Share

Op vrijdag 24 februari 2023 maakte Wendie Renard, de aanvoerder van het Franse nationale vrouwenvoetbalteam, bekend dat ze zich niet zal beschikbaar stellen om met ‘les Bleues’ aan het WK Vrouwenvoetbal 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland deel te nemen. Ze is van mening dat de huidige organisatie rond het Franse nationale vrouwenvoetbalteam niet naar behoren is en ze stelt zich voorlopig dan ook niet langer beschikbaar. Dit nieuws komt er drie dagen nadat Frankrijk op dinsdag 21 februari 2023 voor de derde keer onder leiding van bondscoach Corinne Diacre het eigen Tournoi de France won na een 0-0-gelijkspel in Angers tegen Noorwegen na eerder overwinningen tegen Denemarken (1-0 in Laval) en tegen Uruguay (5-1 in Angers waar Renard in haar 142ste cap ook haar 34ste doelpunt voor Frankrijk lukte).

Wendie Renard houdt het voorlopig voor bekeken bij de Franse nationale vrouwenploeg! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op haar Instagram en Facebook-account schreef Wendie Renard volgend persbericht:

“Ik heb de blauw-wit-rode trui 142 keer verdedigd met passie, respect, inzet en professionaliteit. Ik hou meer van Frankrijk dan van wat dan ook, ik ben niet perfect, verre van, maar ik kan het huidige systeem niet langer onderschrijven, het is ver verwijderd van de vereisten die het hoogste niveau vereist. Het is een trieste maar noodzakelijke dag om mijn verstand te bewaren. Hiet is met pijn in het hart dat ik dit bericht plaats om jullie te informeren over mijn beslissing om een ​​stap terug te doen bij het Franse team. Helaas zal ik aan dit WK niet meedoen in zulke omstandigheden. Mijn gezicht kan de pijn verbergen, maar mijn hart lijdt… en ik wil niet meer lijden”.

Lees nog meer hierover via:

Website L’Equipe

Bekijk het bericht op haar Instagram-Account via:

Instagram Wendie Renard

Bekijk het bericht op haar Facebook-Account via:

Facebook Wendie Renard

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Frankrijk oefent op weg naar het WK 2023 nog tegen Colombia (op vrijdag 7 april 2023 in Clermont-Ferrand), tegen Canada (op dinsdag 11 april 2023 in Le Mans en tegen Ierland (op donderdag 6 juli 2023 in Dublin). Op het WK zelf speelt Frankrijk tegen Jamaica (op zondag 23 juli 2023 in Sydney), tegen Brazilië (op zaterdag 29 juli 2023 in Brisbane) en tegen Panama (op woensdag 2 augustus 2023 in Sydney).
Share