Share

Op vrijdag 24 maart 2023 hebben de Koninklijke Belgische Voetbalbond RBFA, de Nederlandse Voetbalbond KNVB en de Duitse Voetbalbond DFB zich onder de noemer ‘We are ready’ gezamenlijk kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK Vrouwenvoetbal 2027.

Alex Morgan in een sprintduel met Saki Kumagai van Japan tijdens de finale van het WK 2011 in de Commerzbank Arena van Frankfurt. Duitsland is in 2027 opnieuw kandidaat voor de organisatie van het WK Vrouwenvoetbal maar nu met buurlanden Nederland en België! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Na de soap rond de organisatie van de komende finale van de Beker van België bij de vrouwen kan het bij velen verbazing wekken of wenkbrauwen doen fronsen maar toch heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond zich nu dus samen met twee buurlanden kandidaat gesteld voor het tiende WK vrouwenvoetbal uit de geschiedenis.

Ellie Carpenter van Australië (rechts) mag straks een WK in eigen land spelen terwijl Cristiana Girelli (links) misschien nog tot 2027 moet wachten om dat met Italië te kunnen doen. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De DFB, KNVB en RBFA (KBVB) zijn wel niet de eerste kandidaten die hun interesse tonen voor het organiseren van het WK 2027. Ook Zuid-Afrika is sinds september 2022 één van de kandidaten en er worden nog andere landen in het bidproces verwacht zoals Brazilië, Chili, Mexico en Italië. De drie nationale bonden DFB, KNVB en RBFA bereiden zich sinds 2020 voor op de gezamenlijke aanvraag en gaan nu met de steun van hun regeringen het aanbestedingsproces in. De slogan van de campagne is “Breaking New Ground”, waarbij de initialen van de namen van de drie landen beginnen met BNG.

Lees nog meer hierover via:

Website KBVB / RBFA

En via:

Website KNVB

En via:

Website DFB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat Duitsland al in 2011 de zesde editie van het WK Vrouwenvoetbal organiseerde, het tornooi waarin Japan in Frankfurt de finale won na strafschoppen tegen de Verenigde Staten en zo voor het eerst wereldkampioen werd! Daarvoor vonden de WK-eindrondes plaats in China (1991 en 2007), Zweden (1995) en de Verenigde Staten (1999 en 2003). Na het WK in Duitsland werd er gespeeld in Canada (2015), Frankrijk (2019) en de negende editie zal eind juli begin augustus van dit jaar plaatsvinden in Australië en NIeuw-Zeeland (2023). België kon zich nog nooit plaatsen voor een WK-eindronde.
Share