Share

Op vrijdagavond 24 maart 2023 is KFC Herent onder leiding van coach David Fleurman kampioen geworden in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen. Thuis tegen het beloftenteam van Eendracht Mazenzele Opwijk deed het wat nodig was om de titel te kunnen vieren.

De kampioenen van KFC Herent! Foto – (c) Regiosport.be

KFC Herent was vorig seizoen goed op weg om de titel in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen te veroveren maar uiteindelijk ging dat kampioenschap naar RWDM Girls. Dit seizoen kwam er een nieuwe mogelijkheid en nu is het ook gelukt KFC Herent domineerde de competitie in eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen en het stond tot voor kort nog met het maximum van de punten tot de thuiswedstrijd tegen Olympia Wijgmaal op vrijdag 10 maart 2023 op 0-0 eindigde. Het is voorlopig nog altijd het enige puntenverlies want vervolgens werd er gewonnen bij het beloftenteam van KVK Tienen (1-6) en ook op vrijdagavond 24 maart 2023 behaalde KFC Herent de 3 punten tegen het beloftenteam van Eendracht Mazenzele Opwijk. De doelpunten op weg naar de titel kwamen op naam van Katrien Voets (1-0, 32ste minuut), Plamedi Bitenga (2-0, 45ste minuut) en Judith Van Looveren (3-0, 49ste minuut). KFC Herent mag nu vanaf volgend seizoen voor het eerst in het nationale vrouwenvoetbal aantreden!

Deze redactie wenst het bestuur van KFC Herent, de coach en de speelsters te feliciteren met de behaalde titel en de bijhorende promotie naar de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal.

Lees nog meer over de titel van KFC Herent via:

Website Regiosport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat KFC Herent ook nog de Beker van Brabant Voetbal Vlaanderen kan veroveren want het speelt daarin op zondag 7 mei 2023 de finale tegen KVV Kester-Gooik, voorlopig 2de in de stand met 55 punten op 63, dus met 1 speeldag voor de boeg op 6 punten van de kampioen!
Share