Share

Op dinsdag 28 februari 2023 werd de knoop doorgehakt bij KSK Voorwaarts Zwevezele, een club die uitkomt in de tweede provinciale in West-Vlaanderen. Voorzitter Paul Degroote maakte bekend dat het na dit seizoen stopt voor die club. Voor de mannen komt er een heropstart in vierde provinciale. Het vrouwenvoetbal wordt volledig stopgezet.

KSK Voorwaarts Zwevezele kwam vanuit de provinciale reeksen in het vrouwenvoetbal de voorbije jaren in de nationale reeksen terecht met als hoogtepunt de promotie in 2019 naar de eerste klasse. Daarin was het stilaan een vaste waarde geworden met vaak een aangename sfeer en leuke wedstrijden om te bekijken en waarin er veel doelpunten werden gescoord. Dit seizoen na 22 wedstrijden al 136. Het team staat onder leiding van coach Karim Stockx op de vierde plaats met 35 punten en moet voorlopig alleen het beloftenteam van KAA Gent Ladies (41 punten), het beloftenteam van Standard (50 punten) en leider Kontich (55 punten) voor laten gaan.

Er staan voor het vrouwenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele nog 8 competitiewedstrijden op het programma te beginnen nu zaterdag 4 maart 2023 om 13u30 thuis tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies. U kan hen dus nog even gaan aanmoedigen want in 2023/24 zal KSK Voorwaarts Zwevezele dus jammer genoeg geen deel meer uitmaken van het Belgische vrouwenvoetbal

Bekijk nog eens de laatste titelwedstrijd van KSK Voorwaarts Zwevezele begin april 2019 dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer hierover via:

Website Het Nieuwsblad

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share