Share

Op de zesde speeldag van de play-offs in de Women’s Lotto Super League stonden er op zaterdag 15 april 2023 belangrijke wedstrijden op het programma. De twee teams die de bekerfinale speelden moesten het opnieuw opnemen tegen respectievelijk de titelverdediger en de titelfavoriet.

De langdurig geblesseerden Laura De Neve en Marie Minnaert mochten samen met de geschorste Laura Deloose op de bank plaatsnemen in Zaventem voor de wedstrijd tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Zo trok KRC Genk Ladies al op vrijdagavond 21 april 2023 naar Zaventem waar het na een kwartier op achterstand kwam na een doelpunt van de Amerikaanse Alexis Taylor Thornton (1-0, 15de minuut) maar bij de rust stond het wel 1-1 nadat zes minuten voor de rust een schot van Fleur Pauwels via Silke Vanwynsberghe in het doel van Justien Odeurs belandde (39ste minuut). In het begin van de tweede helft maakte Lore Jacobs op aangeven van Sarah Wijnants al vroeg de 2-1 (51ste minuut). Sarah Wijnants die vaak scoort tegen KRC Genk Ladies deed dat nu ook. Zij zette de 3-1-eindstand op het bord. Nog meegeven dat de scheidsrechter van dienst Kevin Alexis niet zijn beste dag had. Hij gaf o.a. in het laatste kwartier nog een rode kaart aan Martin Ackermann, de verzorger van de bezoekers op het ogenblik dat die zich spoedde richting een geblesseerde speelster, begrijpe wie kan … 

Lore Jacobs zorgde in Zaventem voor het tweede doelpunt voor vrouwelijk paars-wit tegen KRC Genk Ladies! Alexis Taylor Thornton, die het eerste doelpunt scoorde, rent haar achterna om haar te feliciteren! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op zaterdag 22 april 2023 moest OHL Women op bezoek naar Angleur voor een duel tegen Standard. Het verloor daar overigens eerder al eens in de Beker van BelgIë dit seizoen en dat was ook nu het geval na een vroeg doelpunt van Justine Blave waarbij doelvrouw Nicky Evrard een schot van Noémie Gelders niet helemaal onder controle kreeg (13de minuut). Voor de rust waren de vrouwelijke Rouches dichter bij een tweede doelpunt dan OHL Women bij de gelijkmaker maar ze faalden in de afwerking. In de tweede helft trof Valesca Ampoorter op aangeven van Shari Van Belle de paal voor de bezoekers die vervolgens ook nog wel op zoek gingen naar de gelijkmaker maar die zat er door de weinige mogelijkheden niet echt in. OHL Women verloor drie kostbare punten in de titelstrijd en het telt inmiddels 4 punten achterstand op titelverdediger RSC Anderlecht. Het wordt uitkijken of het die kloof in de laatste 4 wedstrijden van de play-offs nog kan omdraaien in het veroveren van een eerste landstitel!

Amber Maximus lukte het openingsdoelpunt voor KAA Gent Ladies op bezoek in Roeselare tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In Roeselare kwam KAA Gent Ladies op voorsprong toen Amber Maximus een vrije trap van Emma Van Britsom tegen de netten kopte (0-1, 19de minuut). Twee minuten later kwam Sakina Ouzraoui Diki vanop rechts de zestien binnen waarna ze met links in de verste hoek binnentrapte (1-1, 21ste minuut). Acht minuten voor de rust kopte Sakina Ouzraoui Diki een voorzet vanop rechts van Liesa Capiau door naar Ludmila Matavkova en de Slovaakse verschalkte van dichtbij Riet Maes (2-1, 37ste minuut). In de tweede helft hadden beide teams nog kunnen scoren. Rania Boutiebi kwam daar met een schot op de lat zes minuten voor tijd nog het dichtste bij maar de ruststand was ook de eindstand!

Sakina Ouzraoui Diki, hier gefeliciteerd door Lynsdey Van Belle, zorgde voor de gelijkmaker en een assist bij het winnende doelpunt van Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In play-off maakte SV Zulte Waregem op vrijdagavond 21 april 2023 al vroeg het verschil op bezoek bij Sporting de Charleroi dankzij doelpunten van Elke Van Gorp en Talitha De Groote. De vrouwelijke Zebra’s kwamen tegen het einde van de wedstrijd zelf niet verder dan de aansluitingstreffer via Romane Jadoulle (1-2) kwam.

Talitha De Groote (17) en Elke Van Gorp (helemaal rechts) lukten de vroege doelpunten voor SV Zulte-Waregem op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Laurent Lefebvre

Op zaterdagavond kwam SC Eendracht Aalst Ladies nog voor het kwartier op voorsprong via Emma Van Caesbroeck (0-1), een score die ook nog bij de rust op het bord stond. Niemand had op dat moment kunnen vermoeden dat het uiteindelijk nog 6-1 zou worden voor de thuisploeg. De doelpunten voor KV Mechelen kwamen van Shayna Raekelboom (2), Ibtissam Bouharat (1), Senna El Messaoudi (2) en Lore Nuyens!

KV Mechelen juicht na de winst met een tennisscore thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de zesde speeldag in play-off 1:

Gespeeld op vrijdag 21 april 2023:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 3-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 15′ Alexis Taylor Thornton 1-0, 39′ Fleur Pauwels 1-1, 52′ Lore Jacobs 2-1, 86′ Sarah Wijnants 3-1.

Rode kaart: 78′ Martin Ackermann (verzorger KRC Genk Ladies);

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Gespeeld op zaterdag 22 april 2023:

Club YLA – KAA Gent Ladies 2-1 (rust: 2-1);

Doelpunten: 18′ Amber Maximus 0-1, 20′ Sakina Ouzraoui Diki 1-0, 36′ Ludmila Matavkova 2-0, 

Standard – OHL Women 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: 13′ Justine Blave 1-0.

Bekijk een samenvatting van deze duels met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de zesde speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht 6-38 (12-8);

OHL Women 6-34 (6-7);

Standard 6-32 (9-4);

KRC Genk Ladies 6-28 (9-8);

Club YLA 6-26 (6-6);

KAA Gent Ladies 6-16 (3-12);

De topschutters in play-off 1 zijn:

5 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

Lore Jacobs is met 5 doelpunten voor RSC Anderlecht voorlopig de topschutster in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

4 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

3 goals:

Ella Van Kerkhoven (OHL Women), Hanne Merkelbach (Standard), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

2 goals:

Roosa Funmilayo Ariyo (Club YLA), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA), 

1 goal:

Lyndsey Van Belle (Club YLA), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Nikée Van Dijk (OHL Women), Maurane Marinucci (Standard), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Welma Fon (Standard), Zoe Van Eynde (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Maud Coutereels (Standard), Jill Janssens (OHL Women), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht), Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies), Ludmila Matavkova (Club YLA), Justine Blave (Standard).

Owngoals:

Linde Veefkind (van OHL Women voor Standard tegen OHL Women);

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de zesde speeldag in play-off 2:

Gespeeld op vrijdag 21 april 2023:

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem 1-2 (rust: 0-2);

Doelpunten: 1′ Elke Van Gorp 0-1, 12′ Talitha De Groote 0-2, 82′ Romane Jadoulle 1-2. 

Imani Prez probeert de bal voor te zetten voor SV Zulte Waregem met Rkia Mazrouai van Sporting de Charleroi in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / Laurent Lefebvre

Gespeeld op zaterdag 22 april 2023:

KV Mechelen – SC Eendracht Aalst Ladies 6-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 14′ Marie Van Caesbroeck 0-1, 55′ Shayna Raekelboom 1-1, 65′ Shayna Raekelboom 2-1, 68′ Ibtissam Bouharat 3-1, 80′ Senna El Messaoudi 4-1, 83′ Senna El Messaoudi 5-1, 90′ Lore Nuyens 6-1. 

FWS Woluwe  bye;

***Dit is de stand na de zesde speeldag in play-off 2:

SV Zulte Waregem 5-23 (6-4);

FWS Woluwe 4-17 (5-4);

KV Mechelen 5-16 (12-3);

Sporting de Charleroi 5-10 (4-6);

SC Eendracht Aalst Ladies 5-2 (5-15);

De topschutters in play-off 2 zijn:

4 doelpunten:

Senna El Messaoudi (KV Mechelen);

Senna El Messaoudi (links) lukte twee late doelpunten voor KV Mechelen waardoor ze voorlopig topschutster is in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

3 doelpunten:

Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Shayna Raekelboom (KV Mechelen);

2 doelpunten:

Anaëlle Wiard (FWS Woluwe), Talitha De Groote (SV Zulte Waregem), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen);

1 doelpunt:

Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Rkia Mazrouai (Sporting de Charleroi), Francesca Lueya (Sporting de Charleroi), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Isabel Scevenels (KV Mechelen), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Lies Bongaerts (FWS Woluwe), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Coline D’Haeyer (Sporting de Charleroi), Nicky Van Den Abbeele (SV Zulte Waregem), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Lore Nuyens (KV Mechelen), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies).

Owngoals:

Ulrike De Frère (van SC Eendracht Aalst Ladies voor KV Mechelen tegen SC Eendracht Aalst Ladies).

***Het vervolg van het programma ziet er als volgt uit:

***Zevende speeldag play-off 1:

Dinsdag 25 april 2023:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (20u);

Club YLA – OHL Women (20u in Aalter);

Woensdag 26 april 2023:

RSC Anderlecht – Standard (20u, in Zaventem);

***Zevende speeldag play-off 2:

Dinsdag 25 april 2023:

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe (20u);

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi (20u);

KV Mechelen bye;

***Achtste speeldag play-off 1:

Vrijdag 28 april 2023:

KRC Genk Ladies – Club YLA (20u30);

Zaterdag 29 april 2023:

OHL Women – RSC Anderlecht (13u30 in het King Power at Den Dreef Stadion en op Eleven Sport);

Standard – Club YLA (15u30);

***Achtste speeldag play-off 2:

Vrijdag 28 april 2023:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe (20u);

Zaterdag 29 april 2023:

KV Mechelen – SV Zulte Waregem (19u);

SC Eendracht Aalst Ladies bye;

De eindstand van de reguliere competitie kan U hier bekijken:

Vrouwenteam.be

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share