Share

FC Barcelona had in de terugwedstrijd van de halve finale van de UEFA Women’s Champions League 2022/23 voldoende aan een gelijkspel tegen Chelsea om zich voor het derde jaar op rij en voor de vierde keer op vijf seizoenen te plaatsen voor de eindstrijd van de belangrijkste competitie in het vrouwenclubvoetbal.

Alexia Putellas zat wel in de wedstrijdkern deze keer maar ze kwam toch nog niet aan spelen toe! Foto – (c) FC Barcelona

Met de nipte overwinning vorige zaterdag 22 april 2023 op Stamford Bridge op bezoek bij Chelsea had FC Barcelona al een flinke stap gezet richting de finale van de UEFA Women’s Champions League die op zaterdag 3 juni 2023 in het stadion van PSV Eindhoven zal plaatsvinden. In een magere eerste helft scoorde Barça Femeni vroeg via Caroline Graham Hansen maar haar doelpunt na een voorzet vanop links van Fridolina Rolfö werd wegens handspel terecht afgekeurd (8ste minuut). Een minuut later mikte de Nigeriaanse Asisat Oshoala na een actie en een afgeweerd schot van de Noorse ver naast (9de minuut) en vervolgens was het Mariona Caldentey, die na alweer een actie op rechts van Graham Hansen waarbij ze Niamh Charles uitspeelde, over het doel van Chelsea mikte (26ste minuut). Haflweg stond het voor 72.262 toeschouwers in Camp Nou nog 0-0.

De tweede helft begon met een afstandschot met links van Fridolina Rolfö dat naast het doel van Ann-Katrin Berger ging (47ste minuut). Dan was het Caroline Graham Hansen die op zoek ging naar een doelpunt maar eerst nog over trapte (56ste minuut). Zeven minuten later was het op aangeven van de oprukkende Aitana Bonmati, die het overzicht behield en de vrijstaande Noorse zuiver aanspeelde, toch raak. Caroline trapte met rechts door de benen van doelvrouw Berger en Jessica Carter kon de bal alleen maar verder in het open doel deviëren (1-0, 63ste minuut). Bijna halfweg de tweede helft kwam Chelsea langszij. Erin Cuthbert veroverde met een correcte tackle de bal van Mariona Caldentey. de bal belandde via Jessica Carter en Magdalene Eriksson bij Melanie Leupolz. De inmiddels moeder geworden Duitse stuurde Sam Kerr diep, haar poging werd nog gered door Sandra Paños en Guro Reiten stond op de juiste plaats om met links de gelijkmaker (tussen Marta Torrejon en Irene Paredes door) binnen te trappen (1-1, 67ste minuut). Kon Chelsea nog meer? Kon het nog een extra doelpunt scoren om zo verlengingen af te dwingen? Erin Cuthbert probeerde het met een schot van buiten de zestien maar Sandra Paños kon de bal eenvoudig klemmen (80ste minuut). Het bleek de enige poging in een nerveus slot waarbij FC Barcelona toch iets minder zegezeker leek dan verwacht. Na vier minuten extra speeltijd volgde het verlossende eindsignaal. FC Barcelona met de op de bank gebleven Alexia Putellas mocht samen met de aanwezige fans zingen en dansen. Zij trekken begin juni 2023 naar Nederland om in het stadion van PSV Eindhoven de finale te spelen tegen VfL Wolfsburg of Arsenal. Zij moeten op maandag 1 mei 2023 in het Emirates Stadium in Londen uitmaken wie verder gaat nadat de heenwedstrijd op 2-2 eindigde.

Herbekijk de volledige wedstrijd FC Barcelona – Chelsea met dank aan DAZN:

Lees ook nog over de heenwedstrijd via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share