OHL Women is de enige ploeg uit de Pro League die tijdens de play-offs van het seizoen 2022-23 in de Women’s Lotto Super League alle wedstrijden in het hoofdstadion King Power at Den Dreef gaat spelen. Het eerste duel thuis tegen KAA Gent Ladies lokte op dinsdagavond 21 maart 2023 een driehonderdtal toeschouwers waaronder ook Sammy Mahdi, de staatssecretaris voor asiel en migratie en partijvoorzitter van de CD & V. Bovendien kwam er in tegenstelling tot de verwachting een verrassing uit de bus.

Sammy Mahdi kwam voor de eerste thuiswedstrijd in play-off 1 OHL Women ondersteunen. Hij was een van de toeschouwers op deze dinsdagavond! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Amber Maximus mocht om 20 uur aftrappen voor de vrouwelijke Buffalo’s die in de eerste helft ruim de evenknie waren van de kampioen uit de reguliere competitie. Toch was het de thuisploeg die in het derde kwartier het openingsdoelpunt lukte nadat een hoekschop van Zenia Mertens uiteindelijk in de voeten van Nikée van Dijk terechtkwam en de Nederlandse met rechts de Gentse doelvrouw Riet Maes geen kans liet (1-0, 37ste minuut). Kort daarna kwam aan de overkant Nicky Evrard goed tussen op Alixe Bosteels en kopte Jasmien Mathys een mogelijkheid voor open doel – het was wellicht moeilijker dan het eruitzag – naast (39ste minuut). Estée Cattoor mikte vervolgens kort voor de rust met de linkervoet nog nipt over voor OHL Women in een bedrijf waarin de thuisploeg eigenlijk geen uitgespeelde kansen kreeg maar wel mocht gaan rusten met een kleine voorsprong.

Nikée Van Dijk wordt bejubeld door haar ploeggenoten na haar openingsdoelpunt voor OHL Women in play-off 1 thuis tegen KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het begin van de tweede helft kreeg KAA Gent Ladies dan toch heel snel wat het verdiende namelijk dat de bordjes eigenlijk in evenwicht hoorden te staan. Fleur Van Daele verspeelde bij een aanval van de vrouwelijke Buffalo’s eerst de bal aan Shari Van Belle maar ze gaf niet op en ontfutselde vervolgens in de Leuvense zestien de bal van haar ex-ploegmaat waarna ze de perfecte voorzet gaf en Amber Maximus op de goeie plaats stond om de gelijkmaker aan te tekenen (1-1, 51ste minuut). Waren we op weg naar een nieuwe verrassing in play-off 1? Het kon zomaar want OHL Women gaf deze avond niet de indruk een titelkandidaat te zijn. De snelheid van uitvoering liet soms te wensen over en ook de precisie ontbrak vaak. Coach Jimmy Coenraets had dat ook wel door en hij hoopte met wat wissels daar misschien verandering in te kunnen brengen maar verder dan pogingen van Valesca Ampoorter (over), Marie Detruyer (naast) en Zenia Mertens (ook naast) kwam het voorlopig niet. Ook Riet Maes liet zich even opmerken toen Marie Detruyer de bal te ver van de voet liet springen.

Amber Maximus gaat na haar doelpunt ook even langs bij coach Jorn Van Ginderdeuren! KAA Gent Ladies is op weg naar een topprestatie in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

En dan in de 86ste minuut mocht Amber Maximus plots alleen op Nicky Evrard afgaan maar de poging om op voorsprong te komen belandde in de handen van de naar Chelsea vertrekkende goallie. KAA Gent Ladies stond dicht bij de overwinning maar voor hetzelfde geld was het ook nog een nederlaag geworden want helemaal in het slot moest Riet Maes nog drie keer redder in nood spelen bij pogingen van dichtbij van Linde Veefkind, van Valesca Ampoorter en van Marie Detruyer. Het bleef uiteindelijk 1-1, een resultaat waar vooral het team van coach Jorn Van Ginderdeuren fier op mocht zijn. Zijn team had zich deze avond echt een voor een uit de naad gewerkt en een gelijkspel afgedwongen dat aanvoelde als een overwinning! OHL Women kon voor de derde keer op rij dit seizoen niet winnen. Na het gelijkspel op de laatste speeldag van de reguliere competitie (0-0 op KRC Genk Ladies) en de nederlaag op hetzelfde veld en tegen dezelfde tegenstander bij de start van play-off 1 (2-1) moest het nu punten toestaan thuis tegen het op papier zwakste team van deze eindronde. Op zaterdag 25 maart 2023 gaat het op bezoek bij RSC Anderlecht, dat voorlopig 2 punten achterstand telt maar op woensdagavond 22 maart 2023 nog op bezoek gaat bij Standard.

Na afloop van de match weten Bodil Van Den Heuvel (22), Fran Meersman (5) en Jasmien Mathys (12) met hun vreugde geen blijf! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Play-off 1 – 2de speeldag:

OHL Women – KAA Gent Ladies 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 37′ Nikée Van Dijk 1-0, 51′ Amber Maximus 1-1.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan OHL TV / Eleven Sports:

Luister naar Amber Maximus (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jimmy Coenraets (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond OHL Women – KAA Gent Ladies via:

PS: In het andere duel in play-off 1 won bekerfinalist KRC Genk Ladies op bezoek bij Club YLA met 0-2. In play-off 2 boekte Sporting de Charleroi een eerste overwinning thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies 2-0 terwijl KV Mechelen en FWS Woluwe de punten deelden. Daar werd het 1-1. Nog meegeven dat de heenwedstrijd in de kwartfinales van de UWCL volgende resultaten hadden: Bayern München – Arsenal 1-0 en AS Roma – FC Barcelona 0-1.