Niet alleen het gelijkspel van de Belgian Red Flames in Leuven thuis tegen Slovenië was een verrassend resultaat op dinsdag 11 april 2023. Dat was ook het geval voor de wedstrijd tussen Europees Kampioen Engeland en Australië, de co-organisator van het komende WK 2023!

Sarina Wiegman en Engeland zagen immers een einde komen aan hun reeks van ongeslagen wedstrijden. Na de gewonnen Finalissima na strafschoppen afgelopen donderdag 6 april 2023 op Wembley tegen Brazilië (1-1, 4-2) stond dat aantal op 30 maar nu moesten de Lionesses in het Community Stadium van Brentford het onderspit delven tegen de Matildas die scoorden via Samantha Kerr (0-1, 32ste minuut) en een kopbal van Charlotte Grant die via Leah Williamson in het doel verdedigd door Marie Earps ging (0-2, 67ste minuut).

U kan een samenvatting van dat duel bekijken dankzij ITV en de Engelse Voetbalbond:

De tegenstander van Engeland in de Finalissima Brazilië, de kampioen van Zuid-Amerika, zette ook een opmerkelijk resultaat neer want het won in Nürnberg met 1-2 tegen Duitsland, de verliezende finalist van het voorbije EK 2022 in Engeland. Het team van Pia Sundhage stond bij de rust al op een dubbele voorsprong na doelpunten van Tamires (0-1, 11de minuut) en Ary (0-2, 38ste minuut). Duitsland kon in de toegevoegde tijd via Jule Brand (1-2, 90ste + 2′ minuut) nog de eer redden.

Bekijk een samenvatting met dank aan DFB / CBF:

Luister naar Kathellen (Brazilië) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Sydney Lohmann (Duitsland) met dank aan Luc Calleeuw:

In andere voorbereidingswedstrijden op het komende WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland won Frankijk ook de tweede oefeninterland onder leiding van de nieuwe bondscoach Hervé Renard. Na de 5-2 tegen Colombia in Clermont werd het nu 2-1 in Le Mans tegen Olympisch Kampioen Canada.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan FFF TV:

Portugal, straks debutant op het WK, kwam thuis dit keer niet verder dan 1-1 tegen Wales terwijl Zwitserland, de organisator van het EK 2025 thuis met 1-2 verloor tegen Ijsland.