Share

Bekerfinalist Standard mocht op de tweede speeldag van de play-offs in de Women’s Lotto Super League regerend landskampioen en bekerhouder RSC Anderlecht ontvangen. Eerder dit seizoen schakelde het team van Stéphane Guidy in Angleur vrouwelijk paars-wit al uit in de Beker van België dankzij een doelpunt van Maurane Marinucci. Het was dezelfde speelster die dit keer kort voor het einde van de wedstrijd het verschil maakte.

Justine Blave van Standard schermt hier de bal af voor Stefania Vatafu van Anderlecht in de vrouwelijke Classico op weg naar de landstitel 2023! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op dinsdag 21 maart 2023 hield Standard een persconferentie waarin de club zich via CEO Pierre Locht, die ook deel uitmaakt van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (RBFA), ook verdedigde wat betreft de organisatie van de finale van de Beker van België 2023. Ze hadden immers als enige club een dossier ingediend om die eindstrijd te organiseren (maar de bekendmaking daarvan gebeurde uiteraard veel te laat zeker als je nog in de competitie aanwezig bent, MM). Daarnaast gaf hij samen met Ingrid Vanherle, tegenwoordig General Director Women’s Football / Futsal & External Affairs bij de club, aan dat de vrouwelijke Rouches opnieuw de belangrijkste club in het Belgische vrouwenvoetbal willen worden door speelsters extra te laten trainen, (net zoals bij Club YLA) een menstruatiecoach aan te stellen en vooral ook meer te waken over de voeding van de speelsters. Over het financiële plaatje en betere contracten voor de speelsters (wat eigenlijk wel heel belangrijk is wil je verder vooruitgang boeken) werd niet echt gesproken. Hoe dan ook de bedoeling is er. Het wordt uiteraard zien wat daar van terecht komt. 

Hillary Damman tikte in de toegevoegde tijd van de eerste helft de vrije trap van Stefania Vatafu nog net over haar doel! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Met dit gegeven in het achterhoofd kon Standard woensdagavond aan het tweede duel in play-off 1 thuis tegen RSC Anderlecht beginnen. Het werd een wedstrijd waarin enkele mogelijkheden te noteren vielen maar die lang op een scoreloos gelijkspel bleef steken en waarin uiteindelijk Maurane Marinucci kort voor het einde van de wedstrijd het duel besliste toen ze een voorzet van Zoe Van Eynde met de knie voorbij Justien Odeurs werkte (1-0, 85ste minuut). Door deze overwinning komt Standard tot op 3 punten terug van leider OHL Women en tot op 1 punt van eerste achtervolger RSC Anderlecht. Het mag zich nu dus ook bij de titelkandidaten voor het seizoen 2022/23 rekenen.

Bekijk de samenvatting met dank aan RSCA TV / Eleven Sports:

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Play-off 1 – 2de speeldag:

Standard – RSC Anderlecht 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 85′ Maurane Marinucci 1-0.

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond Standard – RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share