Share

Op de achtste speeldag van de play-offs van de Women’s Lotto Super League is op zaterdag 29 april 2023 de beslissing over de titel gevallen. RSC Anderlecht is voor de zesde keer op rij Belgisch landskampioen geworden en dat voor het derde jaar op rij in een wedstrijd tegen de dit keer toch wel grootste titelkandidaat OHL Women.

RSC Anderlecht is na winst bij rechtstreeks concurrent opnieuw landskampioen in het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht heeft niet veel kansen nodig om kampioen te worden in het vrouwenvoetbal. Meestal is het meteen raak en dat was ook dit jaar het geval. Op bezoek bij OHL Women in het King Power Stadium at Den Dreef in Leuven stond het al na een minuut op voorsprong dankzij Sarah Wijnants (0-1). Zij gaf ook de assist bij de tweede goal van de bezoekers gescoord door de net 18 jaar geworden Lore Jacobs (0-2). Marie Detruyer zorgde uiteindelijk nog voor een aansluitingstreffer (1-2) maar verder kwam OHL Women niet meer. Even later mochten Dave Mattheus, zijn assistent coach Miguel Atilio, de rest van de technische staf en de speelsters juichen. Ze hadden het met een toch flink vernieuwde groep opnieuw voor mekaar gebracht. Vreemd dat geldschieter Marc Coucke en voorzitter Wouter Vandenhaute het budget van de mannen niet aans aan de vrouwen geeft en omgekeerd. Misschien halen de vrouwen dan zelfs eens de Europese top. Wie weet ook de mannen gaan het dan misschien plots beter doen? Alhoewel dat laatste mag U altijd in twijfel trekken …

KRC Genk Ladies en Club YLA betreden het veld op vrijdagavond 28 april 2023 voor de eerste wedstrijd van de achste speeldag in de play-offs van de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op vrijdagavond 28 april 2023 deelden bekerfinalist KRC Genk Ladies en Club YLA de punten in play-off 1. In de eerste helft trof een afstandschot van Margaux Martlé die afweek op Romy Camps de paal voor Club YLA, dat kort na de rust op achterstand kwam na een doelpunt van Lisa Petry. Op aangeven van Luna Vanzeir kapte zij Sejde Abrahamsson uit waarna ze de bal in de korte hoek hoog in het dak van het doel trapte (1-0, 48ste minuut). Vier minuten later belandde een voorzet van Jody Vangheluwe via Sien Vandersanden bij Jade Heida en zij liet die kans niet liggen om de bordjes in evenwicht te brengen (1-1, 52ste minuut). De bezoekers kwamen zelfs halfweg de tweede helft op voorsprong toen Ludmila Matavkova scoorde op aangeven van Sakina Ouzraoui (1-2, 67ste minuut). Luna Vanzeir mikte vervolgens nog op aangeven van Thirsa De Meester van dichtbij met rechts tegen de onderkant van de lat. KRC Genk Ladies kwam iets meer dan tien minuten voor tijd uiteindelijk toch nog langszij toen Romy Camps de bal diep stuurde richting Lisa Petry en zij de bal over de uitgelopen Jorijn Covent in doel trapte (2-2, 79ste minuut).

Maude Lecoq, die hier een aanval opzet voor Standard tegen KAA Gent Ladies, lukte bij haar debuut meteen ook het winnende doelpunt voor de vrouwelijke Rouches! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

Op zaterdagnamiddag 29 april 2023 verstevigde Standard de derde plaats in play-off 1 door met het kleinste verschil te winnen van KAA Gent Ladies. Noémie Gelders trof zowel in het begin van de wedstrijd als in de tweede helft met een schot met rechts de lat. Tussendoor kopte debutante Maud Lecoq een hoekschop van Welma Fon tegen de netten (1-0, 53ste minuut). De vrouwelijke Buffalo’s zochten nog naar een gelijkmaker zonder succes evenwel.

Een duel met Coline D Haeyer aan de bal voor Sporting de Charleroi (links) en Lotte Michiels van FWS Woluwe (rechts)! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In play-off 2 noteerden we op de achtste speeldag twee thuisoverwinningen. Op vrijdagavond 28 april 2023 won Sporting de Charleroi in Marcinelle tegen FWS Woluwe met 1-0 dankzij een doelpunt van Iman Saki. KV Mechelen haalde het op zaterdagnamiddag 29 april 2023 tegen SV Zulte Waregem met 2-1. Talitha De Groote bracht de winnaar van play-off 2 nog wel op voorsprong (0-1, 36ste minuut) maar via Joy Brankaer op slag van rust (1-1, 45ste minuut) en Daisy Baudewijns halfweg de tweede helft werd het uiteindelijk een overwinning voor het team van coach Farid Goreishvand.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan KV Mechelen TV:

Bekijk een samenvatting van deze duels met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de achtste speeldag in play-off 1:

Gespeeld op vrijdag 28 april 2023:

Club YLA – KRC Genk Ladies 2-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 48′ Lisa Petry 1-0, 52′ Jade Heida 1-1, 67′ Ludmila Matavkova 1-2, 79′ Lisa Petry 2-2. 

Gespeeld op zaterdag 29 april 2023:

OHL Women – RSC Anderlecht 1-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 1′ Sarah Wijnants 0-1, 61′ Lore Jacobs 0-2, 79′ Marie Detruyer 1-2.

Kijk naar de feestvreugde bij kampioen RSC Anderlecht dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Stefania Vatafu (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sarah Wijnants (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Justien Odeurs (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ella Van Kerkhoven (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Dave Mattheus (coach RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Standard – KAA Gent Ladies 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 53′ Maude Lecoq 1-0.

***Dit is de stand na de achtste speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht 8-44 (16-9);

OHL Women 8-37 (9-9);

Standard 8-35 (10-6);

KRC Genk Ladies 8-32 (14-11);

Club YLA 8-27 (8-10);

KAA Gent Ladies 8-16 (4-16);

De topschutters in play-off 1 zijn:

6 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Lisa Petry (KRC Genk Ladies);

4 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Ella Van Kerkhoven (OHL Women), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

3 goals:

Hanne Merkelbach (Standard), Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

2 goals:

Roosa Funmilayo Ariyo (Club YLA), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Ludmila Matavkova (Club YLA), Marie Detruyer (OHL Women);

1 goal:

Lyndsey Van Belle (Club YLA), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Nikée Van Dijk (OHL Women), Maurane Marinucci (Standard), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Welma Fon (Standard), Zoe Van Eynde (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Maud Coutereels (Standard), Jill Janssens (OHL Women), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht), Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies), Justine Blave (Standard), Sirine Bouharat (KAA Gent Ladies), Jade Heida (Club YLA), Maude Lecoq (Standard).

Owngoals:

Linde Veefkind (van OHL Women voor Standard tegen OHL Women), Constance Brackman (van Standard voor RSC Anderlecht tegen Standard).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de achtste speeldag in play-off 2:

Gespeeld op vrijdag 28 april 2023:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 71′ Iman Saki 1-0.

Gespeeld op zaterdag 29 april 2023:

KV Mechelen – SV Zulte Waregem 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 36′ Talitha De Groote 0-1, 45′ Joy Brankaer 1-1, 67′ Daisy Baudewijns 2-1.

Daisy Baudewijns juicht met Cami Somers (29) na het scoren van het winnende doelpunt tegen SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

SC Eendracht Aalst Ladies bye;

***Dit is de stand na de achtste speeldag in play-off 2:

SV Zulte Waregem 7-26 (12-6);

KV Mechelen 6-19 (14-4);

FWS Woluwe 6-17 (5-10);

Sporting de Charleroi 7-13 (6-8);

SC Eendracht Aalst Ladies 6-5 (7-16);

De topschutters in play-off 2 zijn:

4 doelpunten:

Senna El Messaoudi (KV Mechelen), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Talitha De Groote (SV Zulte Waregem);

3 doelpunten:

Shayna Raekelboom (KV Mechelen);

2 doelpunten:

Anaëlle Wiard (FWS Woluwe), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Nicky Van Den Abbeele (SV Zulte Waregem);

1 doelpunt:

Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Rkia Mazrouai (Sporting de Charleroi), Francesca Lueya (Sporting de Charleroi), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Isabel Scevenels (KV Mechelen), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Lies Bongaerts (FWS Woluwe), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Coline D’Haeyer (Sporting de Charleroi),, Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Lore Nuyens (KV Mechelen), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies), Rachel De Bruijn (SC Eendracht Aalst Ladies), Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Myriam Benlazar (SV Zulte Waregem), Iman Saki (Sporting de Charleroi), Joy Brankaer (KV Mechelen), Daisy Baudewijns (KV Mechelen);

Owngoals:

Ulrike De Frère (van SC Eendracht Aalst Ladies voor KV Mechelen tegen SC Eendracht Aalst Ladies).

***Het vervolg van het programma ziet er als volgt uit:

***Negende speeldag play-off 1:

Zaterdag 6 mei 2023 om 13u30:

Club YLA – RSC Anderlecht;

KAA Gent Ladies – OHL Women;

KRC Genk Ladies – Standard;

***Negende speeldag play-off 2:

Vrijdag 5 mei 2023 om 20u30:

FWS Woluwe – KV Mechelen;

Zaterdag 6 mei 2023 om 17u:

SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies;

Sporting de Charleroi bye;

***Tiende speeldag play-off 1:

Zaterdag 13 mei 2023 om 13u30:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;

Standard – Club YLA;

OHL Women – KRC Genk Ladies;

***Tiende speeldag play-off 1:

Zaterdag 13 mei 2023:

SC Eendracht Aalst Ladies – FWS Woluwe (15u30);

KV Mechelen – Sporting de Charleroi (16u), AFAS Stadion);

SV Zulte Waregem bye;

De eindstand van de reguliere competitie kan U hier bekijken:

Vrouwenteam.be

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share