Share

Zowel Chelsea als VfL Wolfsburg hebben een eerste stap gezet richting halve finales van de UEFA Women’s Champions League. Ze wonnen allebei hun kwartfinale op Franse bodem met het kleinste verschil op bezoek bij respectievelijk Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain.

De Noorse Guro Reiten scoorde het enige doelpunt voor Chelsea op bezoek bij Olympique Lyonnais! Foto – (c) Sportpix.be

Het was de Noorse Guro Reiten die kort voor het halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde in het met 18.751 gevulde toeschouwers in het Groupama Stadion van Lyon. De Belgische Ella De Vries was de assistente van de Nederlander Pol van Boekel bij de VAR. Belgisch recordinternational Janice Cayman en Ada Hegerberg, de allereerste winnares van de Women’s Ballon d’Or, bleven allebei de volledige wedstrijd op de bank bij de thuisploeg.

U kan de wedstrijd Olympique Lyonnais – Chelsea nog eens bekijken met dank aan DAZN:

Later op de avond won VfL Wolfsburg voor 17.465 toeschouwers in het Parc des Princes tegen Paris Saint-Germain. Het was een discutabele overwinning die in feite beslist werd door de VAR die geleid werd door Darren England met als assistente Sian Massey. Zij zorgden ervoor dat PSG kort na de rust geen strafschop kreeg na een fout van Marina Hegering op Sakina Karchaoui (54ste minuut). Enkele minuten later kreeg VfL Wolfsburg dan wem een strafschop voor een handspel van Elisa De Almeida in de zestien met als gevolg ook nog een rode kaart er bovenop want zij had al een gele kaart gekregen na 37 minuten in de eerste helft. De Nederlandse Dominique Janssen trapte met rechts feilloos voorbij Sarah Bouhaddi (0-1, 62ste minuut).

U kan de wedstrijd Paris Saint-Germain – VfL Wolfsburg nog eens bekijken met dank aan DAZN:

Opvallend was dat de vier wedstrijden in totaal slechts vier goals opleverden. Er werd in elke wedstrijd 1 keer gescoord. FC Barcelona, Bayern München, Chelsea en VfL Wolfsburg beginnen zo met een kleine voorsprong aan de terugwedstrijden die volgende week woensdag 29 en donderdag 30 maart 2023 zullen plaatsvinden.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share