Share

Op de 8ste speeldag in de Super League was landskampioen Standard vrij. De affiche stond in Tubeke op het programma met RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies terwijl OH Leuven het thuis opnam tegen KSK Heist en KAA Gent Ladies naar de eerste plaats kon klimmen als het thuis won tegen DVC Eva’s Tienen.

De vrouwelijke Buffalo’s deden wat ze moesten doen namelijk winnen tegen DVC Eva’s Tienen. Het doelpuntenfestival begon over het kwartier met 3 goals in 5 minuten van achtereenvolgens Amber Maximus, Chloé Vande Velde en Elena Dhont. Even over het half uur zorgde Chloé Vande Velde voor de 4-0-ruststand. Amber Maximus en Elena Dhont maakten na de rust uiteindelijk het half dozijn vol (6-0).

Bekijk de doelpunten met dank aan Sportbeat:

In Oud-Heverlee bleef het lang 0-0 tussen OHL en KSK Heist. Jana Janssens zorgde met een strafschop voor het openingsdoelpunt (1-0) maar Inge Heiremans kon de bezoekers ondanks de numerieke minderheid bijna meteen op gelijke hoogte brengen (1-1). Helemaal in de slotfase bezorgden Jana Janssens (2-1) en Lore Asselberghs (3-1) OHL uiteindelijk de overwinning!

Bekijk de video met dank aan Sportbeat:

In RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies vielen de twee doelplunten vanop de strafschopstip. Heleen Jaques trapte vrouwelijk paars-wit na iets meer dan een kwartier wedstrijd op voorsprong (1-0) maar via Sylke Calleeuw werd het in het laatste kwartier alsnog een gelijkspel (1-1)!

Bekijk de hoogtepunten met dank aan Sportbeat:

In afwachting van de uitspraak in de zaak Standard (met de vraag of Imke Courtois al dan niet speelgerechtigd was begin september 2016) gaat KAA Gent Ladies aan de leiding met 17 punten uit 7 duels. Titelverdediger Standard volgt met een wedstrijd minder gespeeld op 1 punt van de vrouwelijke Buffalo’s!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 8ste speeldag in de Super League:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 1-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 16′ Heleen Jaques 1-0 op strafschop, 81′ Sylke Calleeuw 1-1 op strafschop.

OH Leuven – KSK Heist 3-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 74′ Jana Janssens 1-0 op strafschop, 75′ Inge Heiremans 1-1, 89′ Jana Janssens 2-1, 90′ Lore Asselberghs 3-1.
Rode kaart: 74′ Charlotte Van Bavel (KSK Heist);

KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen 6-0 (rust: 4-0);
Doelpunten: 18′ Amber Maximus 1-0, 20′ Chloé Vande Velde 2-0, 23′ Elena Dhont 3-0, 32′ Chloé Vande Velde 4-0, 58′ Amber Maximus 5-0, 67′ Elena Dhont 6-0.

Standard bye

De stand na de 8ste speeldag in de Super League is:
1. KAA Gent Ladies 7-17 (27-4);
2. Standard 6-16 (18-4);
3. RSC Anderlecht 7-11 (11-6);
4. KRC Genk Ladies 6-9 (8-5);
5. KSK Heist 7-6 (6-27);
6. OH Leuven 6-4 (6-10);
7. DVC Eva’s Tienen 7-1 (5-25).

PS: Hier is nog geen rekening gehouden met een uitspraak in de zaak Standard (of Imke Courtois al dan niet speelgerechtigd was begin september 2016).

Topscorers na speeldag 8:

11 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
6 goals:
Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies), Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
4 goals:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies);
3 goals:
Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Lore Asselberghs (OH Leuven), Elena Dhont (KAA Gent Ladies);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Davinia Vanmechelen (Standard), Sarah Wijnants (Standard), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Stephanie Suenens (KSK Heist), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Jana Janssens (OH Leuven).
1 goal:
Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Luna Maes (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Aline Zeler (Standard), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Karen Meeus (KSK Heist), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Zoë Van Eynde (Standard), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Inge Heiremans (KSK Heist).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht).

Dit is het programma voor de 9de speeldag op zaterdag 29 oktober 2016 om 15 uur:
KSK Heist – RSC Anderlecht;
Scheidsrechter: Tina Tyteca;

DVC Eva’s Tienen – OH Leuven;
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne.

Standard – KAA Gent Ladies;
Scheidsrechter: Tania Morais.

KRC Genk Ladies bye.

Het programma voor de 10de speeldag op vrijdag 4 november 2016 is:
OH Leuven – Standard (19u30);

Op zaterdag 5 november 2016 om 15 uur:
DVC Eva’s Tienen – RSC Anderlecht;
KRC Genk Ladies – KSK Heist (16 uur).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share