Share

KFC Alken, de leider in de tweede klasse B van het Belgische vrouwenvoetbal, was aan een schitterend seizoen bezig. Het kon nog mooier worden maar dan moest het team onder leiding van coach Robin Vanruysseveldt op zaterdag 15 april 2023 op bezoek bij Royal Wallonia Club Sibret winnen om nu ook echt kampioen te worden in de tweede klasse B.

Er was dit seizoen geen houden aan KFC Alken in de tweede klasse B. Het begon sterk aan de competitie en in de heenronde won het alle wedstrijden. Die 13 overwinningen leverden het team van captain Indy Nelissen uiteraard de herfsttitel op. De winnende reeks werd ook na nieuwjaar verder gezet en die eindigde uiteindelijk na 15 overwinningen op rij toen RWDM Girls op zaterdag 28 januari 2023 een scoreloos gelijkspel afdwong in Alken (0-0). Begin februari 2023 won KFC Alken, nog altijd ongeslagen, op bezoek bij het beloftenteam van KV Mechelen (1-3) vooraleer de punten ook op RUS Loyers gedeeld werden na een 2-2-gelijkspel. Overwinningen thuis tegen KVV Vosselaar (3-1), op bezoek bij het beloftenteam van Renaissance AEC Mons Ladies (0-7) en na forfait thuis tegen FC Irlande Auderghem (5-0) bezorgden KFC Alken 59 punten op 63 vooraleer op de 22ste speeldag de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden werd op bezoek bij het derde team van Standard (2-1) op zaterdag 18 maart 2023.

Het werd een seizoen vol met winfies voor KFC Alken, zoals hier na het behalen van de herfsttitel op bezoek bij BX Brussels in december 2022! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Zou het dan toch nog verkeerd lopen? Neen, want thuis tegen het beloftenteam van FWS Woluwe (3-1) werd er eind maart gewonnen en op bezoek bij Sibret werd er op zaterdag 15 april 2023 ook gewonnen. Eline Niesen bracht in de Ardennen KFC Alken op voorsprong met een mooie volley na een assist van Kaat Herbots (0-1) maar net voor de rust kwam de thuisploeg toch langszij. Colleen Delperdange, de captain van Sibret, knalde op aangeven van Eugénie Moinet uit het niets in doel. Onhoudbaar voor Chloë Bellavia, ex-doelvrouw van Standard (1-1). Het was vervolgens Eline Niesen die na de rust het doelpunt van de titel lukte opnieuw na een assist van Kaat Herbots (1-2). KFC Alken hield daarna de overwinning vast waarna het titelfeest kon beginnen!

Deze redactie wenst het bestuur van KFC Alken, coach Robin Vanruysseveldt en zijn assistente Anne Medats en de speelsters te feliciteren met de behaalde titel in de tweede klasse B van het Belgische vrouwenvoetbal en de bijhorende promotie naar eerste klasse!

Bekijk de volledige fotoreportage van Jill Delsaux rond de titel van KFC Alken in 2de klasse B via:

Website FotoJD.net

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat Justien Odeurs, de ex-doelvrouw van de Belgian Red Flames, die op het einde van dit seizoen stopt bij RSC Anderlecht volgend seizoen keeperstrainer wordt bij KFC Alken!
 
Lees ook nog via:
 
Share