Op woensdag 29 en donderdag 30 maart 2023 stonden de terugwedstrijden in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League op het programma. FC Barcelona, dat de heenwedstrijd won, ontving in het Estadio Camp Nou het Italiaanse AS Roma. Later op de avond moest Arsenal in het Emirates Stadium een kleine achterstand ophalen tegen Bayern München.

Kim Little moest al vroeg in de wedstrijd van het veld na een fout die de scheidsrechter niet eens als fout zag! Arsenal kwam niettemin toch een ronde verder! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Arsenal begon sterk aan de wedstrijd en het verloor al vroeg captain Kim Little met een blessure na een fout van Sarah Zadrazil door de Spaanse scheidsrechter Marta Huerta De Aza, die geen topdag had, gewoon over het hoofd werd gezien. Het was uiteindelijk niet doorslaggevend want Arsenal ging onder leiding van de jarige vice-captain Leah Williamson op zoek naar dat ene doelpunt dat de bordjes na de met 1-0 verloren heenwedstrijd terug in evenwicht kon brengen. Die goal kwam er na 19 minuten wedstrijd en het was er echt een om in te lijsten. Frida Maanum knalde met rechts van net buiten de zestien in de bovenhoek, onhoudbaar voor Maria-Luisa Grohs, de doelvrouw van Bayern (1-0, 19de minuut). Iets over halfweg de eerste helft verdubbelde Arsenal zelfs de score. De Ierse Katie McCabe gaf de bal voor vanop links en Stina Blackstenius kopte binnen (2-0, 26ste minuut).

Frida Maanum lukte een schitterende eerste goal voor Arsenal in de terugwedstrijd tegen Bayern München! Een van de doelpunten van het seizoen in deze editie van de UEFA Women’s Champions League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bayern München, dat zopas in de competitie nog gewonnen had tegen VfL Wolfsburg, leek op deze avond niet in staat om terug te slaan. Het hield in de tweede helft wel gelijke tred met de vrouwelijke Gunners maar een doelpunt scoren om verlengingen af te dwingen zat er niet. Arsenal, de enige Engelse club die in het vrouwenvoetbal ooit een Europese trofee won (in 2007 won het de UEFA Women’s Cup in een heen- en terugwedstrijd tegen het Zweedse Umea), stond voor het eerst sinds 2013 (toen verloor het tegen VfL Wolfsburg) opnieuw in een Europese halve finale. Het wordt in april uitkijken of nog meer mogelijk is.

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan DAZN:

In de andere halve finale won FC Barcelona met ruime cijfers thuis tegen AS Roma. Het werd maar liefst 5-1. Bij de rust stond het al 3-0 voor de thuisploeg na goals van Fridolina Rolfö (11de en 45ste + 2′ minuut) met er tussenin eentje van Mapi Leon (33ste minuut). In de tweede helft dreven Asisat Oshoala (46ste minuut) en Patri Guijarro (53ste minuut) de score verder op tot 5-0 vooraleer Serturini de Romeinse eer wist te redden (58ste minuut).

U kan deze wedstrijd herbekijken met dank aan DAZN:

Arsenal komt in de halve finale uit tegen de winnaar van het duel tussen VfL Wolfsburg en Paris Saint-Germain. FC Barcelona gaat eerst op bezoek bij Chelsea of Olympique Lyonnais. Die terugwedstrijden staan op donderdag 30 maart 2023 op het programma.