Share

In België zullen volgende week zaterdag 11 maart 2023 de halve finales van de Beker van België wellicht geen televisieaandacht krijgen. In Frankrijk is dat wel even anders want daar zijn alle kwartfinales ook die met tweedeklassers rechtstreeks te volgen.

Zo kan U Olympique Lyonnais aan het werk zien op bezoek bij Stade de Reims op zaterdag 4 maart 2023 om 13u45 via FFF TV en via OL TV. maar dat zal zonder Janice Cayman zijn die niet bij de kern zit voor deze wedstrijd. Het duel tussen Bordeaux en PSG is later op de dag om 17u45 rechtstreeks te zien bij BeInSports 1. De dag nadien op zondag 5 maart 2023 ontvangt Fleury uit de D1 Arkema tweedeklasser FC Nantes terwijl op hetzelfde moment om 14u30 dus Thonon-Évian het duel der tweedeklassers thuis speelt tegen Olympique de Marseille. Deze beide duels zijn ook rechtstreeks te bekijken via FFF TV.

U kan overigens nog even terugblikken op een achtste finale tussen tweedeklasser RC Lens en Thonon-Évian Grand Genève dankzij Vrouwenteam TV:

Luister ook naar doelpuntenmaakster Yama Lelo (Thonon-Évian) dankzij Vrouwenteam TV:

En luister ook naar Elodie Policarpo (Thonon-Évian) ook goed voor 2 goals dankzij Vrouwenteam TV:

Ondertussen staat de finale van de Beker van België bij de vrouwen nog altijd op Sclessin geprogrammeerd. Vreemd dat er ondanks het protest van Club YLA en KRC Genk Ladies daartegen nog altijd geen beslissing is genomen om dat te veranderen. Het is bijzonder erg gesteld als de Koninklijke Belgische Voetbalbond, de ACFF, Voetbal Vlaanderen en zijn bestuurders het gebrek aan neutraliteit bij zo’n beslissing niet begrijpen! Speelt men straks de Belgische bekerfinale bij de mannen op het veld van Royal Antwerp FC of KV Mechelen dan is het protest bij de benadeelde club wellicht niet te overzien …

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share