Share

Op donderdag 23 februari 2023 zijn alle deelnemers bekend geworden die vanaf donderdag 20 juli 2023 aan het WK Vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland gaan deelnemen met de finale op zondag 20 augustus 2023 in Sydney. Australië en NIeuw-Zeeland moesten als gastlanden voor dit WK uiteraard geen kwalificatie afwerken, alle andere deelnemers wel!

De Belgian Red Flames anno 2023 zijn straks niet aanwezig op het 9de WK Vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Belgian Red Flames, die op woensdag 22 februari 2023 op de tweede plaats eindigden op de Arnold Clark Cup, zijn daar niet bij. Zij wachten dus nog altijd op een allereerste deelname op het hoogste podium van het vrouwenvoetbal dat straks al aan de negende editie toe is. Met de uitbreiding van 24 landen op het WK in Frankrijk 2019 naar 32 deelnemers in Australië Nieuw-Zeeland 2023 kreeg het een uitstekende gelegenheid om die primeur te verwezenlijken. Het lukte echter niet en dat zou de Belgische profclubs en de KBVB zeker moeten inspireren om nog meer en nog beter te investeren in het vrouwenvoetbal want eens te meer hebben ze allemaal samen gefaald in hun visie, hun beleid en de uitvoering ervan.

Europees Kampioen Engeland, één van de kandidatien voor de wereldtitel op het komende WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op het WK deze zomer krijgen in elk geval met de Filipijnen, Haïti, Ierland, Marokko, Panama, Portugal, Vietnam en Zambia acht nieuwe landen en een flink aantal extra voetbalsters de kans om zich op het allerhoogste niveau aan de wereld te tonen. De 24 andere deelnemers waren ooit al aanwezig op zo’n eindronde. De Belgian Red Flames gaan net als in 2019 een moeilijke zomer tegemoet waarbij het televisiekijken wordt om te zien hoe andere speelsters zich in de kijker spelen en misschien wel hun plaats bij een of ander team in het buitenland zullen innemen. Laten we hopen dat er in 2027 als het tiende WK Vrouwenvoetbal op het programma staat een ander verhaal kan geschreven en gepubliceerd worden.

Hieronder kan U de groepsindeling voor het komende WK 2023 in Australië en NIeuw-Zeeland bekijken:

Lees nog meer over het WK Vrouwenvoetbal 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland via:
 
 
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share