Share

Volgend seizoen zal SC Eendracht Aalst niet meer te zien zijn in de Women’s Lotto Super League. De club heeft zelf beslist om een stap terug te zetten en vanaf volgend seizoen opnieuw in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal uit te komen.

Op deze vrijdagochtend 28 april 2023 verscheen het volgende bericht op de website van de club:

“Eendracht Aalst Ladies trekt zich terug uit de Super League”

‘Na lang beraad heeft de Raad van Bestuur van SC Eendracht Aalst Ladies beslist om volgend seizoen niet meer uit te komen in de Lotto Super League. De voornaamste redenen zijn de steeds strenger wordende voorwaarden om te kunnen blijven concurreren met de profclubs.

De Eendracht Aalst Ladies werden in 2020, na de kampioenstitel in Eerste nationale, aangezocht door de KBVB om in te stappen in een project van 3 jaar. Deze deelname werd gesloten onder zeer specifieke voorwaarden. De competitie zelf kreeg een upgrade met een interessanter format en het aantal teams dat werd opgetrokken van 6 naar 10. Vooral het debuutseizoen 2020-2021 zal onthouden worden toen onze Ladies play-off 2 afsloten op een gedeelde leidersplaats met KRC Genk Ladies.

Volgend seizoen zullen de Eendracht Aalst Ladies dus opnieuw uitkomen in Eerste nationale. De bedoeling is om er met het grootste deel van de voorziene kern, een mix tussen ervaring en jong talent, terug een vooraanstaande rol op te nemen.’

Nog meegeven dat SC Eendracht Aalst Ladies dit seizoen nog twee duels zal afwerken in play-off 2 van de Women’s Lotto Super League. Het speelt op zaterdag 6 mei 2023 om 17 uur op The Farm in Zulte tegen SV Zulte Waregem. De week nadien op zaterdag 13 mei 2023 volgt om 15u30 de slotwedstrijd op het hoogste niveau in het Pierre Cornelisstadion tegen FWS Woluwe. In het komende weekend komt het niet in actie want het is vrij.

Lees ook nog via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share