Share

Op zaterdag 29 oktober 2016 stond in tweede klasse A de topaffiche tussen KSK Voorwaarts Zwevezele en de ongeslagen leider Club Brugge op het programma. Bovendien werd de derby gekruid door de aanwezigheid van enkele ex-speelsters van blauw-zwart bij de thuisploeg!

KSK Voorwaarts Zwevezele diende Club Brugge de eerste competitienederlaag van het seizoen toe. Bo Heyse opende al vroeg in de wedstrijd de score (1-0) terwijl Céline Decock even voor het uur de voorsprong voor de thuisploeg verdubbelde (2-0). Bo Van Hyfte kon nadien nog het eerreddende doelpunt scoren (2-1) maar verder kwam vrouwelijk blauw-zwart niet meer. Het eindigde de wedstrijd zelfs nog met tien na een tweede gele kaart voor Larissa Van Hulle. Club Brugge heeft dus na 6 competitieduels niet langer het maximum!

Een luchtduel tussen Céline Vandekerckhove (KSKV Zwevezele) en Ellen Martens (Club Brugge). Foto - (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Een luchtduel tussen Céline Vandekerckhove (KSKV Zwevezele) en Ellen Martens (Club Brugge). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Svelta Melsele, dat met 15 op 15 ook nog het maximum had in deze reeks, verloor eveneens voor het eerst dit seizoen en dat in de derby thuis tegen het nog ongeslagen GFA Sinaai. Daar vielen maar liefst 7 doelpunten in een wedstrijd die eindigde op 3-4! Via Amber Thijssen (0-1, 11de minuut), Julie Veyt (0-2, 23ste minuut) en Dana De Boeck (0-3, 30ste minuut) stond het na een halfuur wedstrijd al 0-3 voor de bezoekers. Na de pauze dikte Amber Thyssen na een assist van Jelien Delaet aan tot 0-4 (49ste minuut). Pas daarna kon Melsele terugslaan met goals van Melissa Vinckx (1-4, 60ste minuut) en een dubbel van Lieselot De Bruyn (2-4, 70ste en 3-4, 77ste minuut).

Girls Football Academy Sinaai zorgde voor een stuntoverwinning op bezoek bij co-leider KVK Svelta Melsele! Foto - (c) Sportpix.be / David Catry

Girls Football Academy Sinaai zorgde voor een stuntoverwinning op bezoek bij co-leider KVK Svelta Melsele! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het wordt nu bijzonder spannend bovenaan met 3 ploegen met 15 punten (Club Brugge, Svelta Melsele en KSK Voowaarts Zwevezele, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld) terwijl Girls Football Academy Sinaai volgt op 2 punten! Op zaterdag 5 november 2016 gaat KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij GFA Sinaai (aftrap om 14u30). Eerder op de dag ontvangt Club Brugge om 14 uur in Aalter het beloftenteam van Saint-Ghislain (USGTH B) en gaat KVK Svelta Melsele in een nieuwe derby op bezoek bij KSK Beveren met aftrap op het middaguur!

Bekijk het interview met Tine Blomme (Club Brugge):

Bekijk het interview met Céline Decock (KSKV Zwevezele):

Bekijk het interview met Anne-Lore Scherrens (Club Brugge):

Bekijk het interview met Bo Heyse (KSKV Zwevezele):

Voor de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond KSK Voorwaarts Zwevezele – Club Brugge:
Sportpix.be

Voor meer over de tweede klasse:
Vrouwenteam.be

Voor meer interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share