Op dinsdag 11 april 2023 speelden de Belgian Red Flames al hun vijfde oefenwedstrijd van dit jaar. Na de drie duels op de Arnold Clark Cup in Engeland en het vriendschappelijke duel afgelopen vrijdag 7 april 2023 stond er nu een ontmoeting in eigen land op het programma. In het King Power Stadion at den Dreef kwam Slovenië, 40ste op de FIFA-wereldranglijst, op bezoek.

Lisa Lichtfus, die tegenwoordig bij Dijon in de Franse competitie speelt, mocht tegen Slovenië haar debuut maken in het doel van de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het werd een duel met weinig hoogtepunten voor de rust. Na de rust was er iets meer animo en kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong dankzij een doelpunt van Kaja Korosec (0-1, 47ste minuut) vooraleer de debuterende doelvrouw Lisa Lichtfus de Belgian Red Flames in de wedstrijd hield toen ze een vrije trap van captain Mateja Zver nog over de lat in hoekschop wist te duwen (50ste minuut). België sloeg kort daarna terug toen Tessa Wullaert scoorde na een voorzet van de ingevallen Jassina Blom (1-1, 53ste minuut) en het draaide de situatie zelfs om toen Tessa Wullaert opnieuw scoorde op aangeven van de ook al ingevallen Jarne Teulings, haar teamgenote bij Fortuna Sittard (2-1, 83ste minuut). Toch werd er niet gewonnen want het team van bondscoach Ives Serneels moest laat in de wedstrijd nog een doelpunt toestaan van de 17-jarige Zara Kramzar die in Italië voor AS Roma uitkomt (2-2, 89ste minuut). Daardoor moesten de fans op het scorebord in Leuven uiteindelijk na nog een periode van bijna 10 minuten toegevoegde tijd (5 waren voorzien) een finaal resultaat van 2-2 aflezen.

U kan de hoogtepunten van dit duel bekijken dankzij RBFA:

Na twee overwinningen (2-1 tegen Italië en 2-1 tegen Zuid-Korea in Engeland) en twee verliesbeurten (6-1 in en tegen Engeland en 3-2 in en tegen Oostenrijk) is dit het eerste gelijkspel van 2023 voor de Belgian Red Flames! die dit seizoen op zondag 2 juli 2023 nog in Kerkrade gaan oefenen tegen vrouwelijk Oranje in het kader van hun uitzwaaiwedstrijd richting het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.