Aangezien RSC Anderlecht op de achtste speeldag voor de zesde keer op rij landskampioen werd stond er op de voorlaatste speeldag van deze play-offs eigenlijk niet veel meer op het spe. Alle teams speelden vooral nog voor de eer en de punten.

Luna Vanzeir (tweede van rechts) scoorde zopas met het hoofd wellicht een van haar makkelijkste doelpunten voor KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Standard was beter in de eerste helft op bezoek bij KRC Genk Ladies maar meer dan een bal tegen de paal van Welma Fon kwam daar uiteindelijk niet uit (9de minuut). Bij de eerste goeie aanval van KRC Genk Ladies in de tweede helft was het wel raak. Lisa Petry gaf de voorzet, Zoe Van Eynde zag doelvrouw Hillary Damman haar bijna owngoal nog voorkomen maar de kopbal van Luna Vanzeir was niet meer uit het doel te houden (1-0, 52ste minuut). Bijna halfweg de tweede helft verdubbelde Fleur Pauwels zelfs de score zodat KRC Genk Ladies nog meedoet om alsnog derde te worden! Melden we ook nog dat de ingevallen Anisa Ademi in het slotkwartier nog de lat trof voor de bezoekers. (77ste minuut). Beide ploegen zien mekaar terug op donderdag 18 mei 2023 in de bekerfinale van 2023 op Sclessin!

Kimberley Smit lukte in Aalter haar eerste goal voor RSC Anderlecht op bezoek bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Jody Vangheluwe van Club YLA gaf voor de wedstrijd in Aalter tegen RSC Anderlecht nog bloemen aan Stefania Vatafu voor het behalen van een zesde landstitel op rij maar daarna was het gedaan met het eerbetoon. Met goals van Sakina Ouzraoui op aangeven van Ludmila Matavkova (22ste minuut) en van Ranie Boutiebi (44ste minuut) stond Club YLA halfweg 2-0 voor. Kimberley Smit kon in het begin van de tweede helft na een hoekschop van Stefania Vatafu met het hoofd wel haar eerste doelpunt en de aansluitingstreffer voor vrouwelijk paars-wit binnenkoppen (53ste minuut) en Lore Jacobs trof even later de lat (57ste minuut) maar Sakina Ouzraoui Diki had het laatste woord tegen haar ex-club door koel, beheerst en met heel veel technische finesse het derde doelpunt voor Club YLA aan te tekenen (78ste minuut). Zo kon Dennis Moerman in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afscheid nemen met een overwinning!

Ella Van Kerkhoven en Jill Janssens feliciteren mekaar. Ze scoorden elk een dubbel op bezoek bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

OHL Women herstelde zich van de nederlaag en het verlies van de titel in de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht met een ruime overwinning op bezoek bij KAA Gent Ladies. Jill Janssens opende al vroeg de score (9de minuut) waarna Alixe Bosteels een reuzekans voor de thuisploeg over het doel van Nicky Evrard trapte. Marie Detruyer trapte vervolgens een voorzet van Jill Janssens tegen de paal (37ste minuut) vooraleer Ella Van Kerkhoven profiteerde van een slechte terugspeelbal van de thuisploeg om Riet Maes voor een tweede keer het nakijken te geven (41ste minuut). Op het uur zorgde Jill Janssens voor een derde Leuvens doelpunt en dat zouden er uiteindelijk vijf worden dankzij een schot van Nikée van Dijk en een kopbal van Ella Van Kerkhoven in de toegevoegde tijd (0-5)!

Bekijk een samenvatting van deze duels met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de negende speeldag in play-off 1:

Gespeeld op zaterdag 6 mei 2023:

Club YLA – RSC Anderlecht 3-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 22′ Sakina Ouzraoui Diki 1-0, 44′ Rania Boutiebi 2-0, 53′ Kimberley Smit 2-1, 78′ Sakina Ouzraoui Diki 3-1.

Rode kaart: 90′ Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht).

KRC Genk Ladies – Standard (rust: 0-0);

Doelpunten: 52′ Luna Vanzeir 1-0, 65′ Fleur Pauwels 2-0.

KAA Gent Ladies – OHL Women 0-5 (rust: 0-2);

Doelpunten: 9′ Jill Janssens 0-1, 41′ Ella Van Kerkhoven 0-2, 60′ Jill Janssens 0-3, 85′ Nikée van Dijk 0-4, 90′ + 1′ Ella Van Kerkhoven 0-5.

KAA Gent Ladies 9-16 (4-21);

(*) Standard staat hier voor KRC Genk Ladies want het had in de reguliere competitie een punt meer dan KRC Genk Ladies!

De topschutters in play-off 1 zijn:

6 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Ella Van Kerkhoven (OHL Women);

Lisa Petry staat voorlopig mee aan de leiding bij de topschutters in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

4 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA);

3 goals:

Hanne Merkelbach (Standard), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Jill Janssens (OHL Women);

2 goals:

Roosa Funmilayo Ariyo (Club YLA), Ludmila Matavkova (Club YLA), Marie Detruyer (OHL Women), Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies), Nikée Van Dijk (OHL Women);

1 goal:

Lyndsey Van Belle (Club YLA), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Welma Fon (Standard), Zoe Van Eynde (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Maud Coutereels (Standard), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht), Justine Blave (Standard), Sirine Bouharat (KAA Gent Ladies), Jade Heida (Club YLA), Maude Lecoq (Standard), Rania Boutiebi (Club YLA), Kimberley Smit (RSC Anderlecht).

Owngoals:

Linde Veefkind (van OHL Women voor Standard tegen OHL Women), Constance Brackman (van Standard voor RSC Anderlecht tegen Standard).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de negende speeldag in play-off 2:

Gespeeld op vrijdag 5 mei 2023:

FWS Woluwe – KV Mechelen 2-4 (rust: 1-2);

Doelpunten: 8′ Lies Bongaerts 1-0, 34′ Lore Nuyens 1-1, 36′ Shayna Raekelboom 1-2, 66′ Ibtissam Bouharat 1-3, 70′ Hanne Hellinx 1-4, 84′ Selina Gijsbrechts 2-4.

SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies 4-2 (rust: 1-2);

Doelpunten: 9′ Annelies Van Loock 0-1, 27′ Ulrike De Frère 0-2 op strafschop, 36′ Lisa Lefere 1-2, 52′ Lotte De Wilde 2-2 op strafschop, 66′ Nicky Van Den Abbeele 3-2, 77′ Luisa Blumenthal 4-2.

SC Eendracht Aalst Ladies stapt het veld van ‘The Farm’ op voor de laatste uitwedstrijd in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Sporting de Charleroi bye;

***Dit is de stand na de negende speeldag in play-off 2:

SV Zulte Waregem 8-29 (16-8);

SV Zulte Waregem sloot het seizoen af met een overwinning in de gewonnen play-off 2 terwijl het ook afscheid nam van enkele speelsters! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies);

Ulrike De Frere van SC Eendracht Aalst is voorlopig de topschutster in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

4 doelpunten:

Senna El Messaoudi (KV Mechelen), Talitha De Groote (SV Zulte Waregem), Shayna Raekelboom (KV Mechelen);

3 doelpunten:

Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Nicky Van Den Abbeele (SV Zulte Waregem), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen);

2 doelpunten:

Anaëlle Wiard (FWS Woluwe), Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Lies Bongaerts (FWS Woluwe), Lore Nuyens (KV Mechelen), Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe);

1 doelpunt:

Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Rkia Mazrouai (Sporting de Charleroi), Francesca Lueya (Sporting de Charleroi), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Isabel Scevenels (KV Mechelen), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Coline D’Haeyer (Sporting de Charleroi),, Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies), Rachel De Bruijn (SC Eendracht Aalst Ladies), Myriam Benlazar (SV Zulte Waregem), Iman Saki (Sporting de Charleroi), Joy Brankaer (KV Mechelen), Daisy Baudewijns (KV Mechelen), Annelies Van Loock (SC Eendracht Aalst Ladies), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Hanne Hellinx (KV Mechelen).

Owngoals:

Ulrike De Frère (van SC Eendracht Aalst Ladies voor KV Mechelen tegen SC Eendracht Aalst Ladies).