Share

Het heeft een tijdje geduurd maar inmiddels is er ook in Schotland, eind september van dit jaar tegenstander van de Belgian Red Flames in de eerste editie van de UEFA Women’s Nations League, een record geboekt wat het vrouwenclubvoetbal betreft.

Het nieuwe record in het Schotse vrouwenclubvoetbal staat op 9.553 toeschouwers! Foto – (c) Celtic FC / BBC

Op donderdag 11 mei 2023 ontving het vrouwenteam van Celtic in het slot van de competitie leider Glasgow City FC op het legendarische Celtic Park. Er kwamen maar liefst 9.553 toeschouwers kijken naar deze affiche. Celtic, derde in de stand, kwam in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Lauren Davidson (0-1, 20ste minuut). Dat was ook de ruststand bij dit duel. In de tweede helft sloeg de thuisploeg echter terug en dankzij doelpunten van Natasha Flint met een schot (1-1, 60ste minuut), van de Ierse international Claire O’Riordan met een kopbal na een hoekschop van Jacinta Galabadaarachchi die via de rug van Claire Walsh in doel ging (2-1, 76ste minuut) en van de ingevallen Katherine ‘Kit’ Loferski die de diepte werd ingestuurd door de ook al ingevallen Maria McAneny en de bal vervolgens succesvol met de rechtervoet voorbij de bezoekende doelvrouw trapte (3-1, 83ste minuut) was het uiteindelijk Celtic dat deze topper met 3-1 won!

Bekijk een samenvatting van de wedstrijd dankzij Celtic TV:

U kan de doelpunten van Celtic vanuit een ander camerastandpunt nog eens bekijken dankzij Celtic TV:

Met nog twee wedstrijden te spelen blijft Glasgow City FC leider met 77 punten uit 30 wedstrijden en een doelsaldo van + 92. Celtic volgt op de tweede plaats op 2 punten van de leider en met een beter doelsaldo dan Rangers FC, dat ook 75 punten telt (+ 101 tegenover + 97). Op zondag 14 mei 2023 speelt Glasgow City onder leiding van Leanne Ross thuis tegen Partick Thistle terwijl Celtic naar Hibernian moet en Rangers op bezoek gaat bij Hearts. Op de laatste speeldag moet de competitieleider dan op bezoek bij regerend landskampioen Rangers terwijl Celtic het onder leiding van coach Fran Alonso thuis mag opnemen tegen Hearts. Net als in de Engelse Barclays Women’s Super League waar op twee speeldagen voor het einde ook nog vier ploegen in de race voor de titel zijn belooft het dus ook in Schotland tot op de laatste seconde van het seizoen spannend te worden.

Lees ook nog via:

BBC Sport

En via:

Website Celtic FC

En via:

FB Celtic FC

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat de Schotse bekerfinale op zondag 28 mei 2023 wordt gespeeld op Hampden Park. Het is een derby tussen bekerhouder Celtic en regerend landskampioen Rangers en daar zal ook voor het eerst de VAR gebezigd worden!

 

 

 

Share