Share

Op dinsdag 2 mei 2023 werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de allereerste editie van de UEFA Women’s Nations League. De Belgian Red Flames krijgen het daarin niet makkelijk maar de tegenstanders ogen vooral aantrekkelijk wat wellicht voor volle tribunes en wat extra inkomsten zal zorgen.

Nadine Kessler (links) en Verónica Boquete (rechts): op donderdag 22 mei 2014 waren ze nog tegenstanders in de finale van de UWCL in Lissabon tussen VfL Wolfsburg en het Zweedse Tyresö FF. Op dinsdag 2 mei 2023 deden ze samen de eerste loting van de UEFA Women’s Nations League! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Belgian Red Flames krijgen tussen september en december van dit jaar in de groepsfase van de allereerste UEFA Women’s Nations League in de groep A1 niet alleen opnieuw te maken met Europees Kampioen Engeland daarnaast mag het ook opnieuw een burenduel met Nederland, Europees kampioen in 2017 en verliezend finalist op het WK 2019, programmeren. De derde tegenstander die ex-Spaans international Verónica Boquete uit de bokaal haalde was Schotland, een team dat voor BelgIë op papier haalbaar is om punten te sprokkelen en zo bij deze eerste editie niet meteen uit de topreeks van de 16 beste landen te degraderen.

De zes wedstrijden in de groepfase zijn voorzien tussen woensdag 20 september 2023 en dinsdag 5 december 2023. Tegen elk team wordt er een heen- en terugwedstrijd gespeeld. De winnaar van de groep gaat verder naar de finale met ook nog de drie andere winnaars uit de League A. Die wedstrijden worden gespeeld in de periode van woensdag 21 tot en met woensdag 28 februari 2024 en daar gaat het ook nog om twee Olympische tickets. Het derde Europese Olympische ticket is aan Frankrijk toegewezen aangezien het de Olympische Spelen 2024 organiseert!

Op datzelfde moment tussen woensdag 21 en woensdag 28 februari 2024 spelen de vierde en laatste uit de elke groep van League A promotie- degradatiewedstrijden tegen een winnaar uit de groepen van het tweede niveau, de League B.

Dit is het resultaat van de loting voor de League B bij de eerste editie van de UEFA Women’s Nations League:

Dit is het resultaat van de loting voor de League C bij de eerste editie van de UEFA Women’s Nations League:

Dit zijn de wedstrijddagen in de groepsfase:

Speeldagen 1–2: woensdag 20– dinsdag 26 September 2023;

Speeldagen 3–4: woensdag 25– dinsdag 31 Oktober 2023;

Speeldagen 5–6: woensdag 29 November–dinsdag 5 December 2023;

Finales

Tussen woensdag 21 en woensdag 28 februari 2024;

Promotie/degradatie wedstrijden:

Tussen woensdag 21 en woensdag 28 februari 2024;

Lees nog meer via:

Website UEFA – UEFA Women’s Nations League 2023/24

Lees ook nog:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share