Share

Op zaterdag 11 maart 2023 stonden de twee halve finales van de Beker van Belgïë op het programma met eerst Standard tegen SV Zulte Waregem om 15 uur in Angleur en vervolgens Club YLA tegen KRC Genk Ladies om 16u15 in Aalter.

Zoe Van Eynde maakte een van de doelpunten in deze halve finale! Zij maakt ook altijd de winfies voor de vrouwelijke Rouches! Foto – (c) ZVE

Na hun thuisoverwinningen tegen RSC Anderlecht en tegen OHL Women haalde Standard het zoals verwacht thuis tegen SV Zulte Waregem met 3-0 dankzij doelpunten in de eerste helft van Noémie Gelders (1-0, 41ste minuut) en na de rust van Zoë Van Eynde (2-0, 52ste minuut) en Hanne Merkelbach (3-0, 72ste minuut).

U kan een samenvatting van Standard – SV Zulte Waregem bekijken dankzij RTC Liège:

RTC.be

Luna Vanzeir aan de bal voor KRC Genk Ladies met voor zich Jody Vangheluwe van Club YLA in de halve finale van de Beker van België 2023! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de tweede halve finale zorgde KRC Genk Ladies voor de verrassing door te gaan winnen op bezoek bij Club YLA. Dankzij doelpunten van Chiara Wielockx (0-1, 25ste minuut) en de Deense Sofie Laursen Vendelbo (0-2, 30ste minuut) stond het team van Guido Brepoels bij de rust 0-2 voor. Halfweg de tweede helft kon de ingevallen Davinia Vanmechelen de aansluitingstreffer scoren (1-2, 68ste minuut) maar verder dan dat kwam het team van coach Dennis Moerman niet meer en dus mocht KRC Genk Ladies voor de tweede keer in de clubgeschiedenis naar de finale van de Beker van België. Die eerste bekerfinale was op zaterdag 26 mei 2018 in Eupen tegen Standard, dat straks op donderdag 18 mei 2023 opnieuw de tegenstander is. Tenzij de KBVB als organisator alsnog haar onpartijdigheid toont en de locatie van de finale herziet wordt deze gespeeld in het stadion van Standard.

Guido Brepoels en zijn technische staf juichen na de winst op Club YLA en de kwalificatie voor de bekerfinale 2023! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond Club YLA – KRC Genk Ladies via:

Sportpix.be

Voor nog meer over de kwalificatie van KRC Genk Ladies ga naar:

TVL.be

En lees ook:

Website KRC Genk Ladies

Lees meer over de finale van 2018 in Eupen tussen beide teams en gewonnen door Standard met 2-0 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share