Share

Op zondag 23 april 2023 werd er nu ook een nieuw toeschouwersrecord gevestigd in het Duitse vrouwenvoetbal. In het Rhein Energie Stadion van Keulen waar jaarlijks de bekerfinale wordt gespeeld kwamen er deze keer maar liefst 38.365 toeschouwers kijken naar het duel van de 18de speeldag in de Flyeralarm-Frauen-Bundesliga tussen 1. FC Köln en Eintracht Frankfurt.

 

Foto – (c) FB Eintracht Frankfurt Frauen

Het was een duel tussen een team dat strijd tegen de degradatie tegen een team dat probeert opnieuw een ticket voor de UWCL van volgend seizoen te veroveren. 1.FC Köln had immers met 15 punten uit 17 duels maar 2 punten meer dan het duo SV Meppen en MSV Duisburg, dat op een zucht van het team van het interim-trainersduo Nicole Bender-Rummler en Nico Reese, staat. Eintracht Frankfurt had op de derde plaats met 38 punten uit 16 duels maar 3 punten voorsprong op Hoffenheim, het team van Belgian Red Flame Tine De Caigny, dat ook nog volop in de race is voor het derde Duitse ticket voor de UEFA Women’s Champions League van volgend seizoen.

De Sloveense Lara Prasnikar, hier op dinsdag 11 april 2023 in Leuven in duel met Janice Cayman, lukte het tweede doelpunt voor Eintracht Frankfurt op bezoek bij 1.FC Köln. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De thuisploeg kon de vele toeschouwers echter niet met een overwinning naar huis sturen. Het verloor de wedstrijd immers met 0-2. In de 15de minuut al scoorde de Oostenrijkse Barbara Dunst de openingstreffer met een schot nadat Sara Doorsoun haar aanspeelde (0-1). De Sloveense Lara Prasnikar, die recent nog met Slovenië vriendschappelijk tegen de Belgian Red Flames speelde in Leuven, zorgde voor het tweede doelpunt van Frankfurt en dat na samenspel met en een assist van de ingevallen Carlotta Wamser (0-2, 78ste minuut). Eintracht Frankfurt behield zo 3 punten voorsprong op Hoffenheim dat met 0-1 won op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen. Tine De Caigny mocht in de 88ste minuut invallen voor Erëleta Memeti uit Kosovo. Nu zondag 30 april 2023 ontvangt Eintracht Frankfurt – Hoffenheim in een rechtstreeks inhaalduel voor die derde plaats! Nog meegeven dat Bayern München in de titelstrijd met 49 punten uit 18 duels 1 punt voorsprong heeft op VfL Wolfsburg.

Met 38.365 toeschouwers is overigens het toeschouwersrecord in de Duitse competitie flink wat scherper gesteld want op de eerste speeldag van het huidige seizoen 2022/23 kwamen er voor Eintracht Frankfurt – Bayern München 23.200 toeschouwers opdagen in het Deutsche Bank Park Stadion van Frankfurt.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd dankzij Sportstudio Fussball:

Luister naar Myrthe Morrees (1.FC Köln) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Manjou Wilde (1.FC Köln) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Laura Freigang (Eintracht Frankfurt) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Verena Hanshaw (Eintracht Frankfurt) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Sarah Puntigam (1.FC Köln) met dank aan Luc Calleeuw:

Lees nog meer over deze wedstrijd via:

Website Der Kicker

Lees ook nog een interview met Selina Cerci, spits van 1.FC Köln:

Website DFB

Volg de Frauen-Bundesliga via:

Website DFB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share