Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2023 stonden de heenwedstrijden van de halve finales van de UEFA Women’s Champions League op het programma. In Londen ontving Chelsea op Stamford Bridge FC Barcelona, zondag was het VfL Wolfsburg tegen Arsenal.

U kan Chelsea – FC Barcelona volledig herbekijken dankzij DAZN:

FC Barcelona waarbij Alexia Putellas als toeschouwer was meegereisd naar Londen, won met het kleinste verschil op bezoek bij Chelsea na een vroeg en bijzonder mooi doelpunt van de Noorse Caroline Graham Hansen (0-1, 4de minuut). De thuisploeg probeerde wel langszij te komen maar dat lukte in het vervolg van het duel niet. De terugwedstrijd tussen FC Barcelona en Chelsea is nu donderdag 27 april 2023 om 18u45 in Camp Nou, het stadion van FC Barcelona!

U kan VfL Wolfsburg – Arsenal volledig herbekijken dankzij DAZN:

VfL Wolfsburg en Arsenal speelden 2-2-gelijk. VfL Wolfsburg kwam vroeg op voorsprong via de Poolse international Ewa Pajor op aangeven van Sveindis Jonsdottir (1-0, 19de minuut) en het verdubbelde die score zelfs toen Sveindis Jonsdottir, die op het voorbije EK nog met Ijsland tegen de Belgian Red Flames speelde, attent reageerde op een blunder in de verdediging van Arsenal (2-0, 24ste minuut). Kort voor de rust kopte Rafaelle Souza, de captain van het Braziliaanse nationale vrouwenteam, na een hoekschop vanop rechts van de Australische Steph Catley de aansluitingstreffer tegen de netten (2-1, 45ste minuut), meteen haar allereerste doelpunt ooit in de UWCL! Iets over halfweg de tweede helft stonden de bordjes helemaal terug in evenwicht nadat de Zweedse Stina Blackstenius doel trof voor Arsenal op aangeven van de Nederlandse Victoria Pelova (2-2, 69ste minuut). De beslissing over wie van deze twee teams naar de finale gaat zal vallen op maandag 1 mei 2023 als Arsenal in het Emirates Stadium VfL Wolfsburg ontvangt. Ook daar is de aftrap om 18u45.