-4 (6-8);
11.Standard B 4-3 (12-11);
12.RSC Anderlecht B 6-3 (10-16);
13.Massenhoven 4-0 (5-14).

Het programma voor de 7de speeldag op zaterdag 29 oktober 2016 om 15 uur:
FWS Woluwe – Tongeren;
Dames VK Egem – Kontich;
SV Zulte Waregem – VC Moldavo;
VC Dames E. Aalst – Standard B;
DV Famkes Merkem – RSC Anderlecht B;
Massenhoven – USGTH;
KAA Gent Ladies B bye

Lees nog meer over Tongeren – SV Zulte Waregem:
Website Tongeren DV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share