Share

Het vrouwenteam van R. Union SG mag voor het tweede jaar op rij de titel vieren. Vijf uur na het einde van hun eigen wedstrijd die ze thuis hadden gewonnen tegen Royal Wavre-Limal werd het team van coach Thomas Otuszewski kampioen in de eerste provinciale Brabant ACFF omdat er op het tweede veld van FWS Woluwe nog een laat doelpunt viel in de thuiswedstrijd van het provinciale team tegen RAS Jodoigne.

Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

R. Union SG begon zaterdagmiddag 4 maart 2023 iets na 13 uur aan de opdracht van de 23ste speeldag thuis tegen Royal Wavre-Limal met 63 punten op 66 en 21 overwinningen achter hun naam. Het provinciale team van FWS Woluwe, de eerste achtervolger met 56 punten op 66 en 18 overwinningen in de boeken, speelde pas om 18 uur thuis tegen RAS Jodoigne, de vierde in de stand. Dus kon R. Union SG eventueel ‘s avonds kampioen zijn als ze zelf wonnen en het provinciale team van FWS Woluwe dat niet deed. R. Union SG liet niets aan het toeval over. Het liep voor de rust tot 4-0 uit en maakte in de tweede helft het half dozijn vol om Royal Wavre-Limal met 6-0-huiswaarts te sturen. Er werd niet meteen gehoopt dat het provinciale team van FWS Woluwe punten zou verliezen thuis tegen RAS Jodoigne en daar zag het ook lang niet naar uit. Het team van coach Karim Attanjaoui kwam nog voor het halfuur op een 2-1-voorsprong tegen het team van trainer Gilles Marko maar helemaal in het slot viel daar toch nog een doelpunt te noteren van Ines Haddioui waardoor het daar 2-2 werd en R. Union SG met een 66 op 69, 22 overwinningen achter de naam zich kampioen mocht noemen. FWS Woluwe kan met 57 punten op 69 R. Union SG wel nog bijhalen in punten maar niet meer in overwinningen want het won slechts 18 keer.

Thomas Otuszewski (centraal) met verzorger Marc Lepère (links) en assistent-coach T2 Adrien VIgil Bajo (rechts). Foto – (c) John Hebleut

Deze redactie wenst het bestuur van R. Union SG, de technische staf onder leiding van Thomas Otuszewki en de speelsters die dit huzarenstukje tot stand brachten te feliciteren met de behaalde titel en de bijhorende promotie.

Lees nog meer over R. Union SG via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share