Share

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Women’s Lotto Super League stonden er nog vijf duels op het programma. Alleen Standard mocht een week voor de halve finale in de Beker van België thuis tegen SV Zulte Waregem nog van een weekend rust genieten.

Het team van Sporting de Charleroi voor de aftrap van de wedstrijd tegen Club YLA op de foto met ook beide mascottes! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Alle wedstrijden vonden dit keer op zaterdag 4 maart 2023 plaats te beginnen in het Stade du Pays de Charleroi waar de vrouwelijke Zebra’s Club YLA ontving. De bezoekers hadden al vroeg pech toen Roosa Ariyo de lat trof voor Club YLA (7de minuut) en bijna halfweg de eerste helft hield Josephine Delvaux een schot van Ludmila Matavkova uit haar doel (21ste minuut). Even over het halfuur kwam het team van Dennis Moerman dan toch op voorsprong toen Rania Boutiebi in de rebound haar tweede goal van de competitie lukte nadat Celien Guns eerder de paal trof (0-1, 31ste minuut). Kort voor de rust trapte Sejde Abrahmsson nog eens naast (43ste minuut). In de tweede helft zorgde Noémie Fourdin met een schot vanop afstand voor de beste mogelijkheid voor Sporting de Charleroi maar Femke Schamp was niet te verschalken (58ste minuut). Aan de andere kant trof Sakina Ouzraou met een voorzet vanop rechts nog de lat (65ste minuut). Club YLA pakte zo de 3 punten en het mag de reguliere competitie toch nog op de 4de plaats afsluiten net boven KRC Genk Ladies.

Rania Boutiebi krijgt de felicitaties van Sakina Ouzraoui (centraal) en Saar Verdonck (rechts) na haar doelpunt tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In het Pierre Cornelisstadion van Aalst won SV Zulte Waregem met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Lotte De Wilde die raak trof na een hoekschop en met de hulp van Frieke Temmerman (35ste minuut). De thuisploeg had eerder kunnen scoren maar Chanel Vandenhouwe trof na 5 minuten de lat. SV Zulte Waregem had vervolgens de beste kansen om de voorsprong verder op te drijven maar noch Benlazar (een bal over doel en eentje op de lijn gered) noch Imani Prez (van dichtbij hoog over) slaagden in die opdracht. Lotte De Wilde trof ook nog de paal.

Lotte De Wilde (rechts) naast Lisa Lefere bracht SV Zulte Waregem op voorsprong. Het bleek het winnende doelpunt te zijn! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

KV Mechelen ontving FWS Woluwe in het AFAS Stadion waar voor de rust alleen het schot van Camille Dinjart Silke Baccarne tot een ingreep dwong. Na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij het eerste competitiedoelpunt van Daisy Boudewijns (1-0). Daarna liep het verkeerd voor KV Mechelen. Silke Baccarne kreeg een rode kaart na een strafschopfout op Anaëlle Wiard. Taika De Koker trapte vanop de stip de gelijkmaker tegen de touwen (1-1, 73ste minuut) en vier minuten later was het Anaëlle Wiard die voor het winnende doelpunt voor de bezoekers zorgde (1-2, 77ste minuut). FWS Woluwe eindigde zo de reguliere competitie met een 6 op 6!

Vorige week scoorde ze nog in de stunt tegen RSC Anderlecht! Op KV Mechelen werd Anaëlle Wiard zelfs matchwinnaar voor FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Amber Maximus had KAA Gent Ladies op bezoek bij RSC Anderlecht op voorsprong kunnen brengen maar haar poging strandde op de lat. Aan de andere kant trof Sarah Wijnants wel raak na een assist van Esther Buabadi (1-0). Bijna halfweg de tweede helft zorgde de Amerikaanse Alexis Thornton voor de dubbele voorsprong opnieuw op aangeven van Esther Buabadi (2-0, 66ste minuut).  Bodil Van Den Heuvel gaf de vrouwelijke Buffalo’s met de aansluitingstreffer in de 75ste minuut nog even hoop op een terugkeer maar die kwam er niet en zo won vrouwelijk paars-wit thuis in Zaventem met 2-1!

Alexis Thornton trapte het tweede en uiteindelijk beslissende doelpunt voor vrouwelijk paars-wit binnen. Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

OHL Women liet zich dan op de slotdag en in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in deze Women’s Lotto Super League toch nog bijna verrassen op bezoek bij KRC Genk Ladies. Onder leiding van de Nederlandse FIFA-scheidsrechter Shona Shrukula kwam het niet verder dan een 0-0-gelijkspel waardoor RSC Anderlecht in de eindstand van de reguliere competitie tot op 2 punten terugkwam.

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tussen KRC Genk Ladies en OHL Women vielen er geen doelpunten. Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

OHL Women is dus winnaar geworden van de reguliere competitie met 54 punten uit 20 wedstrijden. Het won 17 duels en speelde 3 keer gelijk en bleef als enige team in deze reeks ongeslagen. Het beloftenteam van RSC Anderlecht eindigde op de 2de plaats op 2 punten van de leider. Standard werd derde met 37 punten uit 20 duels, dat zijn er evenveel als Club YLA maar de vrouwelijke Rouches hebben een beter doelsaldo. KRC Genk Ladies is vijfde met 36 punten, KAA Gent Ladies 7de met 28 punten. SV Zulte Waregem kwam uiteindelijk 1 punt (eigenlijk een overwinning want de vrouwelijke Buffalo’s hebben ook een beter doelsaldo) te kort om play-off 1 te halen. FWS Woluwe is met 22 punten uit 20 duels knap achtste in de eindstand van de reguliere competitie. Daarna volgen nog KV Mechelen met 9 punten uit 20 duels en een beter doelsaldo dan Sporting de Charleroi (10de). SC Eendracht Aalst Ladies sluit de reguliere competitie af met 4 punten uit 20 wedstrijden.

OHL Women, hier na de winst op bezoek bij KV Mechelen op de 20ste speeldag, is na de herfsttitel ook en dat voor het eerst de winnaar van de reguliere competitie geworden! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Women’s Lotto Super League – 22ste speeldag:

Sporting de Charleroi – Club YLA 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 31′ Rania Boutiebi 0-1

SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem 0-1 (rust 0-1);

Doelpunt: 35′ Lotte De Wilde 0-1

KV Mechelen – FWS Woluwe 1-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 51′ Daisy Boudewijns 1-0, 73′ Taika De Koker 1-1 op strafschop, 77′ Anaëlle Wiard 1-2.

Rode kaart: 73′ Silke Baccarne (KV Mechelen)

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 2-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 19′ Sarah Wijnants 1-0, 66′ Alexis Thornton 2-0, 75′ Bodil Van Den Heuvel 2-1.

Bekijk de video met de hoogtepunten met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

KRC Genk Ladies – OHL Women 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Standard bye;

Bekijk alle doelpunten van deze 22ste speeldag met dank aan Eleven Sports / RBFA:

***Dit is de stand na de tweeëntwintigste speeldag:

OHL Women 20-54 (71-7);

RSC Anderlecht 20-52 (65-20);

Standard 20-37 (44-17);

Club YLA 20-37 (53-29);

KRC Genk Ladies 20-36 (38-18);

KAA Gent Ladies 20-28 (32-39);

SV Zulte Waregem 20-27 (18-31);

FWS Woluwe 20-22 (24-42);

KV Mechelen 20-9 (11-51);

Sporting de Charleroi 20-9 (12-61);

SC Eendracht Aalst 20-4 (9-67);

***De topschutters na de 22ste speeldag zijn:

19 goals:

Davinia Vanmechelen (Club YLA);

Davinia Vanmechelen is de topschutster van de reguliere competitie in de Women’s Lotto Super League met 19 doelpunten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

14 goals:

Ella Van Kerkhoven (OHL Women);

13 goals:

Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Nikée van Dijk (OHL Women), Noémie Gelders (Standard);

12 goals:

Marie Detruyer (OHL Women), Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

11 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

10 goals:

Hanne Merkelbach (Standard);

9 goals:

Niemand;

8 goals:

Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht)

7 goals:

Joy Kersten (KRC Genk Ladies), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Perrine Balant (Sporting de Charleroi),  Ludmila Matavkova (Club YLA), Roosa Funmilayo Ariyo (Club YLA), Lisa Petry (KRC Genk Ladies);

6 goals:

Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Welma Fon (Standard), Jill Janssens (OHL Women), Hannah Eurlings (OHL Women), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA);

5 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Anaëlle Wiard (FWS Woluwe);

4 goals:

Céline Verdonck (FWS Woluwe), Maud Coutereels (Standard), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Charlotte Cranshoff (OHL Women);

3 goals:

Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht),, Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Nurija van Schoonhoven (OHL Women), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Sari Kees (OHL Women), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Lies Bongaerts (FWS Woluwe), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe);

2 goals:

Marie Bougard (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies), Kelsey Geraedts (KRC Genk Ladies), Valesca Ampoorter (OHL Women), Zoe Van Eynde (Standard), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Celien Guns (Club YLA), Emily Steyvers (KV Mechelen), Lotte Michiels (FWS Woluwe),, Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OHL Women), Justine Blave (Standard), Shayna Raekelboom (KV Mechelen),  Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Chiara Wielockx (KRC Genk Ladies), Celien Guns (Club YLA), Lyndsey Van Belle (Club YLA),, Rachel De Bruijn (SC Eendracht Aalst Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Rania Boutiebi (Club YLA), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Bodil Van den Heuvel (KAA Gent Ladies);

1 goal:

Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Sterre Gielen (KRC Genk Ladies), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Tess Lameir (OHL Women), Deli Dilara Soley (Sporting de Charleroi), Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies), Emily Schapdryver (Club YLA), Jody Vangheluwe (Club YLA),, Angel Kerkhove (Club YLA), Lakeesha Eijken (Standard), Lot De Keijzer (RSC Anderlecht), Jade Heida (Club YLA), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Siska Demoulin (KV Mechelen), Lisa Despret (FWS Woluwe), Estée Cattoor (OHL Women), Lore Nuyens (KAA Gent Ladies), Coline D’Haeyer (Sporting de Charleroi), Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Margaux Martlé (Club YLA), Matilde Drumont (KV Mechelen), Romy Camps (KRC Genk Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Celien Guns (Club YLA), Debby Coenraets (OHL Women), Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies), Marine Rosala (Standard), Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies), Louise Rillaerts (KV Mechelen), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Frieke Temmerman (SC Eendracht Aalst Ladies), Nadège François (Standard), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Camille Dinjart (FWS Woluwe), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Fran Meersman (KAA Gent Ladies), Zenia Mertens (OHL Women), Tess Lameir (OHL Women), Daisy Boudewijns (KV Mechelen), Taika De Koker (FWS Woluwe).

Owngoals:

Pauline Windels (voor KRC Genk Ladies tegen SV Zulte Waregem), Rania Boutiebi (Club YLA voor RSC Anderlecht), Femke Schamp (voor SC Eendracht Aalst tegen Club YLA), Rania Boutiebi (Club YLA voor FWS Woluwe), Michelle Colson (voor OHL Women tegen RSC Anderlecht), Catarina Leleu (Sporting de Charleroi voor KAA Gent Ladies), Lisa Vanhentenrijk (voor SV Zulte Waregem tegen KV Mechelen), Maurane Marinucci (voor KAA Gent Ladies tegen Standard), Hanne Hellinx (voor KRC Genk Ladies tegen KV Mechelen), Luisa Blumenthal (voor Standard tegen SV Zulte Waregem), Aster Janssen (voor KAA Gent Ladies tegen SC Eendracht Aalst Ladies), Sejde Abrahamsson (voor KRC Genk Ladies tegen Club YLA)

(*) De doelpunten van Welma Fon en Justine Blave uit het stopgezette duel Standard – SV Zulte Waregem van de 11de speeldag zijn niet meegeteld in deze stand!

***Programma zaterdag 11 maart 2023:

***Beker van België – Halve finales:

Standard – SV Zulte Waregem (om 15 uur in Angleur);

Club YLA – KRC Genk Ladies (om 16u15 in Aalter);

***Eerste speeldag play-off 1:

Vrijdag 17 maart 2023:

RSC Anderlecht – Club YLA (20u);

KAA Gent Ladies – Standard (20u30);

Zaterdag 18 maart 2023:

KRC Genk Ladies – OHL Women (13u30);

***Eerste speeldag play-off 2:

Vrijdag 17 maart 2023:

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem (20u30);

Zaterdag 18 maart 2023:

SC Eendracht Aalst Ladies – KV Mechelen (15u30);

Sporting de Charleroi bye;

***Tweede speeldag play-off 1:

Dinsdag 21 maart 2023:

Club YLA – KRC Genk Ladies (20u);

OHL Women – KAA Gent Ladies (20u);

Woensdag 22 maart 2023:

Standard – RSC Anderlecht (20u);

***Tweede speeldag play-off 2:

Dinsdag 21 maart 2023:

KV Mechelen – FWS Woluwe (20u);

Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst Ladies (20u);

SV Zulte Waregem bye;

***Derde speeldag play-off 1:

Vrijdag 24 maart 2023:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies (20u30);

Zaterdag 25 maart 2023:

RSC Anderlecht – OHL Women (13u30);

Club YLA – Standard (15u30);

***Derde speeldag play-off 2:

Vrijdag 24 maart 2023:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi (20u30);

Zaterdag 25 maart 2023:

SV Zulte Waregem – KV Mechelen (15u30);

SC Eendracht Aalst Ladies bye;

***Vierde speeldag play-off 1:

Zaterdag 1 april 2023:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (13u30);

Standard – KRC Genk Ladies (15u30);

OHL Women – Club YLA (19u);

***Vierde speeldag play-off 2:

Vrijdag 31 maart 2023:

Sporting de Charleroi – KV Mechelen (20u);

Zaterdag 1 april 2023:

SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem (15u30);

FWS Woluwe bye;

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share