Share

De zevende speeldag van de play-offs in de Women’s Lotto Super League was opgesplitst over twee dagen. Op dinsdag 25 april 2023 moesten OHL Women en KRC Genk Ladies op bezoek bij Club YLA en KAA Gent Ladies. Op woensdag 26 april 2023 ontving titelverdediger en leider RSC Anderlecht bekerfinalist Standard dat nog maar net thuis gewonnen had tegen OHL Women.

KAA Gent Ladies (rechts) en KRC Genk Ladies (links) stappen het veld op voor hun onderlinge ontmoeting in Oostakker! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op dinsdagavond wonnen de uitploegen. KRC Genk Ladies haalde het met 1-3 op bezoek bij de vrouwelijke Buffalo’s o.a. dankzij een dubbel van Luna Vanzeir. Zij zorgde voor de 0-2 nadat Lisa Petry de score opende na tien minuten en nadat Sirine Bouharat in het begin van de tweede helft KAA Gent Ladies een aansluitingstreffer bezorgde (1-2) zorgde ze uiteindelijk ook voor de finale 1-3.

Luna Vanzeir zorgde voor het derde Genkse doelpunt! Sien Vandersanden is ook blij met de goal! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Club YLA hield thuis tegen OHL Women lang de 0-0 op het bord. Toch had die score bij de rust anders kunnen zijn. Ella Van Kerkhoven trapte via de hand van Nikée van Dijk tegen de paal (26ste minuut) en vond even later doelvrouw Jorijn Covent op haar weg, aan de overkant trapte Ludmila Matavkova in de handen van Nicky Evrard en mikte Sakina Ouzraoui op aangeven van Lyndsey Van Belle van dichtbij over voor Club YLA. De bezoekers moesten echter winnen wilden ze in de slotwedstrijden van deze play-offs nog in aanmerking komen voor een eerste landstitel en ook in de tweede helft kregen ze de eerste kansen maar zowel Jill Janssens als Sari Kees vonden de Brugse goallie op hun weg. Rania Boutiebi trapte dan van dichtbij op de lat voor Club YLA (65ste minuut). Aan de overkant was het vervolgens wel raak toen Marie Detruyer op aangeven van Ella Van Kerkhoven van in de zestien OHL Women op voorsprong trapte (0-1, 72ste minuut), Ella Van Kerkhoven verzekerde kort voor de tijd de overwinning nadat ze alweer na een hoekschop en een assist van Valesca Ampoorter het tweede Leuvense doelpunt tegen de netten kopte (0-2, 87ste minuut). OHL Women kwam voorlopig dus tot op 1 punt terug van leider en titelverdediger RSC Anderlecht maar zij speelden pas een dag later.

Marie Detruyer trapte OHL Women op voorsprong in Aalter tegen Club YLA. Op de achtergrond zie je ook Ella Van Kerkhoven die het tweede doelpunt lukte! De titelstrijd is nog niet helemaal gestreden! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Vrouwelijk paars-wit trof woensdagavond dan in Zaventem tegen bekerfinalist Standard al vroeg de lat via centrale verdediger Kimberley Smit (8ste minuut) waarna Justien Odeurs verhinderde dat een voorzet van Welma Fon bij Noémie Gelders terechtkwam (9de minuut). Even over het kwartier speelde Laura Miller, international bij Luxemburg, de bal knap diep. Welma Fon ging alleen op weg naar doel maar in plaats van meteen te trappen wou ze nog Justien Odeurs voorbijgaan. De verkeerde keuze want zo kon Kimberley Smit nog haar schot verhinderen terwijl ook Mariam Abdulai Toloba en Silke Vanwynsberghe ondertussen teruggesneld waren om eventueel verder onheil te voorkomen (18de minuut). Dan zorgde Stefania Vatafu met een poging van net buiten de zestien voor een bal tegen de lat (23ste minuut). De rust naderde al toen Laura Deloose op aangeven van de Roemeense international met veel overtuiging over de voet van Constance Brackman ging. Strafschop vond de scheidsrechter met dienst. Sarah Wijnants aarzelde niet en trapte met rechts hard en zuiver de voorsprong binnen (1-0, 40ste minuut).

Welma Fon van Standard gaat hier wel voorbij Justien Odeurs, de doelvrouw van RSC Anderlecht, maar een doelpunt wordt het uiteindelijk niet! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Onmiddellijk na de rust kreeg Standard de kans om gelijk te maken. Na een inworp van Zoe Van Eynde zette Noémie Gelders voor maar de kopbal van Welma Fon vond nu Justien Odeurs op haar weg (46ste minuut). Even over het uur viel de beslissing. De bedrijvige Sarah Wijnants gaf de bal voor vanop de rechterkant met de linkervoet waarna Constance Brackman met een kopbal en met Alexis Taylor Thornton in de buurt ongewild haar eigen doelvrouw versloeg (2-0, 63ste minuut). De punten waren binnen voor RSC Anderlecht en de vier punten voorsprong waren ook terug. Op zaterdag 29 april 2023 wordt de inzet van het duel op bezoek bij OHL Women dan ook bijzonder groot. Winnen betekent voor RSC Anderlecht een zesde titel op rij. Iets waarvan de mannen op dit moment alleen maar meer kunnen dromen …

Bekijk de samenvatting van RSC Anderlecht – Standard dankzij Eleven Sports:

Nog meegeven dat SV Zulte Waregem in play-off 2 op The Farm in de tweede helft het verschil maakte in de topaffiche thuis tegen FWS Woluwe. Het werd 5-0 waardoor SV Zulte Waregem zeker is van de eindwinst in play-off 2. In het andere duel noteerden we de eerste overwinning van SC Eendracht Aalst in deze play-offs thuis tegen Sporting de Charleroi. Het was van zaterdag 20 augustus 2022 geleden dat de vrouwelijke Ajuinen in de Women’s Lotto Super League gewonnen hadden. Het was op de tweede speeldag tegen … Sporting de Charleroi. Toen werd het 2-0 dankzij goals van Marie Van Caesbroeck en Ulrike De Frère. 

Bekijk een samenvatting van deze duels met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de zevende speeldag in play-off 1:

Gespeeld op dinsdag 25 april 2023:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 1-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 10′ Lisa Petry 0-1, 34′ Luna Vanzeir 0-2, 53′ Sirine Bouharat 1-2, 72′ Luna Vanzeir 1-3.

Club YLA – OHL Women 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 72′ Marie Detruyer 0-1, 87′ Ella Van Kerkhoven 0-2.

Woensdag 26 april 2023:

RSC Anderlecht – Standard 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 40′ Sarah Wijnants 1-0 op strafschop, 63′ Constance Brackman 2-0 owngoal.

Luister naar Maud Coutereels (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lore Jacobs (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Kimberley Smit (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

***Dit is de stand na de zevende speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht 7-41 (14-8);

OHL Women 7-37 (8-7);

Standard 7-32 (9-6);

KRC Genk Ladies 7-31 (12-9);

Club YLA 7-26 (6-8);

KAA Gent Ladies 7-16 (4-15);

De topschutters in play-off 1 zijn:

5 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

Lore Jacobs, hier in duel met Laura Vervacke van SV Zulte-Waregem is voorlopig de topschutter in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

4 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Ella Van Kerkhoven (OHL Women)l, Lisa Petry (KRC Genk Ladies);

3 goals:

Hanne Merkelbach (Standard), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

2 goals:

Roosa Funmilayo Ariyo (Club YLA), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies);

1 goal:

Lyndsey Van Belle (Club YLA), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Nikée Van Dijk (OHL Women), Maurane Marinucci (Standard), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Welma Fon (Standard), Zoe Van Eynde (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Maud Coutereels (Standard), Jill Janssens (OHL Women), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht), Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies), Ludmila Matavkova (Club YLA), Justine Blave (Standard), Marie Detruyer (OHL Women), Sirine Bouharat (KAA Gent Ladies).

Owngoals:

Linde Veefkind (van OHL Women voor Standard tegen OHL Women), Constance Brackman (van Standard voor RSC Anderlecht tegen Standard).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de zevende speeldag in play-off 2:

Gespeeld op dinsdag 25 april 2023:

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe 5-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 48′ Talitha De Groote 1-0, 56′ Nicky Van Den Abbeele 2-0, 73′ Luisa Blumenthal 3-0, 79′ Myriam Benlazar 4-0, 90′ Lisa Lefere 5-0.

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 20′ Romane Jadoulle 0-1, 37′ Ulrike De Frère 1-1 op strafschop, 55′ Rachel de Bruijn 2-1, 

Rachel de Bruijn zorgde voor het tweede doelpunt voor SC Eendracht Aalst Ladies dat ook voor de tweede keer won thuis tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Laurent Lefebvre

KV Mechelen bye;

***Dit is de stand na de zevende speeldag in play-off 2:

SV Zulte Waregem 6-26 (11-4);

FWS Woluwe 5-17 (5-9);

KV Mechelen 5-16 (12-3);

Sporting de Charleroi 6-10 (5-8);

SC Eendracht Aalst Ladies 6-5 (7-16);

SV Zulte Waregem won thuis tegen FWS Woluwe met ruime cijfers waardoor het meteen ook winnaar is van play-off 2 in de Women’s Lotto Super League 2022/23! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De topschutters in play-off 2 zijn:

4 doelpunten:

Senna El Messaoudi (KV Mechelen), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies);

3 doelpunten:

Shayna Raekelboom (KV Mechelen), Talitha De Groote (SV Zulte Waregem);

2 doelpunten:

Anaëlle Wiard (FWS Woluwe), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Nicky Van Den Abbeele (SV Zulte Waregem);

1 doelpunt:

Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Rkia Mazrouai (Sporting de Charleroi), Francesca Lueya (Sporting de Charleroi), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Isabel Scevenels (KV Mechelen), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Lies Bongaerts (FWS Woluwe), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Coline D’Haeyer (Sporting de Charleroi),, Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Lore Nuyens (KV Mechelen), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies), Rachel De Bruijn (SC Eendracht Aalst Ladies), Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Myriam Benlazar (SV Zulte Waregem);

Owngoals:

Ulrike De Frère (van SC Eendracht Aalst Ladies voor KV Mechelen tegen SC Eendracht Aalst Ladies).

***Het vervolg van het programma ziet er als volgt uit:

***Achtste speeldag play-off 1:

Vrijdag 28 april 2023:

KRC Genk Ladies – Club YLA (20u30);

Zaterdag 29 april 2023:

OHL Women – RSC Anderlecht (13u30 in het King Power at Den Dreef Stadion en op Eleven Sport);

Standard – Club YLA (15u30);

***Achtste speeldag play-off 2:

Vrijdag 28 april 2023:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe (20u);

Zaterdag 29 april 2023:

KV Mechelen – SV Zulte Waregem (pas op aftrap al om 17u30);

SC Eendracht Aalst Ladies bye;

***Negende speeldag play-off 1:

Zaterdag 6 mei 2023 om 13u30:

Club YLA – RSC Anderlecht;

KAA Gent Ladies – OHL Women;

KRC Genk Ladies – Standard;

***Negende speeldag play-off 2:

Vrijdag 5 mei 2023 om 20u30:

FWS Woluwe – KV Mechelen;

Zaterdag 6 mei 2023 om 17u:

SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies;

Sporting de Charleroi bye;

***Tiende speeldag play-off 1:

Zaterdag 13 mei 2023 om 13u30:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;

Standard – Club YLA;

OHL Women – KRC Genk Ladies;

***Tiende speeldag play-off 1:

Zaterdag 13 mei 2023 om 13u30:

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe (15u30);

KV Mechelen – Sporting de Charleroi (16u), AFAS Stadion);

SV Zulte Waregem bye;

De eindstand van de reguliere competitie kan U hier bekijken:

Vrouwenteam.be

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share