Share

In de Franse D2 Féminine Groep A heeft leider Rijsel thuis de topaffiche tegen VGA Saint-Maur gewonnen en er viel opnieuw een Belgisch doelpunt te noteren.

Lille OSC ontving op de 7de speeldag het als vierde geklasseerde Saint-Maur, dat vorig seizoen uit de hoogste klasse degradeerde en waar met Mélissa Gomes de voorlopige topschutster van de reeks met 6 doelpunten speelde. Het team van de 3 Belgian Red Flames Jana Coryn, Silke Demeyere en captain Maud Coutereels haalde het met 2-0 dankzij doelpunten van Charlotte Sailly op slag van rust (1-0, 45ste minuut) en eentje bijna halfweg de tweede helft van Maud Coutereels (2-0, 66ste minuut), meteen haar 5de van het seizoen! Lille blijft zo lelider met nu 19 punten uit 7 duels en dat zijn er 2 meer dan eerste achtervolger Brest, dat thuis met 2-1 won tegen Boulogne. Er was ook nog winst voor de 3de in de stand Rouen met 2-3 op bezoek bij La Roche. Volgende week zondag 6 november 2016 speelt Rijsel alweer een topper uit bij Brest!

Nog in Frankrijk mocht Sara Yüceil op de 6de speeldag na 80 invallen bij Marseille op bezoek bij Rodez. Haar club stond 2-1 achter op het ogenblik van haar invalbeurt. In de toegevoegde tijd maakte Marseille nog gelijk vanop de strafschopstip via Viviane Asseyi (2-2, 90ste + 3′ minuut). Marseille staat na 6 speeldagen 11de met 2 punten! Leider Lyon won met 9-1 thuis tegen En Avant Guingamp met 3 goals van Eugénie Le Sommer terwijl co-leider PSG de topaffiche thuis tegen Montpellier won met 1-0 dankzij een doelpunt van Marie-Antoinette Katoto (33ste minuut)!

In Duitsland speelde Tessa Wullaert op de 6de speeldag met VfL Wolfsburg 0-0 gelijk thuis tegen 1.FFC Frankfurt waar Jackie Groenen speelt. Beide speelsters kregen een gele kaart. Tessa Wullaert zag ook nog haar ploeggenote Babett Peter een strafschop missen in de 56ste minuut. Op het uur werd de Belgian Red Flame op het veld afgelost door de Zwitserse Ramona Bachmann! Doelvrouw Justien Odeurs kwam niet in actie bij de 1-0-winst van haar club FF USV Jena tegen Borussia Mönchengladbach waar Liv Aerts (ex-KAA Gent Ladies) ook niet aan spelen toekwam. Borussia Mönchengladbach blijft helemaal onderaan zonder punten en het zag Hoffenheim het zespuntenduel op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen winnen met 0-1. Toekomende woensdag 2 november 2016 al gaat Borussia Mönchengladbach op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen terwijl VfL Wolfsburg het dan thuis opneemt tegen leider Turbine Potsdam, dat voor het eerst verloor dit seizoen op bezoek bij het sterk voetballende SC Freiburg (2-1). Er was verder winst voor Bayern München thuis tegen MSV Duisburg 3-1 terwijl SGS Essen en SC Sand de punten deelden na een 1-1-gelijkspel!

In de 2de Bundesliga Noord verloor Jessy Atila, die na 63 minuten mocht invallen voor Nina Neumann, met haar club Herforder SV met 3-0 op bezoek bij FSV Gütersloh. Het beloftenteam van VfL Wolsburg en Werder Bremen delen hier de leiding met 18 op 18! Herforder SV is teruggezakt naar een 10de plaats met slechts 4 punten na 6 wedstrijden!

Op de 21ste speeldag in Noorwegen wonnen Tine De Caigny en Tine Schryvers met Valerenga thuis met 6-1 tegen de voorlaatste in het klassement Medkila. Tine De Caigny speelde de volledige wedstrijd maar kreeg wel een gele kaart even over het halfuur terwijl Tine Schryvers na 73 minuten mocht invallen voor Silje Blakstad! Valerenga deelt de 9de plaats op 12 teams met Klepp. Ze hebben allebei 20 punten maar Klepp heeft het betere doelpuntensaldo. Op zaterdag 5 november 2016 gaat Valerenga op de laatste speeldag op bezoek bij Urædd, de laatste in de stand!

Op de 21ste en voorlaatste speeldag in Zweden speelde Lorca Van De Putte met haar club Kristianstads DFF 2-2-gelijk op bezoek bij Kvarnsveden. Mia Carlsson lukte de 2 goals voor het team van Lorca waarvan de gelijkmaker in de 5de minuut van de toegevoegde tijd! De Belgian Red Flame speelde de volledige wedstrijd. Met nog 1 duel te gaan heeft Kristianstads DFF in de stand 14 punten, dat is er 1 meer dan Mallbacken en 2 meer dan Umea. Op zaterdag 5 november 2016, op de laatste speeldag, moet Kristianstads DFF thuis winnen tegen Umea wil het absoluut zeker zijn van het behoud in de Damallsvenskan.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share